Plastic-inzameling ‘groot succes’; Napels aan de Aa

ALMELO – Almelo is vorige week overgegaan tot het gescheiden inzamelen van plastic. De actie is een groot succes, getuige deze lezersfoto, genomen bij het winkelcentrum in de Schelfhorst. Met bakken, zakken en kruiwagens tegelijk zijn de Schelfhorsters richting winkelcentrum getogen, zo graag wilden ze van hun plastic af. De foto zegt genoeg. Heel handig trouwens van de gemeente om die brandbare bakken zo vlak voor de jaarwisseling te plaatsen. Of de winkelcentra in de andere wijken ook een dergelijke aanblik hebben… we horen het graag en het liefst met een foto erbij.

Plastic containers

En op de collage hieronder nog meer resultaten van het tegenwoordige vuilnisbeleid. Hoe hoger de heffingen, hoe meer en hoe vaker Almelo met dit soort wantoestanden te maken krijgt. Neem daarbij de luiheid van sommige plaatsgenoten en we hoeven met de vinger nooit meer naar Napoli te wijzen. Je zou je af kunnen vragen of dit soort mensen ook hun behoefte in hun eigen bed doen.

Vuilnis

Van links naar rechts: kruising Aadijk-Burgemeester Schneiderssingel, Frans Halsstraat, Jan Vermeerstraat. 

Posted by Redactie

12 comments

OPA laat zich niet uit het veld slaan door bureaucratie en doet gewoon mee aan de gemeenteraadsverkiezingen, hoe? Dat hoort u binnenkort.

Laat je geen loer voor de ogen draaien:
Wij moeten scheiden en de afvalstoffenheffing gaat omhoog, voor het gewin van het B&W.

Even een citaatje van Hannet de Vries, directeur bij de VAR:

“Dat is nu het grote voordeel van marktwerking”, hoor ik vaak. “De consument heeft baat bij een markt met concurrentie”. Dat moeten ze de burgers van Twente dan maar eens gaan uitleggen. Zij betalen via de gemeentelijke afvalstoffenheffing al jaren een stevig bedrag voor het verbranden van het huishoudelijk afval, terwijl de burger van Delft straks een verlaging tegemoet kan zien van deze heffing in hun gemeente, omdat dezelfde installatie in Hengelo hun afval verbrandt voor minder dan de helft van het geld. De burger in Twente wordt dus bij de neus genomen. Op basis van slechte prognoses en hoogmoed is een te dure en inmiddels een te grote oven gebouwd met het geld van de burger.

En nu moe dat over de rug van de burger worden opgelost. Dat noem ik geen voordeel voor de burger. Zeker niet als blijkt dat andere, echte marktpartijen, niet mogen inschrijven op het afval in Twente. Dit soort verwerkers zijn altijd verzekerd van afval en het geld dat de burger gedwongen is jaarlijks aan hen over te maken. Dat noem ik geen marktwerking, maar marktverstoring.

Ze heeft gelijk: jij met je gescheiden kunststof en straks de grijze container maar per 4 weken geleegd betaalt de prijs voor het contract dat Twence heeft ‘gewonnen’ voor het verwerken van het afval uit Delft, dat met boten langs 2 of 3 AVI’s vaart voordat het op ONZE kosten wordt verbrand.

Dividend wordt uitbetaald aan de eigenaars (waaronder de Gemeente Almelo) en wij betalen! Want het ‘bestuur’ van Twence bepaalt zijn eigen winst en de hoogte van onze afvalstoffenheffing.

Onze heffing kan 50% lager!

Ook nog iets positiefs: ook in de Haghoek was het ook een zooi, maar ca. 2 uur na een telefoontje naar Twente Milieu was de boel weer opgeruimd…..

Jezus Christus wat een gezeur. We zitten allemaal opgescheept met dat plastic verpakkingsmateriaal, of je het leuk vindt of niet. En ik persoonlijk ben een groot voorstander van het inzamelen van al die rotzooi. En daarom ben ik zeker wel bereid om, pakweg, 1x per week een plastic boodschappentas vol plastic flessen, omhulsels van allerlei Chinese rotzooi, verpakkingen van vleeswaren enzovoort enzovoort, met de fiets (uiteraard) naar zo’n mooie oranje bak te transporteren, en dan die zak in zo’n inderdaad nogal zuinig bemeten kleine opening te proppen. Kleine moeite mensen! En het scheelt behoorlijk in de “gewone” afvalzak. Meedoen dus!

Draagvlak is niet het enige. De inschrijving kon afgelopen vrijdag voor het laatst. In eerste instantie waren wij ingeschreven als OPA wat valt onder de werknaam van de provinciale partij De Onafhankelijke Senaat Fractie. Vlak voor tijd kregen wij een telefoontje van de gemeente dat dit op gemeentelijk nivo niet mocht. Hierover waren wij verbaasd aangezien dit wel was toegestaan tijdens de waterschapsverkiezingen. Daar het dus kort dag was, was het niet meer mogelijk een nieuwe notariële akte op te maken en deze tijdig in te schrijven bij de Kamer van Koophandel aangezien dit enige tijd in beslag neemt. De enige optie was een blanco inschrijving onder de naam van de fractievoorzitter Vos, je krijgt dan de partij Lijst Vos. Dit is ons inziens een nietzeggende naam die de angel haalt uit waar wij voor staan nl. Onafhankelijke Partij Almelo. Bovendien was er totaal geen respons op onze oproep naar energieke medestanders op http://www.opalmelo.nl en http://opalmelo.hyves.nl. Wij vinden dit voor de Almelose burgers een gemiste kans, maar als je iets wil veranderen moet je met z’n allen wel bereid zijn mee te doen.

Wij gaan in ieder geval op zoek naar een partij die ons verkiezingsprogramma wil inpassen. Indien nodig, zouden wij ook graag een beroep op jouw willen doen. Het gaat ons namelijk niet om OPA, maar om de Almeloers weer een stem te geven in de gemeente en een verandering teweeg te brengen binnen de gemeente en de oude politiek. Wij doen niet aan coalities, aangezien dit hypocriet is tegenover de achterban.

@ OPA

De burgerij van Almelo vindt het nogal zwak dat OPA wel allerlei commentaren schrijft, maar zich tegelijkertijd niet beschikbaar stelt voor verkiezingen en dus haar stem (op raadsniveau!) verzaakt.

Mijn advies is: OPA, hou uw mond voor nu en voor atijd, U heeft uw stem zelf ‘verloren’!

Plasticinzameling in Almelo gaat van start.

Ook in Almelo heeft de plaatselijke politiek onder aanvoering van de PVDA weer eens een nieuw speeltje opgetuigd om haar oh zo groene imago verder uit te dragen. De inzameling van plastic wordt nu ook in Almelo voortvarend ter hand genomen.
De grote initiator achter dit geheel heeft ook een gezicht gekregen in de persoon van wethouder B. Kuipers. Onder het mom van milieu wordt nu dus weer een nieuwe organisatie opgetuigd. We gaan immers enorme hoeveelheden grondstoffen en CO2 besparen door hergebruik van deze materialen. Maar is dat ook zo?

Het optuigen van een nieuwe organisatie kost naast menselijke inspanningen ook veel materiaal en energie in de vorm van aanleg van containerplaatsen, fabricage van de containers, het vervoeren het afval naar en opslag in de nieuw gebouwde opslagplaatsen enz.

Wat dit onze Gemeente uiteindelijk kost aan financiële middelen wordt wijselijk in het midden gelaten. Wanneer wordt de MER (milieu effect rapportage) van dit plan openbaar? Dat er van de fouten die in het verleden bij onze buren Duitsland zijn gemaakt niets wordt geleerd is symptomatisch voor een bestuur dat niet verder wil kijken als haar neus lang is. We moeten en we willen koste wat het koste het wiel opnieuw uitvinden. De burger betaalt toch wel goedschiks of kwaadschiks voor politieke speeltjes.

FANTASTISCH ! het is een heel goed initiatief van de gemeente! kan niet wachten tot men apart theezakjes, eierdopjes, koffiepads, gebruikt strooizand voor gele kanaries en broodkruimels gaat verzamelen.

Ik doe gelijk mee.

Hoe dom kun je zijn. Geen land ter wereld is er zo mee bezig en wij , consumenten geloven de gemeente en andere goeroes en hobbelen keurig naar de balpennenveertjes verzamelcontainer (die later gebruikt kunnen worden als prothese voor een springhaan met een amputatie aan z’n linkse ..eh..linkerpootje)

Wel eens aangedacht de BRON aan te pakken??

hebben wij al geen afbreekbare kunststoffen of gewoon een papieren zakje?
of hak ik nu een heilig boompje om?

Plastic inzameling is het zoveelste project dat gedoemd is te mislukken ten koste van de belastingbetaler. In plaats van het aanpakken van grote vervuilers zoals b.v. Unilever die elk jaar miljardenwinsten maakt en bovendien vrijwel geen winst- of vennootschapsbelasting afdraagt vanwege een uitzonderingspositie. Zou men deze bedrijven dwingen milieuvriendelijke verpakkingen te gebruiken zou het probleem opgelost zijn zonder er tientallen miljoenen belastinggeld te gebruiken. Helaas is het voor gemeente en overheid gemakkelijker de burger te belasten. De vervuiler betaald?

Het is als vanouds, er word door de raad een beslissing genomen… Nagedacht heeft niemand… De maat van de zakken is verkeerd (want te groot) ten opzichte van de gaten in de plasticcontainers…

De vergelijking met Napels is sinds de invoering van de plastic afvalzakken echter niet alleen beperkt tot de gemeente Almelo!

Hengelo kent deze containers niet. Hier mogen de mensen de plastic-afvalzakken gewoon aan de straat zetten… Weer en wind dienende… Mooi initiatief, als de afhaalroute tenminste de GEHELE stad zou omvatten. Ook Hengelo is inmiddels op Napels gelijkende buurten rijker!

wat een tyfus bende

Mooie zooi. Lijkt Napels wel.

Geef een reactie