“Masterplan kost meer dan 500 miljoen”

(ingezonden)

Op de site van Dura Vermeer kun je lezen dat er met het project Masterplan Almelo meer dan 500 miljoen euro gemoeid is! Op de site van HARDICKX lees je vervolgens dat de Ontwikkelingscombinatie Almelo 2010 in haar lijstje de volgende getallen en info noemt:
Omvang ca. 12.000 m² bvo winkelruimte (nieuw), 1250 wooneenheden en ca. 36.000 m² kantoor. Investeringskosten ca. € 400.000.000,– excl. BTW. Periode 2008 – heden. Functie: Herontwikkeling van het totale centrum van Almelo inclusief omliggende locatie’s. Daarnaast zal het stadhuis een nieuw onderkomen krijgen in het centrum (ca. 20.000 m² bvo). Stedenbouw Rein Geurtsen te Delft. Adviseurs
Dienstverlening HARDICKX: Ontwikkelingsmanager van het centrumplan, verlengstuk van de directie van de ontwikkelingscombinatie naar de gemeente en overige partijen. (Verwervingen, Stedenbouw, Procesplanning, Contractvorming …..)

Als je vervolgens de memo aan de raad bestudeert zie je dat de Dienst Stadsontwikkeling (oeps, pardon, het college) een memo stuurt waarin heel andere getallen genoemd worden. Ik krijg dan het idee dat iemand niet de gehele waarheid verteld.

Wat me ook opvalt aan het memo is dat er een ambtenaar duidelijk meerdere dagen bezig is geweest om alle genoemde info bij elkaar te sprokkelen of uit de dikke duim te zuigen. Sommige gegevens zijn duidelijk op eigen initiatief (gekleurd) ingevuld. Voskamp heeft géén financiële onderbouwing gegeven, hoe kunnen er dan Voskamp-cijfers in de memo verwerkt worden?

College, STOP nou eens met het geven van foute en/of incomplete informatie. Doe wat de verschillende rapporten met betrekking tot integriteit hebben aangegeven: Wees eerlijk en open over het handelen, communiceer!

J. de Graaff

(klik op onderstaande links voor de stukken)

Klik hier voor het memo binnenstadsplan.

en klik hier voor het stuk Dura Vermeer.

Posted by Redactie