En… hij doet het al niet meer

Bord-2

ALMELO – Leuke dingen, die elektronische informatieborden boven de invalswegen van onze stad. Het jammere is echter dat die duizenden euro’s kostende wonderen der techniek altijd binnen de kortste keren stuk zijn. Zo wordt de wildvreemde bezoeker ‘nuttige’ informatie over evenementen en eventuele wegafsluitingen onthouden.

Het exemplaar op bijgaande foto’s bijvoorbeeld, boven de Henriëtte Roland-Holstlaan, staat al tijden op zwart. Doet het gewoonweg niet meer. Iemand die dat mist? Toen hij het nog wél deed waren de letters bovendien vaak zó fel dat de tekst onleesbaar werd, vooral ‘s avonds. 

Bord-1We hebben zelf maar even een tekstje op het informatiebord gekalkt, wellicht dat iemand z’n winterslaap wil onderbreken en even wakker wordt. Frats of blunder?

Busstation Almelo-1

En dit zijn slechts een paar voorbeeldjes (boven en onder: busstation Almelo) van tientallen andere defecte, door de burger betaalde apparaten die het al eeuwen niet meer doen. Een informatiebord met aanraakscherm, diverse klokken etcetera. Het hangt en staat er allemaal ook erg florissant bij. Dit is wel iets meer dan zomaar een storing… En de fietspaden… daar komen we binnenkort nog even op terug als we een fietstochtje maken met de nieuwe burgemeester achterop onze fiets met keihard opgepompte banden.

Busstation Almelo-2

Posted by Redactie

9 comments

Bij het station staat een informatiezuil van de gemeente. Met zo’n aanraakscherm. Dat ding is al heel lang buiten werking. Misschien wel een jaar. Zal de heer Kuiper wel weer reageren met een opmerking als “wel eens van een storing gehoord?”
Veel van die chique Sjoers-bushaltes zijn voorzien van een klok. Best handig als je weet hoe lang je moet wachten! Heel veel van die klokken, die een aardige grijpstuiver gekost moeten hebben, staan stil, of wijzen een totaal verkeerde tijd aan.
“Wel eens van een storing gehoord?”
Jazeker! Maar een chronische storing in de afdeling Stadsonderhoud zou toch ’s verholpen moeten worden…
En zo is er nog heel wat meer te melden, maar daar heb ik nu geen zin in. ’t Is bijna 11 uur, en bedtijd voor deze wat oudere kritische inwoner van dit rare stadje.

@anoniem ,Jannink en Bert Kuiper ,is dit een voorbode dat er straks geen mens meer gaat stemmen in Almelo(zwart bord) of is het geld nu al op voor reparatie wat een stad is Almelo toch,zal maandag avond wat worden met de oude en nieuwe burgemeester is er dan wel voldoende licht, en is het gemeentehuis wel brand veilig oh nee het word in het Theaterhotel gehouden doe maar duur zeker voor € 0.50 de zaal gehuurd, wat een stad waar gaat dit naar toe,Armoede zit er wel in met veel verspilde geld waar geen cent mee verdiend is het kost de arme burger steeds meer belasting centen dit gaan we niet lang volhouden ,ben benieuwd wat de nieuwe burgemeester maandag avond in haar toespraak te vertellen heeft.

Jannink, ik moet je teleurstellen want ik blijf anoniem. En ik moet niets !
Het is als de jongen die zijn ouders vermoord. TAALFOUT !
Dit moet zijn: vermoordt. Met DT dus want het is de HIJ vorm.
Bron: http://www.google.nl/search?client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Anl%3Aofficial&channel=s&hl=nl&source=hp&q=vermoordt&meta=&btnG=Google+zoeken
En u zegt dat het technisch onjuist is dat Bert Kuiper de eerste Almelose wethouder is met een eigen weblog.
Waarom noemt u dan niet uw argument c.q. reden die daarbij hoort ? Dat is wereldvreemd.

Geachte anoniem,

Ook ik ben niet zonder fouten, taaltechnisch gezien dan. Van iemand op een dergelijke post en met een dergelijke functie mag je echter verwachten dat dergelijke schrijffoutjes niet meer voorkomen.

Wat ik de heer Kuiper na moet geven, hij noemt tenminste zijn naam bij de schrijfsels, iets waaraan u een voorbeeld zou moeten nemen!

Het argument dat hij de eerste Almelose wethouder is met een blog is, behalve technisch gezien onjuist, een drogreden. (U kent ongetwijfeld het begrip drogreden? Het is als de jongen die zijn ouders vermoord en vervolgens bij de rechter vrijspraak vraagt omdat hij wees is geworden.) Bovendien voegt dit gegeven niets toe aan uw argumentatie. Net zomin als de blog van de heer Kuiper iets toevoegt aan de bestuurlijke transparatie van de Gemeente Almelo, bij de weg.

Jannink niet zo flauw doen met Bert. Ik vind het juist leuk dat hij reageert. Bovendien is hij de eerste wethouder in Almelo met een eigen weblog. Ik ken vooraanstaande mensen die zeer ernstige taalfouten maken.
Een van hen bekende zelfs: het schaamrood staat op mijn kaken. Dat zegt toch genoeg. Bert schrijft gewoon een beetje vlot uit de pols. Daar is niets mis mee. Men wil tegenwoordig juist vlot taalgebruik zien. Bert laat zien dat hij met de tijd meegaat.

Hij doet het niet meer?
Aan de vriezenveenseweg staat
ook zoiets een bord dat moet opflitsen
als je te snel rijd
maar dat ding heeft nog nooit gewerkt.

Goedenmorgen heer Kuiper,

U heeft het artikel gelezen! En uw conclusie is ragzuiver, dit keer dan.

Er staat in het artikel niets minder of meer dan de constatering van een defect. Eentje van het soort waar Almelo het alleenrecht op schijnt te beziten, dat dan weer wel.

Wel erg toevallig dat het hier een storing betreft die weer ‘eeuwen’ moet duren ofn of zich continu herhalen tot het moment waarop zo’n apparaat helemáál niet meer wordt gebruikt.

Of het hier gaat om een communicatiestoring van een soort waar Almelo groot (lees: beroemd/berucht/bekend) mee is geworden? Defecte beschermingshekken voor voetgangers, omgereden verkeersborden, wandelaars en fietsers die allerlei toeren moeten uithalen om niet door afspringende wandtegeltjes geraakt te worden. En luisteren? Nee, dat doen we in Almelo zo! (drie aapjes)

Oja, als oud onderwijsman laat u zich wel heel erg kennen hoor, schrijffouten, niet meer luisteren, geen teksten meer analyseren. Foei!

Wel eens gehoord dat er een storing kan zijn?

Doet de Gemeente Almelo een keer aan (energie)besparing, is het weer niet goed…

Die meldingen die er op stonden getuigden van een quasi-wereldstad idee, die we juist uit Almelo weg willen hebben:

“Vanaf Mariaparochie tot het centrum géén file……”
Wauw, wat interessant!

“De monorail vertrekt over 5 minuten vanaf Station Sjoers…….”

Op Marktplaats zetten en niet meer op terug komen.

Geef een reactie