‘Almelo bolwerk van vriendjespolitiek’

(ingezonden)

Lijsttrekker Harry de Olde van de lokale Partij Vrij Almelo (PVA) zal morgen Geert Wilders actie steunen tegen het politieke proces wat tegen hem wordt gevoerd. De Partij Vrij Almelo (PVA) steunt Geert Wilders in zijn verweer tegen de politieke vervolging die door de Nederlandse overheid is ingesteld. Waar Almelo een bolwerk is van vriendjespolitiek in de politiek, is Nederland een land waar gevestigde belangen met hand en tand verdedigd worden. Partij Vrij Almelo is dan wel een lokale partij, maar heeft de vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel. Volgens de partij is het een grof schandaal dat Pim Fortuyn en Theo van Gogh hun mening met de dood hebben moeten bekopen. Men kan tegen een bepaalde mening zijn, maar dan is het altijd nog een discussie met woorden wat de oplossing is. Geweld moet worden afgezworen, zo meent de Partij Vrij Almelo.

Harry de Olde (lijsttrekker): “Een democratie is alleen mogelijk als er een vrijheid van meningsuiting is, mensen moeten elkaar op een redelijke en fatsoenlijke manier kunnen benaderen, de mening van een ander mag bekritiseerd worden, maar dan alleen mogelijk met argumenten. Dan alleen is er een democratie, een andere een wil opleggen betekent altijd een dictatuur.”
De Partij Vrij Almelo wil net als de PVV een kritisch geluid vertolken in de politiek, waarbij de Nederlandse waarden en vrijheden centraal staan. Werkelijke domocratie is een schaars goed.  Als PVA nemen we afstand van achterkamertjespolitiek, die er toe leidt dat burgers en zelfs delen van de gemeenteraad buitengesloten worden van het politieke proces en er beslissingen worden genomen zonder dat dit door een gezonde discussie aangescherpt kan worden.  In Almelo zit het college vooral gezamenlijk giechelend en gabbelend in de kantine ….

Posted by Redactie