Antilobby tegen nieuwe partijen

Het wordt steeds gekker in Almelo en dat heeft alles te maken met de naderende verkiezingen. Er zal menigeen namelijk een klomp breken na de constatering dat in Almelo een ware antilobby tegen de nieuwe partijen aan de gang is. Het plaatselijke dagblad werkt daar bovendien gewillig aan mee. Over politieke mollen gesproken…

Dat meewerken doet de krant onder meer met telegraafachtige koppen als ‘Belager wethouder Sjoers wil via PVA in Raad’. Wie deze zaak echter ook maar een beetje heeft gevolgd weet dat de zogenaamde ‘belager’ niet eens een belager is geweest, doch uitsluitend zijn mening via de Tubantia-website heeft geventileerd. Dit wordt nu door de krant gebruikt om de complete nieuwe partij waarvan de man in kwestie lid is geworden in een kwaad daglicht te stellen.

Dat een medium waar abonnees nota bene voor moeten betalen zich hier voor leent is meer dan schandalig. Het valt bovendien op dat bij elke naderende gemeenteraadsverkiezingen het Almelose deel van Tubantia steeds subjectiever wordt en de partijen, die op dat moment de macht hebben, in de kaart speelt. 

Een andere nieuwe partij kan of kon niet aan de verkiezingen meedoen omdat er op het bureaucratische vlak ‘toevallig’ niet helemaal aan de regeltjes werd voldaan. De aanmelding was net ietsje te laat. 

Het lijkt erop dat de zittende politieke elite haar plaats niet wil prijsgeven, al wijzen alle analyses erop dat de PvdA al met één poot in het graf staat. De antilobbymolen, die volledig op angst is gestoeld, draait als nooit tevoren. Om van de kliek van PvdA, CDA en ChristenUnie vol met draaideurwethouders- en raadsleden af te komen zou er een wonder moeten gebeuren. Een spontane zondvloed door het stadhuis tijdens een raadsvergadering met volle bezetting bijvoorbeeld. De stem van de burger kan daar in maart voor zorgen. Wie verandering wil zou dus anders moeten stemmen. Wie tevreden is met een stad waarin alles, maar dan ook alles ter discussie staat moet vooral op de huidige ultragereformeerde coalitie met al haar extreme plannen stemmen.

Posted by Redactie