Tweede verkiezingsdebat stuk levendiger

(door onze politiek verslaggever)

Het tweede verkiezingsdebat in ’t Hookhoes was een stuk levendiger dan het eerste van enkele weken terug in de kille businesslounge van het Polman Stadion. Nee, in  ’t Hookhoes  heerste een typische gezellige kroegsfeer. Jammer alleen dat het debat inhoudelijk het kroegniveau niet wist te ontstijgen. Maar wat geeft het.

Als enige wist de door de wol geverfde Van Woudenbergh (VVD) de standpunten van zijn partij helder voor het voetlicht te brengen. Mieke Kuik (Pvda) maande iedereen in de kroeg op haar bekende irritante wijze tot stilte, wat natuurlijk niet lukte. Toen zij ook nog eens beweerde dat het alternatieve plan Voskamp  € 10.000,00 (!) duurder zou uitpakken, riep Van Woudenbergh zo hard dat iedereen het kon horen: “gelul!”.

Popie Jopie Gerritsen (D66) had twee belangrijke punten (waaronder natuurlijk Heracles) maar moest deze -als gewoonlijk- wel van papier aflezen. Kennelijk waren zijn punten niet zo ‘belangrijk’ dat hij ze lang kon onthouden. Bleven de SP en Groen Links over het sociale gehalte van Almelo steken in gemeenplaatsen, wist Jemy Pauwels (nota bene van de VVD!) met zijn scherpe interrupties het onderwerp naar zich toe te trekken.

Teleurstelling van de avond was het optreden van TON, in de persoon van Marcel Geerdink die dacht dat hij meedeed aan een wedstrijdje ‘schreeuwen om het hardst’. Ik kreeg er weinig van mee. Iets over coffeeshops die volgens hem ongetwijfeld direct dichtgetimmerd moeten worden. Het meest opvallende optreden was dat van nieuwkomer Çete. Na een zwak begin waarin hij niet concreet wist aan te geven waar zijn partij nu precies voor staat (ja een kleurrijk Almelo… maar dat wisten wij al) herpakte hij zich later met diverse kwinkslagen richting opperdinosaurus Stork (ALA AOV) en overtuigde hij op het onderwerp participatie van uitkeringsgerechtigden.

Later in een debat over integriteit met Van Woudenbergh stond  Çete  ook zijn mannetje. Raadsclown Hümmels (Leefbaar Almelo) gooide het bijltje erbij neer en ging er maar bij zitten. Ja Çete komt uit het volk is van het volk. Geen domme jongen. Zijn optreden kreeg zowel van links als van rechts bijval.

Saillant detail was nog dat Marcel Hubers (BBA) bij late binnenkomst gelijk naar de VVD sjaal van Van Woudenbergh greep en deze nog wat strakker rond diens keel trok. Amicaal bedoeld natuurlijk. Maar toch… de messen zijn geslepen.

Zie ook de filmpjes op: www.youtube.com/almeloanders

Posted by Redactie