Dolle pret op het Binnenhof

Wegens de grote stoelendans in Den Haag lijkt voor ex-burgemeester Menno Knip de weg vrij naar het door hem begeerde pluche van de Eerste Kamer.  Als zittend senator Uli Rosenthal in het kabinet Rutten plaatsneemt, schuift Knip op naar de verkiesbare 13e (!) plaats! Dat belooft wat… Na de Provinciale Statenverkiezingen van volgend jaar weten we meer.

Posted by Redactie

2 comments

Na het wederom vroegtijdige vertrek uit een gemeente en een omstreden verblijf als toezichthouder in ziekenhuizen, is deze man echt aan de beurt om ook in wat hogere sferen wat te gaan toeteren.
Het maakt niet uit wat, want hij is nu na lang en geduldig wachten aan de beurt.

Ook werd deze gemeente met een bijna niet meer te beheersen bestuurscultuur, een financiele chaos, en met een veelheid van onuitvoerbare plannen, en veel rapporten achtergelaten.

Kennelijk zijn er nu, anderhalf jaar later, voor het College nog steeds heisessies nodig om weer tot werkbare verhoudingen te komen.

Voor de vertrokken burgemeester is het natuurlijk al erg genoeg om zo lang op kosten van de gemeenschap te moeten stilzitten, alsvorens weer eens heerlijk te kunnen gaan toeteren.
Ter voorkoming van nog meer rampen,lijkt het mij verstandiger om de Eerste Kamer versneld op te heffen.

Ik vreesde al iets dergelijks. Incapabele burgermeesters zetten we gewoon in de eerste kamer, daar kunnen ze lekker nog een paar jaar geld schrapen (meer dan de Balkellendenorm!). Oja, ook extra pensioen wordt zo opgebouwd, waarmee een waterrijk huisje gekocht kan worden…

Geef een reactie