“Masterplan kost meer dan 500 miljoen”

(ingezonden)

Op de site van Dura Vermeer kun je lezen dat er met het project Masterplan Almelo meer dan 500 miljoen euro gemoeid is! Op de site van HARDICKX lees je vervolgens dat de Ontwikkelingscombinatie Almelo 2010 in haar lijstje de volgende getallen en info noemt:
Omvang ca. 12.000 m² bvo winkelruimte (nieuw), 1250 wooneenheden en ca. 36.000 m² kantoor. Investeringskosten ca. € 400.000.000,– excl. BTW. Periode 2008 – heden. Functie: Herontwikkeling van het totale centrum van Almelo inclusief omliggende locatie’s. Daarnaast zal het stadhuis een nieuw onderkomen krijgen in het centrum (ca. 20.000 m² bvo). Stedenbouw Rein Geurtsen te Delft. Adviseurs
Dienstverlening HARDICKX: Ontwikkelingsmanager van het centrumplan, verlengstuk van de directie van de ontwikkelingscombinatie naar de gemeente en overige partijen. (Verwervingen, Stedenbouw, Procesplanning, Contractvorming …..)

Als je vervolgens de memo aan de raad bestudeert zie je dat de Dienst Stadsontwikkeling (oeps, pardon, het college) een memo stuurt waarin heel andere getallen genoemd worden. Ik krijg dan het idee dat iemand niet de gehele waarheid verteld.

Wat me ook opvalt aan het memo is dat er een ambtenaar duidelijk meerdere dagen bezig is geweest om alle genoemde info bij elkaar te sprokkelen of uit de dikke duim te zuigen. Sommige gegevens zijn duidelijk op eigen initiatief (gekleurd) ingevuld. Voskamp heeft géén financiële onderbouwing gegeven, hoe kunnen er dan Voskamp-cijfers in de memo verwerkt worden?

College, STOP nou eens met het geven van foute en/of incomplete informatie. Doe wat de verschillende rapporten met betrekking tot integriteit hebben aangegeven: Wees eerlijk en open over het handelen, communiceer!

J. de Graaff

(klik op onderstaande links voor de stukken)

Klik hier voor het memo binnenstadsplan.

en klik hier voor het stuk Dura Vermeer.

Posted by Redactie

1 comment

Stork dreigt wethouder Sjoers met motie van wantrouwen
maandag 25 januari 2010 | 13:37 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 26 januari 2010 | 09:22

Tekstgrootte
ALMELO – Als wethouder Sjoers tijdens de raadsvergadering van vanavond geen ander licht werpt op de kwestie Residentie Fortezza en de wijze waarop hij de raad hierover heeft geïnformeerd, dan dient ALA-AOV een motie van wantrouwen tegen hem in. Dat kondigt fractieleider Gijs Stork aan, die vindt dat Sjoers de raad sedert 2006 onjuist en onvolledig heeft geïnformeerd.

Zie ook:
Wethouder Sjoers vindt kritiek slecht voor Almelo

Hij duidt daarbij met name op het feit dat projectontwikkelaar Van der Looy in juni 2006 een hypotheek op de grond voor Fortezza vestigde bij de FGH Bank, maar de koopprijs van vijftien miljoen euro (inclusief rente) aan de gemeente Almelo nog niet heeft voldaan. “Vanaf 2005 heb ik keer op keer bij de wethouder geïnformeerd over de gang van zaken; nooit heeft hij iets gezegd van een hypotheek die op de grond gevestigd zou zijn.”

Stork heeft zich zeer gestoord aan Sjoers’ uitlating in deze krant, dat ALA-AOV, maar ook de VVD en D66 aan verkiezingskoorts lijden. “Ik heb geen vijf jaar lang koorts”, zegt Stork. “Sjoers stelt dat onze kritiek slecht is voor Almelo. Voor vijftien miljoen euro de boot ingaan: dat is slecht voor de stad. Het gedrag van deze wethouder is niet langer te accepteren.”

bron:tctubanta

Geef een reactie