Nieuwe geldschieter heeft straks grootse plannen met ‘oude’ stadion

Jan Smit introduceert zijn nieuwe geldschieter. Deze heeft een nieuw plan voor het stadion van Heracles!

In voetballand gonst van de geruchten dat voorzitter Jan Smit van Heracles Almelo en de landelijke koning van volksvermaak Hennie van der Most wederom samen zaken gaan doen. Nam Smit kortgeleden het zwembadcomplex ‘De Smelt’ in Assen van Van der Most over, nu lijkt het erop dat Van der Most het oude Heracles-stadion in handen krijgt.

Naar verluidt heeft Van der Most er, op de zijn bekende manier, grootse plannen mee. Hij ziet in het amper tien jaar oude stadion een gat in de markt en hij lanceert dan ook een uniek concept. In bijgaand filmpje vertelt Hennie dat hij er een ‘kippentent’ van wil maken, zo’n Piri-Piri-ding waarbij de gasten onbeperkt kip kunnen vreten. Dat het een restaurant zal kunnen worden is niet zo bijzonder, echter de formule wel.

Van der Most: ‘Ik heb een naam hoog te houden voor wat betreft unieke uitgaansconcepten. Dat is het publiek nu eenmaal van mij gewend. Neem nou Kalkar in Duitsland dat ik omtoverde tot Wasser Wunderland, maar ook Preston Palace is nog steeds razend populair en heeft landelijke aantrekkingskracht. Mijn plan met het oude stadion is niet minder uniek. Ik maak er een biologisch dynamisch verantwoorde kippentent voor vrije uitloopgasten van. Dit betekent als eerste dat ik dat verrekte neppe kunstgras eruit ga slopen. Daarna zaai ik er weer gewoon gras in en dan kunnen de kippen erin. Ik schat zo’n viefduuzend. Tijdens openingstijden van het restaurant kunnen de gasten dan vrij rondscharrelen en onbeperkt hun eigen kippen vangen en ermee naar de zelfbedieningskeuken gaan. Nou, da’s toch uniek toch?”

Posted by Redactie