GGD Almelo: 1 consult, 3 keer dokken

Je reinste geldklopperij

Een gezin bestaande uit man, vrouw en kind (van 1,5 jaar) gaat gezamenlijk naar de GGD om wat inentingen te halen met het oog op een welverdiende vakantie naar Egypte. Er vindt 1 afspraak plaats met 1 consulent. Binnen een kwartier staat het gezin weer buiten, ingeënt en wel. Na afloop ontving het gezin een drietal aparte facturen voor elk gezinslid afzonderlijk. Vanzelfsprekend staan daar de inentingen op. Minder vanzelfsprekend is dat ook 3 keer de kosten voor een consult a € 23,20 worden opgevoerd. Kassa!

Een jong gezin kan het geld wel beter besteden. Klein leed vanzelfsprekend, maar wellicht ook illustratief voor de geldklopperij van de farmaceutische industrie in samenwerking met (locale) overheidsdiensten. Trekken we dit landelijk door, dan herinneren wij ons nog het gedoe rond de Mexicaanse griep. Massa’s mensen zijn ingeënt en hebben kosten gemaakt. Terecht? De hype is voorbij. Bergen vaccins zijn over. Niemand heeft het nog over de Mexicaanse griep. Wat zal het volgend jaar zijn? Builenpest? Knokkelkoorts?


Posted by Redactie

2 comments

Als een “jong gezin” met vakantie naar Egypte kan afreizen, moeten wij dan medelijden hebben omdat ze 3x consult moeten betalen?
Luxe probleem, lijkt mij. Maar dat neemt niet weg dat deze mensen behoorlijk zijn afgezet…

Oplichterij,

Niet betalen en anders werk van maken !!

Geef een reactie