Oplossen ‘gatenkaas’ uitdaging nieuwe gemeenteraad

Een schone taak is weggelegd voor de nieuwe gemeenteraad en het nieuwe College: het oplossen van één van de grootste bronnen van ergernis van menige Almeloër, de lelijke gatenkaas, die de binnenstad momenteel is. De stad lijkt volgens velen wel een Emmenthaler kaas, dus doopten we Almelo voor de gelegenheid maar om. Dat doet de stad momenteel namelijk meer recht. Alvorens miljoenen te steken in de mega-binnenstadsplannen, zouden allereerst maar eens wat centen aan de lelijke gaten gespendeerd moeten worden. Dat levert meer kiezers op dan een Fortezza of een nieuw stadhuis.

Op tientallen plekken in de stad ontbreekt bebouwing, maar dat niet alleen: in sommige gevallen is het ook een enorme bende. De beoogde supermarktlokatie Wissink aan de Bornsestraat is daar een heel goed voorbeeld van.

Een aantal jaren geleden bevond zich pal achter de Grotestraat-Zuid, achter het pand van een voormalige bakkerij, ook een dergelijke ruïne. na een lange periode van gedogen heeft de gemeente de eigenaar van de rotzooi, een zekere Ferry Zonder, gedwongen de boel op de ruimen. Dit schijnt tegenwoordig niet meer te kunnen op de een of andere manier.

Onze speciale verslaggever heeft afgelopen zondag een toeristische toer langs de Almelose gatenkaas gelopen en hij maakte er een leuk filmpje van.

De ware liefhebbers van gaten moeten we overigens teleurstellen, we hebben helaas lang niet alle gaten en desolate plekken vast kunnen leggen. Dat was onbegonnen werk. U moet weten, een verslaggever heeft ook nog een privéleven…

TéCé.

Posted by Redactie