“Almelo kleedt minima uit”

(ingezonden)

Als je een minimumuitkering hebt en je woont in Almelo ben je slecht af. De PvdA wethouder Kuik is op ramkoers om geld uit de zakken van mensen te halen die het al niet zo breed hebben. Als je als PvdA wethouder zo met je kiezers omgaat betekend dit dat je weinig respect voor deze mensen hebt. Alle vergoedingen voor deze mensen staan op de tocht. Minima met kleine kinderen worden door de handelwijze van de gemeente Almelo tot de bedelstaf veroordeeld.

Iedereen weet dat Almelo een dure gemeente is om in te wonen. Het college heeft door de jaren heen met de PvdA in de hoofdrol veel geld uitgegeven aan nutteloze projecten. Het kon niet op en nu het op een artikel 12 lijkt uit te lopen wordt er een greep gedaan in de portemonnee van de minima. Mensen die zich niet kunnen verdedigen en voor de zoveelste keer worden gekort. Toch wil Almelo de binnenstad aanpakken. Wethouder van Woudenbergh wil deze plannen deze week nog toelichten nog een Fortezza debacle? Of heeft het college dit al opgelost. Almelo aan zee met het water aan de lippen en een gemeenteraad die meer van een VVD college weg heeft terwijl toch de PvdA en CDA ook deel uitmaken van dit college of heb ik het mis.

Wethouder Kuik laat controleren hoeveel fraude er gepleegd wordt bij de minima waar om niet in eigen gelederen? Misschien de skybox weg bij Heracles doet de gemeente Oldenzaal bij FC. Twente. Als college bezuinig je toch eerst op je eigen pleziertjes? Geen snoepreisjes meer voor de ambtenaren en wijkwaardebonnen een betere bestemming geven. Almelo’s College schreeuwt: “Juist in deze tijden is het belangrijk dat u ons bij de les houdt door ons van kritische feedback te voorzien.” Bij deze: haal geld waar het te halen is.
 
Henriette

Posted by Redactie

21 comments

legaal stelen of solidariteit tonen?
ga lekker op een onbewoond eilandje wonen als je geen belasting wil betalen voor mensen die het minder hebben getroffen.

Beste Theo, ik denk dat je reactie een beetje sterk overdreven is, maar dat is geheel mijn conclusie. Het gaat hier dan ook niet over mij, maar over vele mensen die geheel tegen hun wil in zo’n situatie zijn gekomen…zelfs na vele jaren van werk. Het is gewoon een feit dat de Staat steeds meer van mensen inpikt, en dat sommigen dan amper nog een keus hebben…als er nog wat over was aan keuzes tenminste. Ook is niet iedereen geschikt om alles maar te kunnen doen. Die mensen die nu al jaren moeten leven onder een democratie van een meerderheid…die meent te weten wat goed genoeg is voor de burgers, en dan het overige (ja, vele mensen hebben inderdaad nog wat over) ook steeds meer wegbezuinigen. De Overheid vindt altijd wel een middel om wat meer van jou “legaal” te stelen. Anders bedenkt men wel weer wat. Alleen het probleem is: de mensen die niets meer hebben leven van maaltijd tot maaltijd, en dat was het dan. Bij hen komen de klappen het hardste aan. Zowel geestelijk als lichamelijk…als je al vele jaren in die situatie zit. Die randproblemen daardoor (medicijnen, medische zorg) doet ook een aanslag op onze Staatskas, vandaar dat u weer meer mag betalen voor eigen risico. Zolang men de mensen in de laagste financiële regionen laat bungelen aan de stoeprand, zullen de problemen alleen maar toenemen: de Staat zal volgend jaar weer meer gaan bezuinigen, let maar op. En dat jaar daarna weer. Dan wordt er een wanbeleid gevoerd. Die schuld mag je niet afschuiven op de werklozen…tig jaar geleden gaf men de schuld van de financiële problemen aan de Joden…weet je nog?
Nu geeft men de schuld aan de werklozen. Het is makkelijk een zondebok aan te wijzen en hen te beperken in hun ontwikkeling, maar om hen nou eens echt te helpen is het grootste struikelblok in deze wereld, dus ook in NL en zelfs in Almelo.
Jammer dat men het langstlopende probleem nooit echt wil aanpakken. Ook al verspilt men de moioiste zinnen en woorden om ons te doen geloven van wel.
Tot nu toe blijft men doorbezuinigen. Inmiddels OOK op UW toekomst. En op uw ontwikkeling.
Als men altijd zegt: stilstand is achteruitgang…waarom laat men die mensen er dan steeds op achteruitgaan?

Beste Sjoerd, uit bovenstaande reactie blijkt dat je wel degelijk weet wat afzien is en wat de klappen van de zweep zijn, je bent een echte bikkel zou mij echt niet lukken, geweldige prestatie, ik neem mijn woorden snel terug. Ik denk dat je werkgever zijn handen stijf dicht mag knijpen met zo’n goede kracht.

Nou Theo, ik heb 2 x in mijn leven een maand in een heel arm deel van Suriname mogen bivakeren, dus ik weet echt wel wat armoe is. Je kunt het alleen niet met elkaar vergelijken, omdat het heel verschillende werelden met heel verschillende manieren van leven en een wereld van verschil wat betreft klimaat en ruimte. Dus kom nou niet met dat soort standaardantwoorden. Die zijn namelijk allang achterhaald. Gezien je antwoorden zou je zo met een eskimo vergeleken kunnen worden en zou je je waarschijnlijk uitstekend kunnen overleven…op de noordpool. Gezien je ijskoude commentaar. Maar zo te zien aan je laatste zin geloof je nog in sprookjes. Droom maar lekker verder, “de Staat waakt over je”. (Zolang je nog geld in het belastinglaatje brengt!)

Sjoerd, we sturen je binnenkort een paar jaar naar Afrika, eens kijken of je dan een toontje lager piept. Je kunt strax zo met zwarte piet mee, in de zak van Sinterklaas.

Piep, piep, piep

Als die werkenden van hierboven het beide zo goed weten, waarom is het dan zo klote in dit land? Waarom verbetert er bij jullie dan ook niets meer aan koopkracht? Waarom bezuinigen ze dan ook op jullie inkomsten? Waarom laten jullie het gebeuren dat je weer niet een normale loonsverhoging krijgt? Ik wens jullie hetzelfde toe wat jullie aan vele mensen wensen. Dat je heel snel hetzelfde moet ondergaan! En daar nooit meer uit komt.
Kijken of jullie niet moeten “janken” en “piepen”.
Je ziet wel waar jullie werken toe leidt: meer onmenselijkheid. Zeker afgestompt van de realiteit? Zeker te moe om naar de realiteit te kijken als je klaar bent met werken. Dan liever ontspannen achter de tv, lekkere domme programma’s kijken “ter ontspanning”. En daarna snel naar bed, morgen weer werken. Zeker verblindt door het feit dat jullie je wel weten te redden en dat de rest dan maar jankerds of pieperds zijn? Wel eens gehoord van mensen die werken en TOCH sociaal zijn naar de niet-werkenden? Waarschijnlijk niet, aan jullie hardheid te merken. Die hardheid die je ooit terugkrijgt als men jullie van je “rijkdom” gaat beroven. Trouwens…het woord rijkdom: rijk + dom. Precies zoals jullie reacties.

@Jannink:

Het is “bijkans”.
Een welgemeend advies: eerst bijlessen Nederlands of als pot niet verwijten dat de ketel zwart ziet.

Geachte Theo,

Het door elkaar halen van WWB, WAO en AOW toont al aan dat jij duidelijk niet weet waar je over praat. Het domme commentaar dat 20% van alle Almeloers onterecht een uitkering genieten toont eveneens al aan dat je een bijkants hersenloze naprater bent.

Ik geef je dan ook een welgemeend advies die wellicht ook belangrijk kan zijn voor jouw verdere funktioneren binnen het gemeentehuis!

Bestudeer eerst eens alle wetten, regels, voorschriften en calculaties van de diverse uitkeringen, toeslagen en vergoedingen. Bestudeer daarnaast ook eens alle tabellen, lijsten en overzichten van wettelijke uitspraken erbij en kom dan eens terug met zinnig commentaar.

Bij de weg, het zinloze uitschelden van mensen kan je ook hier, net als bij TCTubantia, domweg een ban opleveren…

Tot ziens in Kaapstad, Zuid Afrika!

Jannink Jankerd, emigreer naar een ontwikkelingsland, je weet niet eens wat armoede is en blijkbaar ook niet wat hard werken is, pieperds en lamlendig klagende nietsnutten hebben we hier in Nederland al genoeg. Het schijnt zelfs dat ruim 20% van alle Almeloers onterecht een uitkering hebben. Een echtpaar in de WAO hheft ruim €1300,- netto in de maand en aleenstaand ruim €900,-. Wordt tijd dat deze AOW uitkeringen bevroren worden voor de koemnde jaren.

Piep piep piep piep piep.

Hallo Nicolás,

Het spijt me te moeten constateren dat ook u niet leest… Het grootste deel van alle uitkeringen in NL gaat naar de AOW, naar de ouderen dus, niet naar arbeidsongeschikten = WAO!
Gemiste kans en daardoor geen relevante reactie…

1 miljoen mensen in de WIA of Wajong? Is Nederland soms het ziekste land van de wereld? Zogenaamde rijken in Nederland is door constante nivellering op 1 hand te tellen. Hard werken wordt hier door het progressieve belastingsysteem genadeloos afgestraft. De werkelijke werkloosheid in Nederland bedraagt ruim 1 miljoen. Deze werkelijke werkloosheid wordt gemaskeerd door mensen een pseudo baan te bieden in de publieke sector. Zo zit het in elkaar en niet anders Jannink. Trouwens het is bovendien een schande dat deze ouderen in de steek worden gelaten en weggestopt door hun eigen familieleden.

Stelletje nitwits, lezen en/of toehoren wat een ander te melden heeft is duidelijk niet jullie sterkste kant!

Het spijt mij opnieuw te moeten melden dat de grootste groep uitkeringsgerechtigden basis-uitkeringen volgens de WAO en AOW (zonder flinke aanvullende pensioenen)ontvangen. Het betreft hier een zeer grote groep OUDEREN… Deze hebben al meer dan 40 jaar gewerkt…

Die paar mensen met WWB-uitkering, gezond en jonger dan 65 (67) jaar, drukken amper op het budget, zelfs in het armlastige Almelo (bijna artikel 12 gemeente!)

Helaas wordt niet alleen dit selecte gezelschap geschoren. Met name de ouderen en arbeidsongeschikten worden ONTERECHT op een verschrikkelijke manier geschoren…

Alleen omdat onze overheid het grootkapitaal wenst te helpen en de burgers het liefst verder in het slavendom wenst te drukken… Ik ben niet links en niet rechts, maar wel ben ik rechtvaardig en sociaal. Eigenschappen die jullie klaarblijkelijk al hebben weggegooid in de zoektocht naar het grote geld.

Opnieuw dus maar weer mijn verzuchting: Stelletje nitwits…

Hoe dan ook beknibbelt Almelo liever op de minderen, in plaats van het schrappen van achterlijke plannen van miljoenen euros.

Lijst Kamphuis Almelo

Aan Jannink,

Het zal best waarzijn dat jij tientallen mensen kent die hard gewerkt hebben, maar voor een gezond en voorspoedig Nederland is een non argument. Niemand gaat aan het werk met de gedachte, nu zal ik eens aan een gezond en voorspoedig Nederland gaan werken. Je gaat werken omdat je daar een salaris voor krijgt.
Het soort argumenten dat jij gebruikt is retoriek waar we nu even geen zin meer in hebben. Iedereen die gezond is en nog geen 65 jaar oud is moet werken. En als het Land weer goed op streek is hebben we misschien weer tijd voor linkse hobby’s.

Nee, niet doen!

en kom me niet weer met zo’n huilie huilie piepreactie aanzetten.

Jannink, kruip maar weer in de slachtofferrol, zo veranderd er nooit wat, het is altijd de schuld van de ander. Geen werk?? ZOEK EN GIJ ZULT VINDEN. Mensen die niet genoeg overhouden kunnen of niet met geld omgaan of steken de handen niet uit de mouwen. Kop op, wees trots en verlaag je niet tot dat gebedel. Als je jezelf niet helpt kan een ander je ook niet helpen.

Aan Palingboer en Theo,

Het spijt me te lezen dat jullie bij een bericht over minima meteen denken aan bijstandsGERECHTIGDEN! De minima in de gemeente Almelo omvat echter een veel grotere groep AOW’ers en WAO’ers dan bijstandsgerechtigden.

De nood van deze groep mensen is tegelijkertijd veel groter dan veelal gedacht wordt. Ik ken vele tientallen mensen die wekelijks niet meer dan 17 tot 20 Euro overhouden om te eten en te kleden. Geloof me, dat is bittere armoe als je (AOW’ers en WAO’ers) hard hebt gewerkt voor een gezond en voorspoedig Nederland en dan zelf door overheidsgeklooi en banken-ellende moet betalen voor een economische teruggang waar je part noch deel aan hebt gehad.

Daarnaast zouden veel mensen met een uitkering wel willen werken, maar de instantie die daarvoor zou kunnen zorgen, het UWV en dus het Werkplein, laat het chronisch afweten. De medewerkers daar zijn veelal afgevloeide ambtenaren van arbeidsburo’s die door de overheid een nieuwe job aangeboden hebben gekregen. Het ‘werk’woord WERKEN is daar niet uitgevonden, zeg maar…

Nee, als jullie willen mopperen, adresseer je commentaar dan aan de personen/instanties die schuldig zijn aan de oorzaken van de veelal onzichtbare armoede, onze overheid en de financiele instellingen.

Niet zo piepn, goa warkn

Huilie, huilie.

Geef een reactie