De onweerstaanbare lokroep van het pluche

Bert Kozijn, de huidige fractievoorzitter van de Pvda,  wil niet terugkeren in de raad. Exit Kozijn zou je denken. Maar nee. Kozijn wil graag wethouder worden om naar eigen zeggen “een rol te spelen in het openbaar bestuur van de stad”. Wat? Kozijn wil nu nog een rol in het openbaar bestuur spelen? Welke rol heeft hij dan tot nu toe vervuld? De figurantenrol? Als raadslid vervul je geen rol in het openbaar bestuur? Deze Almelose burger vraagt zich in alle gemoed af wat Kozijn dan de afgelopen jaren in de raad heeft uitgespookt.

KozijnEnfin. Meneer kan de lokroep van het pluche niet weerstaan, dat is duidelijk. Maar zeg dat dan eerlijk. Dan begrijpen de burgers dat. Ondanks dat Kozijn niet in de raad wil staat hij – ra ra hoe kan dat – wel op een verkiesbare plaats op de lijst. Op een gedeelde tweede plaats welteverstaan. Als dit geen sterk staaltje kiezersbedrog is, dan weet ik het ook niet meer.

Als de Almeloër en masse op Kozijn stemt en hem als volksvertegenwoordiger aanwijst dan trekt meneer voor dit democratische gebeuren zijn neus op. Waarom wordt Kozijn geen lijstduwer? Dan is het voor de burger duidelijk dat hij geen raadszetel ambieert en maakt hij ruimte voor een ander. Maar nee. Kozijn is  in een machtstrijd met Theo Schouten verwikkeld, jawel de andere nr. 2 op de Pvda verkiezingslijst. Beiden opteren voor het wethouderschap. Hoe doorzichtig is dat? Degene die de meeste stemmen krijgt gaat er met het wethouderschap vandoor? Is dat de gedachte? Een interne machtsstrijd beslechten over de hoofden van de burger. Hoe diep kan de Pvda nog zakken. De bodem is nog niet in zicht…

Was getekend, ‘Het geweten van Almelo’ (naam bij redactie bekend)

Posted by Redactie

1 comment

Spijtig dat de PvdA weinig meer met arbeiders van doen heeft. Het lijkt er bij het PvdA op dat men steeds minder aandacht heeft voor de autochtonen van dit land.

Bij de heer Kozijn is duidelijk dat de macht corrumpeert.
Wellicht een advies aan de heer Kozijn: de partij EBE heeft nog verkiesbare posities…

Geef een reactie