D66: vernieuwen huidige stadhuis beste optie

(ingezonden)


De fractie van D66 Almelo heeft zich jaren lang ingezet voor een nieuw Stadhuis in het Stations gebied. Hiervoor was het Twente Centrum een goede Locatie! Deze locatie was beschikbaar en de bouw kon op korte termijn starten, daarbij niet te vergeten binnen de financiële kaders. Een pand met historische waarde en voor elke burger van Almelo een herkenbare plek.

Ruim 2200 burgers van Almelo steunden in 2007 het burgerinitiatief voor het realiseren van het nieuwe Stadhuis op deze pracht locatie. Maar nu, ruim 3 jaar later, heeft de tijd dit voortreffelijke plan ingehaald. De huidige eigenaar heeft andere plannen voor dit monumentale pand en zal hier een zorgboulevard in realiseren. Dit plan geeft onze fractie de ruimte om een ander alternatief op tafel te leggen, een vernieuwd Stadhuis op de huidige locatie.

De gronden van en om het huidige Stadhuis zijn in het bezit van de gemeente, ook de parkeergarage tegenover het Stadhuis en de grond waar het restaurant aan de Boddenstraat op stond. Door de parkeergarage ondergronds te plaatsen kijkt het Gemeentehuis uit op het nieuwe marktplein. Bij deze optie zal het huidige gebouw gerenoveerd- en uitgebreid moeten worden. Een karakteristiek pand blijft dan behouden.

Namens de fractie van D66 Almelo,
Fred Gerritsen, fractievoorzitter/lijsttrekker D66 Almelo.

Posted by Redactie

3 comments

Partij Vrij Almelo

Dat bedoel ik nu met geld in de knip houden, een parkeergarage ondergronds plaatsen kost miljoenen euros.
Het huidige gemeentehuis wat opknappen oke, maar PVA wil een grote goedkope parkeerplaats(garage) tegenover de rechtbank, inderdaad op het Fortezza terrein. De ontwikkelaar moeten we helaas maar een ander toekomstig project dat wel nodig is gunnen (hoeven we haar nu niet af te kopen). Genoeg ruimte voor bezoekers van de binnenstad (uit Hengelo, Enschede,Wierden, Rijssen, Nijverdal enz.). Goed voor winkeliers en horeca in Almelo. Met meer toegankelijkheid en meer bezoekers, komen er vanzelf weer nieuwe winkels en horeca bij. Zo werkt dat, niet eerst de hele stad afbreken en te duur nieuwbouwen. Dan kan geen mens nog een pand huren of kopen.

Het scheepvaarthuis blijven we ook vanaf meneer Sjoers !

Geld in de knip houden, de burger aan het woord ! Partij Vrij Almelo, http://www.vrijalmelo.nl

Gerwin Kamphuis

Twente Centrum is het luchtkasteel van D66

Leefbaar Overijssel/OPA

D66 is vooral goed in het uitgeven van gemeenschapsgeld. Zou weleens een deugdelijke financiële onderbouwing willen zien voor al die fantastische verkiezingsbeloftes.

In de partijprogramma’s voor de raadsverkiezingen van 3 maart wordt er niet of nauwelijks rekening mee gehouden dat de gemeentelijke inkomsten miljarden lager zullen uitvallen. Lagere Rijksuitgaven hebben automatisch tot gevolg dat gemeenten aanzienlijk minder geld krijgen uit het Gemeentefonds. Daarnaast worden de gemeenten geconfronteerd met miljarden lagere inkomsten uit grondtransacties en bouwactiviteiten vanwege de malaise in alle vastgoedsectoren. In het zwartste scenario gaat de algemene uitkering uit het Gemeentefonds vanaf 2011 met 20 procent omlaag.

De verkiezingsprogramma’s van politieke partijen in o.a. Almelo verzwijgen deze miljardentegenvallers. In een flink aantal gevallen is er niet eens een financiële paragraaf opgenomen in het programma.

Geef een reactie