Verdwenen spoorwegovergang frats van jewelste

In Almelo zijn wel honderd opmerkelijke fratsen van lokale bestuurders op te noemen, vooral de laatste jaren. Echter die van de spoorwegovergang in de Deldensestraat – Oude Deldenseweg richting Nijreesbos is er toch wel een van de hoogste orde. Sinds de voltooiing van Almelo Verdiept is het namelijk niet meer mogelijk om op je gemak in één streep van de Deldensestraat door te fietsen naar het Nijreesbos. De aloude spoorwegovergang is opgeheven en bestaat dus gewoonweg niet meer. De Deldensestraat is een doodlopende weg geworden. En hoe vaker je daarmee wordt geconfronteerd, hoe geïrriteerder je raakt. Overigens staat aan het begin van het stuk weg geen aanduiding dat de weg verderop doodloopt. Dat bord staat er pas luttele meters voor de barricade… wie dat nu weer heeft verzonnen?

 Spoorwegovergang Deldensestraat

Doodzonde…

Want hoe fijn was het toch om via deze authentieke weg richting Tusveld (Bornerbroek) te fietsen. En da’s toch best uniek, want welke stad heeft dat nou nog: zo vanuit de stad binnen luttele minuten in het bos. Fietsers en joggers maakten dagelijks gebruik van die mogelijkheid. 

Des te jammer is het dat wethouder Sjoers de spoorwegovergang onderdeel heeft laten worden van de onderhandelingen met ProRail. Die stond erop dat de overgang zou worden opgeheven. Dat had niet mogen gebeuren en een bestuurder had niet onder de druk van een bedrijf als ProRail moeten bezwijken. Als er al weerstand bestond… Natuurlijk, de Nijreessingel ligt er ook al tussen, dus de Deldensestraat was al verpest. Dat had echter ook anders gekund, maar dat zou misschien meer gekost hebben. 

Spoor Deldensestraat-oudDe spoorwegovergang in de oude situatie.

De bewuste overgang was overigens nog helemaal niet zo lang geleden beveiligd met dubbele slagbomen. In de oude situatie gebeurde er in het verleden nogal eens een ongeluk. Ook was de overgang ooit een populaire ‘hemelvaartsplek’ voor de depressiva in onze samenleving. Dat wordt nu onterecht als argument gebruikt om het opheffen te vergoelijken. Sinds de beveiliging is er namelijk nooit meer iets gebeurd. En voor zover niemand het nog wist: wie ‘het’ wil doen, die lukt dat toch wel. Dat ligt dus niet aan de overgang Deldensestraat. Er zijn er meer. 

De vraag is: hebben Almelo en de gemeenteraad hier nou werkelijk liggen slapen door de Deldensestraat zomaar op te offeren? Dat moet haast wel, want het is een misser van jewelste. Onwonenden zullen misschien blij zijn met de rust in hun straat sinds de afsluiting. Maar bij de boerderij op het eind zijn dagelijks kerende auto’s te zien, die in de fuik zijn gelopen. Wie het bos in wil moet een vervelende omweg afleggen. En dat geldt voor zowel fietsers, voetgangers als automobilisten. Hopelijk haalt de wethouder in z’n nadagen niet nóg meer van zulke onvoorstelbare fratsen uit. 

Onze speciale verslaggever ging op pad en maakte een filmpje over de situatie. U vindt het filmpje op www.youtube.com/almeloanders

Posted by Redactie

7 comments

Toch nog even 2 lichtpuntjes over de huidige Gemeenteraad:

Persoonlijk ben ik blij dat ze het nog nét niet voor elkaar hebben gekregen dat Almelo weer onder toezicht gesteld werd. Dat is al 1 positief punt. Hulde.

Het 2e positieve punt is dat ze heel snel weggaan.
(Persoonlijk zou ik me diep schamen als ik nog over de straat zou moeten na al de geschapen financiële ellende…voor gebouwen. De mensen vergetend.)
Bedankt…hoor!

Trouwens, weet u dat een dergelijk verkeersbord (snelheidsbeperking) de gemeente Almelo plusminus € 1500,- kost?
Lijkt mij aardig weggegooid geld op deze locatie!

Met dank aan de Gemeente Almelo, groots in het verkwanselen van Uw belastinggelden!

Wat betreft het verkeersbord doodlopende weg, als je je aan het snelheidsbord houdt, kun je wellicht nog net stoppen………………

Inderdaad is het opheffen van deze spoorwegovergang een stupiditeit van de eerste orde. Het Nijreesbos is heel lastig te bereiken, en dat is erg jammer.

Was het maar bij dat verdiepte spoor gebleven… Maar de hele binnenstad is de komende 20 jaar één grote bouwput. Saai, zo’n binnenstad. Fraai dat de Gemeente Almelo hier ordinair op failiet loopt!

En als die 1,2 miljoen die Sjoers hier mee heeft verdient nou eens bij de nieuwe Flexlocatie zou doen,nee hij is geen sportman nee ikke ikke ikke de rest kan???,kan hier nog wel meer over schrijven,het houd gewoon niet op in deze stad met wanbestuurders,nu willen ze de beoogde flexlocatie ook weer schrapen,leefbaar almelo ,pvda en christen unie zie tubantia,ongelooflijk waar mijn belastingcenten dan wel naar toe gaan.

Het verdiepte spoor is wel een verbetering maar dit is het spreekwoordelijke addertje onder het gras. Mooi voorbeeld van hoe de politiek zijn sporen nalaat in het landschap.

Geef een reactie