Almelose binnenstad sfeerloos

(ingezonden)

Gistermiddag was ik sinds weken vroeg thuis en moest ik voor een boodschap de stad in… Je weet wel zo’n gezellige drukke vrijdagmiddag na Sint en 2 weken voor de Kerst. Zo’n heerlijk gevoel dat de Kerst al bijna in je lijf gaat zitten. Behalve in Duitsland kent ook iedere stad en gat een kerstmarkt met een warme ambiance en ruik je de sfeer letterlijk en figuurlijk ! Ieder dorp van Bornebroek ( 50 kramen + muziek en andere zaken) tot Delden (streekproducten) tot aan Enschede (ijsbaan rond de kerk.) heeft HET.

Maar dan kom je in het centrum van de metropool Almelo, je weet wel, waar vroeger die stoplichten stonden….ja die ja…. van Finkers. Ik raak al opgewonden en nader de Koornmarkt en wat zien ik??  Zowaar 1 kinderdraaimolen met 1 stuks aan kinderen en  jawel, hoe verzin je het voor Kerst, een doelschiettent met daarin een keeper van kartonnen board als enige beweging. Waren het maar de koppen van plaatselijke politici dan was het zeker druk geweest… Dan nog een oliebollenkraam. Tja, dat zijn die dingen die je eet NA de kerst en voor de rest een, jawel, kippenpotenkraam… ik raak het spoor onderhand bijster, knijp in mijn arm en hoop gillend wakker te worden, maar nee hoor…  ik kijk nog eens om mij heen en omhoog en zie daar kerstverlichting  welke vanaf de Koornmarkt tot aan Joldersma niet brandt en ook klinkt er geen muziek met leuke Kerstdeuntjes. Nee, in Almelo helemaal niks.

Dan maar even een duik in de plaatselijke Horeca, maar daar ben ik niet welkom… Hoezoe? Geweigerd?  Nee hoor, gewoon te glad om binnen te
glijden. Amused en ’t Hookhoes hebben zomaar een ijsbaan zonder vergunning voor hun deur aangelegd, maar zonder schaatsen glibber je daar weg. Hetzelfde bij Nielz op de markt. En bij Het Wetshuys was het heel donker. Tsja, wat doe je dan nog in Almelo? Klagen over kerstlampjesbelasting of toch maar op de fiets naar Bornerbroek? Nee, da’s tegenwoordig ook Almelo. Ik verlang weer naar het reuzenrad en de grote glijbaan…

Kerstgroet van een doodgewone Almeloër. (naam bij redactie bekend)

Posted by Redactie

8 comments

Dit is precies mijn punt, een afgekeurde marktkoopman zonder opleiding moet universitair geschoolde en ervaren bestuurders gaan vertellen hoe ze het moeten doen, dat gaat dus niet lukken. Iedereen kan overal tegenaan trappen, maar met goed onderbouwde alternatieven komen zit er helaas niet in. Dat jullie dit niet zien, zegt mijns insziens al genoeg. Neemt niet weg dat ik zijn inzet en goede bedoelingen wel kan waarderen.
Ik zou trouwens niet weten waar ik jaloers op zou moeten zijn of wrok zou moeten koesteren, eerder teleurstelling vanwege amateurisme en onkunde, vandaar dat ik de moeite neem om hier en elders te reageren.

Ach ja…je hebt mensen die jaloers zijn. Ik vind het erg goed dat Harry toch zo hoog is gekomen voor een beginner. Zonder al die politieke mooie praatjes. Maar ja, je mag altijd je mening geven, en dat doen wij dus. Als iedereen het met elkaar eens zou zijn, dan was het niet zo’n grote puinhoop op de wereld, zowel onder de rijken als alles wat eronder zit. Toch? Maar het zal wel aan jouw genoemde I.Q liggen…zoals je typte. Trouwens: ging je commentaar nou over het onderwerp? Want dat kon ik niet verwoven vinden in je reactie. En nog een vraagje…ik las dit in jouw reactie: “maar eenmaal in de raad kruipen ze de kliek in de bips…etc.” Die uitzending was in de bieb, en in de raadszaal schijn je nog niet te zijn geweest? Want daar herken ik niets terug van je uitspraak. Elders ook niet hoor. Werkloze marktkoopman is afgekeurde marktkoopman. Betekent dus: uitkering inleveren vanwege vergoeding. Amper iets meer als zonder dit werk, dus…welke wrok bezielt je? Hij doet het niet voor zichzelf beste man. En is een marktkoopman een minderwaardig beroep ofzo? Joepie schraap me de wortel?
Eerlijkheidshalve gebied me te zeggen dat ik smakelijk om je uitdrukking moest lachen, dat wel weer. Compliment, leuk!

En ik vertrouw helemaal niets uit de monden van de PVA flutpartij. Voor de verkiezingen schreeuwen dat ze niets met de kliek te maken wilden hebben, maar eenmaal in de raad kruipen ze de kliek in de bips, zie ook de foto in de Tctubantia over de verkiezing van de politicus van het jaar waar Harry in de warry de werkloze marktkoopman vrolijk aan meewerkte. Stelletje populisten! BAH. Veel gezwets en weinig wol en een IQ van “Joepie schraap me de wortel”.

Alles wat gezellig was in Almelo is door diverse gemeenteraden DE NEK OMGEDRAAID middels allerlei dubieuze gebeurtenissen…waarbij bezuinigingen de hoofdmoot is. Maar niet te vergeten ook die snoepreisjes van Sjoers met z’n monorailidee en al die plannen over een nieuwe binnenstadsvernieLing deden een grote greep in de geldlade. Om over wurgcontracten nog maar niet te spreken. Er zit teveel -oud zeer- in de nieuwe gemeenteraad, waarbij ik het woord raad zou willen vervangen voor r**t, maar ik moet het netjes houden. Zolang dat oud zeer er zit en ook nog eens een samenwerkingsverband is aangegaan met al die andere profiteurs en fantasten in de coalitie…zal de vooruitgang en verbetering er WEER niet zijn. Zodat Almelo inmiddels is verworden tot ARMelo. Zolang die ouwe rotten van die partijen er nog zitten, VERTROUW IK HELEMAAL NIETS WAT ER UIT DIE MONDEN KOMT, zelfs niet als men met verouderde rapporten en verouderde onderzoeken hun gelijk proberen te bewijzen. Die figuren zijn juist het zand in een draaiende motor, en dat zien we nu in de realiteit. Bepaalde politieke partijen zullen ALTIJD een puinhoop achterlaten…of dat nou PvdA, CDA of VVD is !!! Kijk maar in het land! Die ouwe coalitie-rotten zouden meteen hun biezen moeten pakken, die fantasten. Die maken meer kapot dan ONS lief is !!!
Bovendien: rehabilitatie en Sjoers: dat is zo ontzettend tegenstrijdig, daar lusten zelfs hongerige honden geen kruimel brood van.
Gelukkig weten velen in Almelo inmiddels wel beter. Je kunt je naam dan wel “gezuiverd” hebben, maar je kunt niet zuiveren wat vele mensen al beter weten dan die rechters met hun tunnelvisie (bescherm de falende ambtenaar). Rechterlijke dwalingen zijn de laatste tijd al vaker aan het licht gekomen. Op papier is je naam gezuiverd, maar daar blijft het dan ook bij. Die ouwe lijken die inmiddels uit de kast zijn gekomen zeggen mij meer dan zo’n verklarinkje.

Almelose binnenstad had nu een bouwput moeten zijn om het een mooiere aanblik te geven… maar ja belangrijke dingen gaan voor! een nieuw stadhuis bijvoorbeeld. art12! her we come!

Het is inderdaad ontzettend kaal in Almelo.

Er schijnt nog wel 2 dagen een Kerstmarkt te komen op het Amalia-plein maar die blijkt, onder het mom van het goede doel, door de Horeca opgezet om vooral de eigen kassa te spekken .

maar je wordt inderdaad niet vrolijk als je door de stad loopt….. wat een aanfluiting.

Vroeger was niet alles beter maar had je toch ook voldoende acties en attracties.

Hoe is dit mogelijk? En hoe leg je dit de Almelose bevolking en de toeristenbelasting- betalende bezoekers uit?

En maar druk doen om wie de poll wint van beste politicus van Almelo….

Niemand dus.
Het licht is uit in Almelo, alleen we hebben het nog niet door.

Het is inderdaad erg droevig in de Almelose binnenstad. De nieuwe Kertverlichting is daarin een uitzondering …. als die brand. Ook ik heb ontdekt dat dit niet overal en altijd werkt. Zelfs de aanduiding “prettige feestdagen” staat in spiegelschrift a.s je de stad inkomt.

Een kerstmarkt(je) met een aantal kramen op de markt is toch het minste wat je kunt bedenken (kerstbomen/bakjes/ballen enz) en op marktdagen pas je die kramen er zo tussen.

geen acties van winkeliers(verenigingen). Wij hebben toch ook een “evenementmananger” pfff alleen het woord al! maar die heeft haar kruit al verschoten op 2 sinterklazen en krijgt van mij de zwarte Piet

toch maar nieuwe stoplichten plaatsen in Almelo.

Geef een reactie