Gijs Stork (A.L.A.): “Schaf hondenbelasting af”

Gijs Stork - Honden

Tweemaal Gijs Stork 

Bij de behandeling van bezuinigingsvoorstelling tijdens de laatste raadsvergadering afgelopen week, kwam Gijs Stork van het Almelo’s Lokaal Alternatief met een heel apart voorstel.

Stork, een man die nogal goed met de cijfertjes is, opperde dat het afschaffen van de hondenbelasting een goede bezuinigingsmaatregel zou zijn. Hij vroeg zich af hoeveel ambtenaren als controleurs voor de hondenbelasting bij de gemeente Almelo werken en vooral wat die jaarlijks kosten. 

De hondenbelasting levert Almelo jaarlijks 40.000 euro op. Volgens Stork kom je bij een optelsom van de salarissen van die ambtenaren op een veel hoger bedrag uit. Die ambtenaren zouden dan wel kunnen worden wegbezuinigd… Dat minder in dit geval duidelijk meer is, wordt hiermee door Stork glashelder aangetoond.

Naschrift redactie: Gerrit van Woudenbergh van de VVD meldt dat Gijs Stork het hondenbelastingidee van zijn partij heeft nageaapt. Op 1 december jongstleden heeft Henk Sijgers het plan al namens zijn partij naar voren gebracht.

Posted by Redactie