Laatste der Mohikanen

En weer is de Almelose politiek een zwaargewicht armer. Nadat eerder al de grote vernieuwer Sjoers met vervroegd pensioen ging, is het nu de beurt aan wethouder Bert Kuiper om de lokale politiek vaarwel te zeggen. Een laatste der Mohikanen vertrekt deze maand.

Beroemd geworden om zijn gevleugelde woorden “Ach, ik laat het maar zo”, raakte Kuiper vooral de laatste jaren geliefd bij zowel de Stichting Daisybel, de Stichting Indigo, een aantal oud-PvdA-coryfeeën als de vroegere bewoners van camping De Pooksbelten. Die zien hem als cultureel visionair. Anderen roemen hem vanwege z’n honderd procent aandacht voor z’n mobieltje en het twitteren tijdens belangrijke raadsvergaderingen. Z’n naam is daardoor al genoemd in de Tweede Kamer, dus wellicht ligt er toch nog een landelijke politieke carrière voor hem in het verschiet. Kuiper heeft veel voor de stad Almelo betekend, alleen kunnen we er momenteel even niet opkomen.

Bert Kuiper ging er prat op een ongekende lettervreter te zijn, helemaal als het rijk geïllustreerd is. Voornamelijk op zijn eigen website gaf hij voor erg belezen te zijn en liet hij geen kans benut om dat aan de wereld kenbaar te maken. Binnenkort kan de geletterde Almelose Neerlandicus zich volledig aan deze literatuurhobby (zie foto) overgeven.

Posted by Redactie