Kuiper vertrekt en Han Pape wordt salonfähig

(door Jan ten Velde)

Vrijdag werd op feestelijke wijze afscheid genomen van (het cultuurwethouderschap van) Bert Kuiper. Kuiper wordt door Tubantia geroemd voor het feit dat hij toch vooral ‘zo gewoon’ is gebleven. Is dat dan een prestatie? Moet een openbaar bestuurder niet vooral buitengewoon zijn? Boven zichzelf uitstijgen? Maar dat is van Bert Kuiper teveel gevraagd.

Niet alleen lag hij met zo’n beetje alle lokale cultuurstichtingen in de clinch; daarnaast kon het onder zijn bewind gebeuren dat de atelierroute werd afgeschaft en de lokale VVV werd opgedoekt. Kunt u het zich voorstellen? Een stad met ruim 72.000 inwoners en geen VVV? Dat kan alleen in Almelo. Noem ons gek, maar wij vinden dat niet normaal. Een feestelijk vertrek dus, met de klemtoon op vertrek. Gelukkig staan wij daar niet alleen in want volgens Han Pape (hoofdredacteur van het Onafhankelijk Weekblad de Roskam) heeft de PvdA (Kuiper dus) van Kunst en Cultuur niets gebakken. Waarvan Akte!

Over Pape gesproken. Was hij aanvankelijk Sjoers’ grootste criticus; Inmiddels zijn hij en Sjoers de dikste maatjes. Wij vroegen ons al af waarom Pape in diens laatste interview met Sjoers elke kritische vraag schuwde. Wat blijkt: beiden staat een grootse Twentse Regio voor ogen. Pape schaart Sjoers  in een rijtje met Van Agt, Lubbers en Wim Kok. Sjoers moet volgens Pape voorzitter worden van de Regio Twente worden.

De grootheidswaanzin van Sjoers, maar dan op regionaal niveau lijkt ons ridicuul. Komt er dan een monorail van Enschede naar Almelo? De ondoordachte, slecht uitgewerkte, juridisch onhoudbare en geldverslindende projecten van Sjoers laten wij graag aan ons voorbij gaan.

Posted by Redactie