Het vervolg van het spraakmakende interview over Almelo Nouveau

Zie update onderaan het artikel.

Op bijgaande tekening zien we Almelo Nouveau met daarachter de nieuw te bouwen wijk Weggeler.
De eerste werkzaamheden zijn al gestart.


Opmerkelijk: ontwikkelaars mochten gemeenteraad niet toespreken en uitleg geven

In het tweede deel van het interview legt ontwikkelaar Daniël Spikker uit dat de realisatie van Almelo Nouveau de gemeente geen cent kost. Sterker nog, Almelo Nouveau brengt gelijk geld in het laatje ten aanzien van substantiële werkgelegenheid, maar ook wat betreft de aankoop van de grond. Anders dan bij het mislukte Fortezza-project van ontwikkelaar Van der Looy wil Spikker de grond ook echt betalen. Kassa voor de gemeente dus. Spikker en de zijnen hadden heel graag hun verhaal willen doen tijdens die ene gemeenteraadsvergadering in januari van dit jaar waar de antilobby breeduit mocht uitleggen waarom het een vreselijk project was, maar dat werd hen geweigerd. Zo kreeg de raad als een judaskus uitsluitend het genante eenzijdige, totaal niet op feiten gebaseerde verhaal te horen van die schaamteloze antilobby. In die zin werd de raad dus klip en klaar belangrijke informatie onthouden om een evenwichtige mening te kunnen vormen.

Niet geheel onbelangrijk: de locatie voor Almelo Nouveau is perfect gekozen. Het hypermoderne gebouw zal een uitermate fraaie ‘landmark’ zijn bij de entree van de stad. Maar ook qua voorzieningen is de plek zeer welkom. Zo zal het Internationaal Indoor Sportcentrum IISPA grote behoefte hebben aan een hotelaccommodatie in de nabije omgeving. Neem daarbij eveneens de ruime parkeergelegenheid, die er zal worden gecreëerd. Dankzij een hotel buiten het centrum wordt de binnenstad minder belast door verkeer. Nouveau zou de ‘Nemo’ (het fraaie groene museumgebouw aan de rand van Amsterdam, vlakbij het Centraal Station) van Almelo kunnen zijn. Waarom zouden we de stad dit misgunnen?  -TéCé

UPDATE:

Gisteren voltrok zich weer een aardig schouwspel in de gemeenteraad. De VVD, bij monde van Herman Nijhuis, verklaarde Almelo in staat van faillissement. Toch bestaan er inmiddels 5 varianten hoe om te gaan met het stadhuis. Gek want tijdens een faillissement kan er helemaal geen geld meer worden uitgegeven. Alleen raadslid Kamphuis begrijpt dit, nu hij er weer op hamerde dat alle plannetjes in de ijskast moeten worden gezet. En passant bracht hij het project Almelo Nouveau nog onder de aandacht, het enige probleemloze project dat de gemeente nog geld in het laatje brengt. Het werd frappant genoeg niet door de rest van de raadsleden opgepikt…. Veelzeggend was natuurlijk wel dat Stork (ALA AOV) Nouveau ineens niet in één adem noemde met mislukte projecten als Fortezza, Leemslagen etc.. Het begint te dagen…

Zie ook de sites van onze vrienden: www.geleraaf.nlwww.almelonieuws.nl en www.hndb.nl Bij deze laatste staat bovendien nog een aantal pittige reacties, die de spijker op z’n kop slaan. Het College komt er niet onderuit. Er wordt hier nog steeds met diverse maten gemeten. Kortom het zaakje stinkt als een bunzing.

13 comments

bouwtekeningen loungebank

I was recommended this blog by my cousin. I’m no longer positive whether this submit is written by way of him as nobody else recognize such exact approximately my difficulty. You are amazing! Thanks!

Beste J van Willigen,

Ik laat de eer geheel aan u. En zal zeker niet nalaten te komen kijken en luisteren naar uw verhaal en de daarop volgende (re-)acties van onze bestuurders.

Ik daag u uit.

Geacht Vuurvretertje,

Ik wil er toch voor pleiten om juist nu de raadsleden in hun rol beginnen te groeien, e.e.a. opnieuw aan de orde te stellen,onder het motto: nieuwe ronde nieuwe kansen!!!

Dit is het juiste moment om als “Inspreker” dit onderwerp aan de orde te stellen, de Raad luistert wel.
Indien dit geen vervolg krijgt, en de raad pikt het niet op, dan is pas het tijd voor andere acties.
Het lijkt mij een vrij simpele weg, die leidt tot de gewenste duidelijkheid.

Beste J. van Willigen,

denk je werkelijk dat dat iets veranderd? Als men een gekozen raadslid als Kamphuis al niet serieus neemt zal men een individuele burger dat al helemaal niet doen !

(zie:Alleen raadslid Kamphuis begrijpt dit, nu hij er weer op hamerde dat alle plannetjes in de ijskast moeten worden gezet. En passant bracht hij het project Almelo Nouveau nog onder de aandacht, het enige probleemloze project dat de gemeente nog geld in het laatje brengt. Het werd frappant genoeg niet door de rest van de raadsleden opgepikt…. Veelzeggend was natuurlijk wel dat Stork (ALA AOV) Nouveau ineens niet in één adem noemde met mislukte projecten als Fortezza, Leemslagen etc.. Het begint te dagen… )

er is toch ook niemand uit politiek die hierop reageert…..toch ?

Ach het is weekend we zullen vanavond een rondje kermis doen en de nieuwe attractie eens bezoeken (moeten we de hoofden nu wel of niet raken voor de hoofdprijs?? )

en daarna eens een afzakkertje en uithuilen in één van de Hammink tentjes…..

Herhaalde Reactie:
Ik ben een regelmatig bezoeker van de Raadsvergaderingen in onze stad, en zie voor aanvang van deze vergaderingen regelmatig “Insprekers”, die de gelegenheid krijgen om hun verhaal te doen.

Los van alle verdere problemen in onze stad zou ik zeggen, meldt u een dag voor de eerstvolgende raadsvergadering bij de griffie en u krijgt ongetwijfeld spreektijd, om voor de vergadering uw visie aan de raad duidelijk te maken.
Van de 35 leden zijn er nu 19 nieuwe leden, hier kan de start liggen om het ware verhaal duidelijk te krijgen. Veel succes!!

Hier moeten we de televisie, SBS6 of zo eens bij zien te krijgen. En dan moet de verslaggever eens even gaan praten met de stadsbestuurders, het liefst aan de bar in het Theaterhotel op de vrijdag- of zaterdagavond (want daar zijn ze dan toch meestal te vinden). Vervolgens moet die reporter de altijd klagende Hammink/Van der Valk even meenemen op een ronde langs al zijn bezit: Theaterhotel, Solera, DOK19, dat nieuwe ding in Borne, de plek waar ie een hotel wil bouwen en tenslotte nog even naar dat kasteeltje in Frankrijk. Onbestaanbaar: nooooit is het genoeg. En maar binnenhalen dat gemeenschapsgeld. En nog klagen over concurrentie. Ga je schamen. Heel diep!

Welke ballen? “Toon je jurkjes”, zul je bedoelen. Gemeenteraadsleden zouden niet afhankelijk moeten zijn van het maandelijks inkomen van ruim €1400,- voor een paar uurtjes werken in de maand. Dat gaat ten koste van de objectiviteit. Gisteren zij er totaal geen vragen over gesteld tijdens de gemeenteraadsvergadering. Journalistieke druk is noodzakelijk zodat de gemeenteraadsleden zich uiteindelijk gedwongen zullen voelen aktie te ondernemen. De enige met ballen in de raad is Mieke Kuik, helaas is Madamme van de tegenpartij.

Geweldig goede nieuwsgaring door de redactie van Almelo Anders. Er is echter hoop. Zo te zien heeft de gemeente reeds geanticipeerd door een aantal stoeptegels (nog in “the middle of nowhere”) neer te leggen met twee bushalte-paaltjes. Men zou kunnen zeggen: “hoop doet leven”.
Onbegrijpelijk dat de gemeenteraad niet snel toehapt voor een project, wat in tegenstelling tot Fortezza, Waterrijk, en noem nog maar enkele andere miskleunen op, om hier een project te starten dat volledig particulier wordt gefinancierd en gerealiseerd wordt door lokale firma’s. Het gehele project komt ten goede van de nieuwe sprthal en de wijken Weggeler (in ontwikkeling), Kollenveld, de beide Nieuwlanden, de Riet, etc. Bovendien heeft het een fraaie- en gedurfde uitstraling, kortom een aanwinst voor een bijna failliete gemeente Almelo, waarvan de vorige gemeenteraad zich door het collegfe liet leiden naar geldverslindende projecten als Waterrijk, Fortezza, een lelagomaan nieuw stadheis, monorail, etc. zponder naar de markt te kijken en zeker niet op het beschikbare saldo van de gemeente.
Kom op, nieuwe gemeenteraad, “toon je ballen”.!

Het stilzwijgen van Tubantia is OORVERDOVEND!

Proficiat Almelo Anders.

Denk de volgende keer eerst goed na voordat je stemt.

Beste Bakkie, helemaal mee eens.

ik kan mij toch niet aan de indruk onttrekken dat er niemand van onze bestuurders hiermee NIET op de hoogte is.

Dan verbaasd mij het dat geen enkel raadslid of politieke partij reageert op deze afgedekte en complete plannen die alleen als toegevoegde waarde gezien kunnen worden.
Behalve voor ’n nest met Valkjes.

ik blijf in afwachting van reacties uit die hoek.

wel is er gister in de raad zijdelings over gesproken maar, wat ik heb begrepen, niet inhoudelijk op ingegaan.

Ach waarom zou men ook….. “ze dronken een glas….deden een plas…. en alles bleef in Almelo zo het was…”.

Raad aan zet, hebben we die dan in Almelo,Daniel Spikker heeft toch denk ik alleen maar voordelen voor Almelo aangegeven,zou de zittende raad hier nou niets mee doen,word weer eens tijd dat Almelo eens positief in beeld komt ,we worden echter bestuurd door mensen die alleen voor hun eigen ego zitting hebben.
Dit is toch een mooi begin voor de raad en het gehele gemeentelijk apparaat om aan de burgers te laten zien dat het ook op een goede manier kan,en laat men ook maar eens de subsidie aan het Theater Hotel stop zetten dan kunnen andere evenementen weer doorgaan.

Goed werk Tony,nu is de raad aan zet.Jammer dat de middeleeuwse schandpaal is afgeschaft, zou misschien weer ingevoerd moeten worden.
ElPé

Geef een reactie