Prima vermaak tijdens ‘Almelo in Dickensachtige sferen’

Dat de binnenstad van Almelo zich uitermate goed leent voor een Dickensachtig evenement, dat is afgelopen weekeinde onomstotelijk bewezen. We hoeven daar niet meer voor naar Deventer. Bovendien: het spektakel daar trekt zoveel bezoekers dat het leuke er door de massaliteit wel af is. Almelo zou dat thema voor zichzelf moeten uitbouwen. De binnenstad stond in elk geval bol van de kerstsfeer en er waren tientallen leuke evenementen voor jong en oud te bezoeken. Om er een Almelose draai aan te geven had het evenement een aardig artistiek element in de vorm van straattheater en fraaie exposities van lokale kunstenaars. 

Onze stad heeft twee heel leuke straatjes waar de kerstsfeer prima was geregeld: de Molenstraat en de zo goed als nog helemaal authentieke Doelenstraat. De geur van knappend hout in de diverse vuurkorven, de sneeuw, de gezellige winkeltjes… het was een gezellige boel. Uiteraard was er ook in de rest van de binnenstad van alles te doen en heerste er een goede sfeer. Zelfs zonder het traditionele, maar inmiddels uitgekauwde Winter-Wonderland. Een reuzenrad is daar niet eens bij nodig. 

Bij de ijsbaan tegenover Het Sportpark waren diverse groepjes teleurgestelde jongeren met de schaatsen over hun schouders verschenen. Ze dachten een baantje te trekken op de verse ijsvloer. Ze kwamen echter van een koude kermis thuis: de poorten van de ijsbaan bleven ijskoud dicht. Mede door de sneeuwval was het ijs nog niet van goede kwaliteit. 

Zie hieronder een videoimpressie van de sfeer in de binnenstad:

Posted by Redactie