Monorail Sjoers krijgt mogelijk concurrentie van trambaan nieuwe burgemeester

De nieuwe burgemeester van Almelo was in haar vorige functie als burgemeester van Ridderkerk een fanatiek pleitbezorger van de aanleg van een trambaan in die stad. Dit om de verkeersdoorstroming in haar gemeente te bevorderen. Welnu, het is niet denkbeeldig dat de monorail van Anthon Sjoers het zal afleggen tegen de trambaan van Hermans-Vloedbeld, want Almelo zou zomaar eens een tram kunnen krijgen.

 Trambaan-1b

De trambaan zou heel goed hetzelfde traject kunnen volgen als die van de beoogde monorail van Sjoers: tussen het centrum en het Windmolenbroek. Een en ander zou gemakkelijk gerealiseerd kunnen worden, zij het dat hier en daar wat wegen en onderdoorgangen dienen te worden aangepast. Zo zal ter hoogte van het viaduct in de Wierdesestraat het fietspad aan de linkerzijde komen te vervallen om plaats te maken voor tramrails. Dit betekent dat het fietspad aan de andere zijde tweerichtingsverkeer wordt.

De scheidende wethouder Anthon Sjoers zou nadat zijn pensionering en wachtgeldregeling is ingegaan wellicht hobby-conducteur kunnen worden.

Conducteur-Sjoers Meer hierover binnenkort op deze website.

TéCé.

Posted by Redactie

3 comments

Ik vind dit een fantastisch idee!

Zo word het reizen naar de woonboulevard en de stad een stuk makkelijker en vooral LEUKER!

Zo krijgt Almelo als stad ook een grotere naam en krijgen de inwoners ook het gevoel dat er een keer iets serieus gebeurd!

Strak plan!

Nou dat word nog mooi, laten ze nu eens aan de burgers vragen hoe die er over denken, een stad van 72000 inwoners met een monorail of tram dit kun je niet serieus nemen, hoezo geld verspillen, er is al veel tijd en geld aan voor onderzoek gestoken waar niemand wijzer van is geworden, nee wie en welke partij durft dit soort onzin een halt toe te roepen, VVD, D`66, PVDA, GroenLinks nee laat maar we gaan gewoon door Almelo om zeep te helpen kijk alleen maar hoe men heeft ingestemd met de begroting, niemand durft er tegen in te gaan, dit is nou moderne communisme dank het CDA.

Geweldig, die tramfoto’s! Vooral Anthon Sjoers in die antieke Amsterdamse tram; schitterend!

Geef een reactie