Wij hebben het hier goed… toch??

(ingezonden)

In dit land val je van de ene verbazing in de andere en dit alles over de ruggen van de brave burger die zonder enige weerstand en het volste vertrouwen in de politiek, braaf de steeds de hogere belastingdruk en zorgkosten ophoest zonder serieus te mokken. “Wij hebben het toch goed hier” en “In Nederland is alles goed geregeld”, hoor je de mensen dan zeggen. Maar klopt dat allemaal wel? Een konijn in zijn hok of een vogeltje in zijn kooitje is ook gelukkig, totdat hij kennis maakt van de buitenwereld waar het beseft dat dingen ook beter of anders kunnen.

Neem bijvoorbeeld het fileprobleem. De Overheid is al 20 jaar of langer bezig met allerlei projecten die inmiddels miljarden hebben gekost. Eindelijk is deze week een oplossing bedacht, de kilometerheffing. Een zegen voor de burger aangezien vrijwel iedereen er op vooruit gaat. OK Big Brother is watching you, maar als je niets te verbergen hebt is dat geen probleem is de redenatie. Ondertussen komen er steeds meer verhalen boven drijven dat men waarschijnlijk duurder uit is en ook nog eens zijn privacy kwijt raakt en is er waarschijnlijk geen draagvlak en is dit het zoveelste dure geldverslindende project van de Overheid dat gedoemd is te mislukken. Maakt niets uit, de burger blijft braaf betalen. De vraag is waarom er zoveel geld wordt verspild aan mislukte projecten zoals b.v. Melkertbanen, Vogelaarwijken, Eurlingskilometerheffing, Bosbelasting, kwartje van Kok etc. Kan niets anders bedenken dan ijdelheid.

Wat trouwens ook nog opvalt is dat zij zich allemaal schuldig maken aan hokjesdenken. Creatief denken is ver te zoeken. Ligt dat misschien aan het onderwijs in Nederland? Zelfs dit moest ruim 15 jaar geleden veranderd worden en zeker niet ten goede. Eeuwige roem voor Paars. Zal dit verhaal maar snel afsluiten met een domme boerenoplossing voor alle problemen waar men zich al decennia lang het hoofd over buigt.

Het fileprobleem kan eenvoudig worden opgelost door alle kantoorambtenaren voor 50% thuis te laten werken met een laptop i.p.v. op kantoor. Aangezien er op 100 burgers 1 ambtenaar werkzaam is betekent dit bijna 1 miljoen minder forensen. Dit verhoogt bovendien de participatie van vrouwen op de arbeidsmarkt aangezien zij op deze manier de kinderen minder naar een oppas of creche hoeven te sturen. Gevolg: minder kosten voor kinderopvang, meer werknemers die de vergrijzing opvangen dus de AOW naar 60 jaar, hoger kennisniveau en welvaart aangezien vrouwen gemiddeld beter opgeleid zijn dan mannen, maar 70% hiermee vaak niets doen omdat zij voor het gezin kiezen, minder files, minder boetes, minder ongelukken, minder verkeerscontroles, meer groen, minder benzineverbruik, minder CO2, minder autokosten, minder kantoorruimte nodig, meer ruimte, grondprijs goedkoper, minder stress, minder ziekteverzuim, minder zorgkosten, minder belastingafdracht, meer besteedbaar inkomen, meer middenstand, meer werkgelegenheid, betere opvoeding, minder reiskosten, meer vrije tijd, minder gesnack onderweg, minder onderhoud aan wegen, minder aanleg van wegen etc. etc. etc., allemaal rijk.

Deze oplossing moet natuurlijk wel anoniem blijven. Zou mij niet graag schuldig willen maken aan ijdelheid zoals Melkert, Vogelaar etc.

Daarom bij deze: de “Boerenoplossing” voor alle actuele problemen in Nederland.

getekend,

(Naam bekend bij OPA)

Posted by Redactie

2 comments

Beste Oma,

OPA doet gewoon mee aan de raadsverkiezingen, hoe? Dat hoort u binnenkort. Trouwens met klagen en niet meedoen veranderd er nooit wat, dus wij maken graag gebruik van je ideeën hoe het beter moet. OPA staat namelijk niet voor partijpolitiek, maar voor alle Almeloers. Zie ook http://opalmelo.hyves.nl. Meedoen dus!

Ja, ja, naam bekend bij Opa.
Ik ben gewoon Oma en Opa moet inbinden.
Niet meedoen en wel blèèren.
Wat een suf verhaal. Ambtenaren thuis laten werken: een contradictio in terminis.

Geef een reactie