Een brutaal mens…

Onder het mom van ‘Een brutaal mens heeft de halve wereld’, heeft de PvdA Almelo na de verkiezingen een eerste slag gewonnen. Met het naar voren schuiven van Bert Otten (momenteel PvdA-wethouder in Hengelo) hoopt Mieke Kuik een stempel te kunnen drukken op het verdere verloop van de onderhandelingen voor een nieuw College.

Hoewel Kuik hiermee het initiatief neemt, doet deze stap bepaald geen recht aan de verkiezingsuitslag. De kiezers hebben de PvdA massaal de rug toegekeerd. De PvdA is de grootste verliezer en bij die rol past een bescheiden opstelling. Wij hebben Kuik echter nooit op bescheidenheid kunnen betrappen. Anderzijds heeft de VVD zich kennelijk de kaas van het brood laten eten door niet daags na de verkiezingen de overwinning op te eisen en een informateur te lanceren. Maar hardlopers zijn doodlopers. BOING… op naar ronde 2 in deze bokswedstrijd.

Posted by Redactie

5 comments

Mevrouw Kuik moet oma gaan spelen. Ze heeft haar pensioen leeftijd bijna in zicht, wat is nu de drive om nog 4 jaar door te gaan! Dit is toch niet meer vsn deze tijd!! Is het geld, is het machtswellust, is het status. Kom Mieke wees een vrouw van staal en laat de politiek voor wat ze is en geniet van je kleinkinderen. Haal als laatste kunstje nog even de bezem door de PvdA Almelo en gooi die oude hap er uit. Recruteer jonge talentvolle socialisten en bouw de partij opnieuw op. Als dat een succes wordt, kun je met opgeheven hoofd het politieke toneel verlaten. Ik wens u veel wijsheid!

De coalitie is op 3 maart 2010 flink afgestraft voor o.a. de weigering hun grootse binnenstad- en woningbouwprogramma’s plannen nog eens tegen het licht te houden. Zelfs van het plan Voskamp wilde men niets weten. De 2 coalitiepartijen gaan van 21 naar 13 zetels.
De kiezer heeft gesproken!!
Mij lijkt het nog royaal beloond om de twee arrogante verliezers ieder met een 1 wethouder zetel te belonen.

De VVD, de winnaar in deze verkiezing, die zich al maanden tegen de niet sluitende begroting en nog veel langer aandrong op herbezinning t.a.v. van de grootse plannen verdient m.i. 1 wethouderszetel.

In de wandelgangen ging al maanden het bericht, dat ook volgens B & W 4 wethouders prima werkbaar zou zijn.
Dat betekent dat er nog een zetel te vergeven / te verloten valt.

Ik stel voor om de overige 9 partijen de ruimte te bieden (12-3)om gezamenlijk 1 wethouder, al dan niet partijloos, voor te dragen.

@ers
tjonge jonge, zeker weer zo’n linkse tante die haar verdriet / verlies niet kan verwerken! Niet te geloven hoe Mieke als Iron lady tekeer durft te gaan… Ze had een voorbeeld aan Agnes Kant moeten nemen, bij een dusdanig groot verlies, moet je toch weten dat je je biezen moet pakken! Onbehoorlijk. Een grotere landelijke afgang dan de SP maar toch staan Woutertje en de zijnen blij te wezen, Mieke Kuik voorop….Met een glimlach denk ik terug aan Pim Fortuyn vs journaliste van de NOS: ” mens ga toch koken” maar goed dat is hier dan niet helemaal juist.Maar geeft wel m’n onderbuikgevoel aan….

@ers, hier mijn steun voor de geplaatste opmerking. Om over de verdeling van restzetels nog maar niet te spreken, ik las dat de VVD er twee van toegewezen van heeft gekregen. Hoezo de grootste? Ja die Herman, ambitieus maar wellicht niet beschikbaar als wethouderskandidaat. Ziet zeker de bui al die over vier jaar boven de VVD uitgestort zal worden. Verkiezingsretoriek is wat anders dan meedoen aan beleid maken en uitvoeren. wat te denken van een fractie met veel nieuwe leden, zullen er nog meer het voorbeeld volgen van Herman?

En gelijk heeft Mieke, Gerrit kan het niet verkroppen dat hij 450 stemmen te kort komt. 450 stemmen dat is bijna een zetel. Gerrit, laat je niet zo ophitsen door je vriendje Herman, ook wel genoemd: adjunct directeur van Looy.

Geef een reactie