Zembla-uitzending ‘Gijzeling in Almelo’ krijgt prijs

5-12-2009 .
 De prijs voor de beste audiovisuele productie op het gebied van onderzoeksjournalistiek is dit jaar gewonnen door ZEMBLA-redacteuren Thomas Blom en Sinan Can. Zij krijgen de prijs voor de ZEMBLA-uitzending “Gijzeling in Almelo” over de gijzeling van een wethouder en enkele ambtenaren in Almelo door een gefrustreerde restauranthouder.

Het programma geeft volgens de jury een onthullend inzicht in het willekeurige handelen van het gemeentebestuur voorafgaand aan de gijzeling. De prijs wordt toegekend door de Vlaams Nederlandse Vereniging van Onderzoek Journalisten. Afgelopen week is dat onthutsende beeld nog eens nadrukkelijk bevestigd in het nieuwste ontluisterende rapport “De Almelo Aanpak” over de bestuurscultuur op dit moment in Almelo.

Almelo Anders Logo8

Posted by Redactie

7 comments

OPA laat zich niet uit het veld slaan en doet mee aan de komende raadsverkiezingen. Hoe? Dat hoort u binnenkort.

Ik meen toch begrepen te hebben dat Opa niet meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen?
Opa vertelt…Nee, Opa hééft zich vertelt! Jawel, met een “t”.

Heeft u ook genoeg van het gemeentebestuur?
Zorg dat u samen met OPA vanaf 3 maart 2010 niet voor spek en bonen in de gemeenteraad zit. OPA staat voor nieuwe politiek, interactieve transparante no-nonsense politiek tussen de burgers en de gemeente! Geen beslissingen vóór ons, maar dóór ons. Almeloers moeten zelf weer kunnen beslissen wat er met hun stad en belastinggeld gebeurt.

@ WoKo

Helaas toont uw reactie aan dat u niets heeft begrepen van de werkelijke situatie binnen het stadhuis van de Gemeente Almelo. Bovendien bewijst uw reactie dat u heeft nagelaten alle relevante publicaties, onderzoeken en persberichten, alsmede alle schrijfsels van de burgers uit Almelo nauwgezet te onderzoeken.

Om u nou te beschuldigen dat U Direct Betrokkene (medewerker van de Gemeente Almelo) bent, is “een brug te ver” maar u wekt met uw reacte wel de schijn op u!

Correctie: Een en ander bewijst maar weer dat het journaille uit de linkse Varahoek zich weer dom te kijk heeft laten zetten. Eenzijdig,en vol van zich zelf Bah, werkelijk stuitend!

Niet helemaal mee eens. De uitzending wankelde wat betreft de grondaankopen van Sjoers. Hoewel illustratief voor de “ik heb de macht dus ik doe wat ik wil” – mentaliteit alhier, had dit werkelijk niets met de gijzeling te maken. Een gijzeling is nooit goed te praten.

Eén en ander bewijst weer eens dat er écht iets mis is met de plaatselijke politiek.

Geef een reactie