“Verandering? Dan niet stemmen op wat er nu (nog) zit!”

(ingezonden door BurgerBelangen Almelo)

De chef stadsredactie  van de TC Tubantia Leo van Raay is duidelijk een CDA man. Met zijn almachtige pen schopt hij tegen alles en iedereen aan behalve tegen het CDA. U weet wel. Die partij waarvan jaren lang wethouder Sjoers het hoofd is geweest. Tijdens de huidige verkiezingscampagne geven de diverse fractieleden zelfs aan dat het “witwassen” van financieel voordeel door wethouder Sjoers eigenlijk bestraft had moeten worden.  Maar de, toen nog, politiek leider van de PvdA Kozijn, die met een dubbele moraal bezig was, wilde zijn rug niet recht houden en dus mocht wethouder Sjoers van het CDA blijven zitten.

Ondertussen rollebolt het CDA over een mogelijke tweede wethouders post. De naam van Jan Brand wordt genoemd. Ook een voormalig ambtenaar van de gemeente Almelo. En op welke manier is hij bij de gemeente weggegaan ?? Op de verkiezingslijst van de  CDA partij wordt onderaan ook genoemd de heer P.A. Capelle. Een voormalig hoofd ambtenaar van de gemeente Almelo die de aanzet heeft gegeven aan het huidige beleid van zo min mogelijk invloed van de burger op de besluitvorming. Dat belooft wat voor de toekomst van de kiezer, indien deze partij wethouder(s) moet gaan leveren. BurgerBelangenAlmelo wil die invloed van de burger op het beleid met onmiddellijke ingang terug. Er moeten weer functionele commissies komen (ook wel genoemd vakcommissies). Daar worden vooraf zaken besproken over komende besluitvorming. Daardoor is er dan geen sprake meer van overvaltechnieken zoals die in de afgelopen jaren door het college op de gemeenteraad zijn toegepast. Overval technieken die succes hebben gehad door het ontbreken van kennis in de gemeenteraad om daar tegengas tegen te kunnen geven.

 
BurgerBelangenAlmelo is tegen een nieuw stadshuis. Iets wat de VVD nu ook heeft over genomen. BBA is voor het indammen van de macht van het college. De verantwoordelijkheid ligt bij de gemeenteraad en nergens anders. De kiezer gaat naar het stembureau om een gemeenteraad te kiezen. En die gemeenteraad moet zijn beloften nakomen. In de afgelopen jaren is daar geen sprake van geweest. BBA is voor meer veiligheid in de wijken en meer inzet van politie zonder dat de burger daar dubbel voor moet betalen. Waar nu sprake van is.
BBA is voor verre gaande bezuinigen zodat de bevolking in de komende jaren niet met extra belastingen worden opgescheept.

BBA zet het nog één keer op een rij

 1. TEGEN EEN NIEUW STADHUIS maar renovatie van het oude
2. REFERENDUM BELANGRIJKE BESLUITEN zoals bijvoorbeeld een nieuw stadion
3. MINDER MACHT VOOR B&W
4. GEEN VRIENDJESPOLITIEK (zoals gebleken is bij Zembla TV)
5. GEEN PERSONAL RAPID TRANSPORTSYSTEM
6. MEER SOCIALE WONINGBOUW
7. GOED WOON- en LEEFKLIMAAT
8. GEEN BEZUINIGING POLITIE 
9. BEZUINIGEN OP UITGAVEN en geen hogere gemeentelijke belastingen
10. STADSONTWIKKELING OP ALMELOSE SCHAAL

Wie verandering wil, die moet niet stemmen op wat er nu in de gemeenteraad zit. Wie stemt voor verandering, die kruist woensdag BurgerBelangen Almelo op het verkiezingsformulier aan!

Posted by Redactie

55 comments

Sjoerd, problemen benoemen is niet zo moeilijk, oplossingen bedenken is wat anders, dit heb ik van de PVA nog niet gehoord behalve negativisme en het maken van domme opmerkingen en reacties zoals iedereen heeft kunnen lezen niet enkel hierboven maar ook gedurende de laatste maanden, trouwens niet zo gek gezien het gemiddelde IQ binnen jullie partij. Gebruik je energie ter verbetering van de maatschappij, geen woorden maar daden, met dat gezwets bereik je helemaal niets. En, ga eens aan het werk i.p.v. zielig te doen, je hand op te houden en misbruik te maken van de sociale voorzieningen wat ten koste gaat van mensen die het echt nodig hebben en er dan ook nog eens op afgeven, zo te zien ben je nog tot voldoende in staat of is werken en aanpakken voor de PVA een vies woord, gezien jullie arbeidsverleden waarschijnlijk wel. Trouwens, zelfs jullie partijpunten zijn gekopieerd van iemand anders aangezien jullie daarover ook geen ideeën hadden. Triest dat inwoners uit Almelo daar toch in zijn getrapt. En dan hebben ik het nog niet eens gehad over het extreemrechtse verleden van Harry de Olde.

@ Leroy:
-…PVA, een partij die op een illegale manier meelift op het succes van de PVV…-
De PVa heeft alleen G.Wilders gesteund in zijn gevecht wat betreft vrijheid van meningsuiting. Alleen daarin. Als je de moeite had genomen om de partijpunten te vergelijken, dan had je bovenstaande zin niet eens geplaatst. De krantenkop in de Tubantia: de PVA zou een regelrechte PVV-kloon zijn getuigt in mijn ogen van een grote domme fout, daar er later een telefoon is geweest van die krant, waarin een andere persoon door al onze partijpunten heeft gespit, en niet over rassendiscriminatie etc. kon vinden. Dat kon ik ook niet, daarom kwam ik bij deze partij, die alleen VOOR menselijke en sociale VERBETERING gaat. Persoonlijk voel ik dan ook zeer smerig aangesproken, als men zulke ongefundeerde opmerkingen plaatst. Temeer omdat ik voor vooruitgang ben voor ALLE mensen, en zo te zien aan de overige partijleden EN aan de stemmers ik niet alleen. Dat geouwehoer over die vergelijking zou afgelopen kunnen zijn, als er maar meer mensen waren die wel de ogen en oren open hebben, en die meer inzien dan U kunt/wilt.
Je ziet wat je wilt zien, je ziet nooit wat je niet wilt zien.
Als je het niet erg vind laat ik je verder in je eigen sop gaarkoken, want zo te zien vind je het fijner om negatief achteruit te kijken dan positief vooruit te kijken. Met zulke mensen zoals u zal samenwerking NOOIT mogelijk zijn in de wereld. Iets wat we steeds meer moeten aanschouwen.
Toch bedankt voor je reactie, alhoewel ik het totaal niet met je eens ben.
1 ding hebben we echter wel gemeen: een misselijkmakend gevoel!
Voor mij heel tijdelijk, zo te merken voor jou veel langer.

Ruud Borgman ?

Dat is toch die automonteur, die later met automaterialen op de kerkelanden begon,
en dacht dat ie als Lada Dealer in Almelo ging scoren ??
Was ook niet vies van reparatie’s aan je auto zwart te laten betalen !!
Heeft helemaal niets bereikt, heeft alleen een grote mond en heeft van politiek
helemaal niets begrepen. Wat mij betreft hoort hij helemaal niet thuis op het stadhuis !

Hieronder tevens wat achtergrondinformatie over Dick Dooren en Gerwin Kamphuis van de PVA, een partij die op een illegale manier meelift op het succes van de PVV en waarvan Geert Wilders openlijk afstand heeft genomen en er überhaupt niets mee te maken wil hebben aangezien dit soort partijen de PVV schade berokkend. Zodoende is men in staat de hierboven gegeven reacties in de juiste context te plaatsen.

http://www.tctubantia.nl/regio/almelo/3819735/Voorzitter-van-AlmeloNieuws-treedt-terug.ece
http://www.hndb.nl/index.php?itemid=794
http://gerwinkamphuis.hyves.nl/
http://frontpage.fok.nl/nieuws/242931/1/1/50/agent-beschuldigd-van-poging-tot-doodslag.html
http://www.tctubantia.nl/regio/almelo-stad/5953574/Belager-wethouder-Sjoers-wil-via-PVA-in-raad.ece

Hieronder een reactie van Ruud Borgman (onair49)zoals geplaatst op HNDB inzake de verkwanseling van 94 miljoen door de gemeente. Ruud Borgman is het 7e raadslid van de PVDA en beticht hierboven Kampman van inhoudsloosheid en gebrek aan kennis.

onair49:
94 miljoen is inderdaad geen kattenpis, doch het is geen geld dat je m.i. anders had kunnen besteden. Het is denk ik net zoals een hypotheek, er is onderpand, in dit geval grond. Met grond(handel) kun je geld verdienen en is dus een investering. Als je dit alleen aan sociale dingen wilt besteden holt een stad nog harder achteruit en dan is het geld echt op! Er is immers geen onderpand. Kijkend naar een wijk als het Windmolenbroek, waarvan de raad bij het nemen van de toenmalige beslissing hetzelfde riep als nu gebeurd bij bv. Waterrijk, het in exploitatie nemen van het Windmolenbroek heeft gezorgd dat Almelo kon blijven investeren in mensen. De verkoopprijs leverde immers winst op. Waar had Almelo gestaan als deze wijk niet was gebouwd? Zet dit gegeven eens af naar het bedrijfsleven, alles wat er wordt verdiend geeft je als loon aan het personeel, er blijft dus niets over om te investeren of te innoveren. gevolg is dat het bedrijf t.z.t. om zal vallen. Wie kan daar blij mee zijn?
Iedereen mag een mening hebben maar kijk eens naar de onderliggende feiten en maak dan een keuze.
02/03 13:29:42

inter:
@ Onair49 van de VVD.

Jaja, mooi verhaal, klopt alleen geen snars van. Een groot gedeelte van de aangekochte gronden waren in het bezit van projectontwikkelaars. Deze projectontwikkelaars hebben de gemeente fantastische verhalen op de mouw gespeld over Waterrijk, Fortezza, Masterplan etc. en hoe goed dat zou zijn voor de stad Almelo en haar burgers. Het gemeentebestuur is hier vanwege onkunde en domheid ingestonken. Maakt niet uit, ze hebben er niet voor hoeven werken, het is maar belastinggeld!

Indien je een nieuw betrouwbaar gemeentebestuur wilt die voor alle burgers opkomt en naar alle burgers luistert, stem dan 3 maart op BURGERBELANGEN ALMELO!
02/03 13:46:10

inter:
Sorry, Onair49 is lid van de PVDA! Weten we tegelijk vanuit welke achtergrond er gereageerd wordt!

inter:
Bovenstaande verklaring van onair49 is dus van Ruud Borgman raadslid voor de PVDA, een man die andere partijen ervan beticht inhoudsloos te zijn en geen kennis van zaken te hebben. De pot verwijt de ketel. Wens Almelo veel sterkte in de komende jaren.
06/03 17:30:29

Dit is een uitspraak van Sjoers. Zo doen we dat in Almelo

@ Femmie Zwart

Hoe bedoelt u dat? Of was dit niet bedoeld op mijn reactie?

Zo doen wij dat in Almelo.

Wat ik nu heel erg raar vind naar de DEFINITIEVE UITSLAG, de kiesdrempel is ingesteld op 762 stemmen. Lijst Cete heeft 721 stemmen en lijst Leefbaar Almelo 720 hoe kunnen zij dan een ZETEL krijgen, terwijl de kiesdrempel 762 stemmen is? Wie kan mij dit uitleggen? Bron van http://www.almelo.nl

Jammer dat BBA geen enkele zetel heeft ontvangen. Ze hadden erg goede ideeen en zeiden waar het op staat. Echter weet ik niet wat ik ervan moet vinden dat lijst Cete een zetel heeft. Ik hoop eigenlijk dat ze niet al te veel in te brengen hebben, neem de grote steden als voorbeeld. Complete wijken met alleen maar allochtonen, moet hier niet aan denken. Dat bevorderd de intregatie in de westerse cultuur natuurlijk helemaal niet. Maar ik houd me ook verder stil, straks word ik rasist genoemd.

Groeten Mike

Sjoerd Visser (PVA)

Ik zou zeggen tegen de negatief ingestelde critici: net zoals u deed en doe ik ook veel wat betreft kritiek spuien.
Alleen leerde ik dat dat TE WEINIG is. Daarom dacht ik eens wat anders te proberen…lijfelijk dan. Dus meer inzet en proberen de eventuele kritiek mondeling en rechtstreeks te geven aan de betrokkenen. Dat lijkt mij eerlijker, zinvoller en confronterender. Ook confronterender naar mezelf toe. Iedereen kan op de bek vallen. Iedereen kan fouten maken of zich vergissen.
Dat toegeven is makkelijker dan dat te verbergen of zinloos proberen dat tot in den treure te verdedigen.
Ik zou daarom alle critici eens willen zeggen: als jullie het allemaal zo goed weten, waarom zie ik niemand van jullie dan op een kieslijst staan? Want als jullie het allemaal zo goed weten en jullie je eerder hadden aangemeld, dan was ALmelo dus tot in de puntjes oke geworden, zonder schulden, en zonder kritieken…toch?
De beste stuurlui staan aan wal? Of zijn die allang naast of door de boot gevallen?
Ik ga dan verder niet op eventuele reactie hierop reageren, dat blijkt maar al te veel zinloos te zijn. Blijft u maar met uw frustraties zitten, ik doe wel wat aan de mijne. Of dat de goede manier is weet ik niet, maar als je niets probeert dan veranderd er ook nooit wat.
Prettige voortzetting met uw frustraties en reacties.
Het is makkelijker iemand af te kraken dan iemand te complimenteren!

Beetje een rare reactie mevrouw Femmie, ik ken u niet, ik reageerde op ene Mirjam en u valt mij daarover aan. Zij heet Bergman en u Zwart. Nou ja het zal wel.

Bij toeval las ik vandaag dit artikel. Ongelooflijk. Ik heb juist respect voor mensen die wat proberen te verbeteren in deze samenleving en daardoor een politieke partij op durfen te zetten. Wat zijn dat voor mensen die deze mensen zo zwart proberen te maken? Vaak zijn dit mensen die zelf geen risico’s durfen te nemen en niks bereikt hebben in hun leven en dit ook niet zullen proberen. Echt triest. BBA zet hem op! Laat je niet gek maken door dit soort zielige mensen.

@ peter
dat zeggen zij allemaal van bba.
zij weten zoveel en noemen iedereen bij naam, maar hebben niets met bba te maken.

@Femmie,

Alweer iemand die zo maar oordeelt, ik ben niet van BBA. Houd me niet zo bezig met politiek.
Maar lees bovenaan over capaciteiten van Mirjam en haar reactie, dus vond dit wel grappig.
Aangezien zij zelf op andermans hyvespaginas zit te koekeloeren en haar bezoek dan aan laat staan, komt er zo’n foto in beeld, haha errug grappig. Jullie zijn trouwens wel erg actief op internet bezig om mensen laag neer te zetten.

Privacy of praaiviesjie. Ik vind het openbaar maken van een email zonder toestemming van degene die het heeft verstuurd, zeer laag aan de grond. Maar ja ze hebben in Almelo wel vaker vreemde opvattingen. Zo zei ik een keer tegen de gemeente Almelo dat er veel kuilen in de berm zitten ter hoogte van AVC La Premiere. Wat doet de gemeente Almelo vervolgens ? Die nemen contact op met de voetbalvereniging die mij er vervolgens op aanspreekt dat ik dit niet had moeten doen. Als burger van Almelo heb ik het volste recht om dat te doen. Het was alleen maar om aan te geven: TER HOOGTE VAN AVC La Premiere. Gewoon om alleen maar de locatie aan te geven. Anders krijg je weer te horen: Ja maar de Maardijk is zo lang.

Blij dat het bijna afgelopen is, in ieder geval de Gemeenteraadsverkiezingen. Schoppen en trappen over en weer. Steeds maar weer lees ik hoe oude koeien uit de sloot worden gehaald, om de andere partij maar zo slecht mogelijk te maken en het meeste wat ik hoor of lees, zijn veel loze beloftes, want een ieder weet, zo gauw de verkiezingen achter de rug zijn, gaat weer alles zijn oude gangetje. Beloftes zijn opeens vergeten, omdat ze zoals dan blijkt niet haalbaar zijn. Ik weet dit keer echt niet op wie ik moet stemmen, niet met de Gemeenteraadsverkiezingen als wel met de 2de kamer verkiezingen. Een puinhoop hebben we er van, zowel bij de Gemeente als bij het Landelijke bestuur. Voor het eerst in mijn leven ben ik een zwevende kiezer, maar mijn stem verloren laten gaan doe ik niet, ik heb nog een paar uur om er nog eens diep over na te denken en nog een aantal maanden voor de Landelijke Verkiezingen.Misschien stem ik deze keer voor de verandering eens op een partij die de meeste onzin verkondigd, want belazerd wordt je toch.

Een zwevende kiezer

@peter

Heb Jij niks anders te doen dan op hyves te kijken?
Dit is toch zielig om mensen zo te beschadigen, maar dat is typisch bba.
Het heeft niets met het onderwerp te maken

Helaas is de profielfoto van Mirjam intussen aangepast

Binnen het BBA beginnen zich ook al mensen te ergeren aan de Hr. Kampman. Te weinig politieke ervaring,ze zijn bang dat hun dit nu opbreekt. Heel goed van Jan Vos om die mail openbaar te maken. Zegt alles over mensen die graag op het pluche willen zitten

@alberto

ik ben niet uit OPA gestapt! heb je in december al aangegeven dat ik niet onder de naam BBA verder wil, als je wilt stuur ik je het mailtje nog wel een keer waarin je kunt lezen wat ik daarin zei.

Bij deze toch even mijn reactie op het OPA artikel.

Al jaren irriteer ik mij aan het feit dat de belastingdruk in Nederland tot de hoogste ter wereld behoort en dat in een land wat zich tot de rijkste ter wereld mag rekenen. Je gaat je dus verdiepen in de materie en komt tot de conclusie dat de bouwlobby en externe adviseurs de gemeenschap handenvol geld kost, ook het zeer inefficiënte bureaucratische apparaat is een last wat zwaar drukt op gemeenschapsgeld. Daar komt nog bij dat energiebedrijven zijn geprivatiseerd, maar dat de energieprijzen in Nederland vaak tot wel 100% duurder zijn dan in het buitenland en dat in een land wat gigantische gasvoorraden heeft. Dit is een vorm van legale diefstal ten koste van de burgerij die door de individualisering geen vuist kan maken naar gemeentes, overheden etc. Dit geld moet weer terugkomen bij de burgers zodat het besteedbaar inkomen weer flink wordt opgekrikt, het gevolg hiervan is weer dat dit meer werkgelegenheid creëert. Mijn doel is het streven van een sociale maatschappij die in grote mate onafhankelijk is van gemeentes en overheden, zelfredzame mensen die niet bij de overheid hoeven te bedelen om geld. Ik heb hierover een manifest geschreven dat ik binnenkort zal publiceren en waarin duidelijk richting wordt gegeven hoe wij van Almelo een unieke welvarende stad kunnen maken.

Half november ben in toevallig in contact gekomen met Jan Vos van OPA en zag tot mijn grote verbazing dat vele van deze standpunten ook worden nagestreefd door de Onafhankelijke Senaatsfractie, welke zetelt in de eerste Kamer. Hierop besloot ik contact op te nemen met Jan Vos en vroeg hem of ik kon worden uitgenodigd voor zijn eerstvolgende fractievergadering. Eind november werd ik uitgenodigd en zag tot mijn grote verbazing dat OPA in principe een éénmanspartij was bestaande uit Jan Vos en zijn dochter. Tijdens de vergadering heb ik hem gevraagd hoe het toch mogelijk is dat je al zo lang aan de weg timmert en ten eerste onbekend bent en ten tweede geen kandidaten bij de partij hebt. Ik kreeg hierop geen duidelijk antwoord, maar aangezien OPA een gelegenheid was om te trachten eindelijk iets te veranderen aan de huidige situatie in de politiek besloot ik ermee aan de slag te gaan erop vertrouwende dat wij mee zouden doen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Ik heb onmiddellijk een hyves en twitterpagina aangemaakt en heb als een bezetene geprobeerd naamsbekendheid op te bouwen. Bovendien ben ik toen op zoek gegaan naar kwalitatieve goede kandidaten omdat ik mij er zeer van bewust was dat je enkel op die manier iets zou kunnen veranderen binnen het huidige gemeentebestuur.

Op 6 december besluit Jan Vos OPA in te schrijven voor de gemeenteraadsverkiezingen, maar hij had zijn werk niet goed gedaan aangezien OPA zich niet kan inschrijven als werknaam hangende onder zijn provinciale partij Leefbaar Overijssel welke tevens bestaat uit Jan Vos en zijn dochter. Op dat moment was ik zeer teleurgesteld aangezien ik vertrouwd had op zijn politieke ervaring op dit gebied. OPA is op dat moment een gepasseerd station en ik heb op dat moment geen behoefte om ons in te laten schrijven onder de naam Leefbaar Overijssel aangezien dit een nietszeggende naam is, gemakkelijk verward kan worden met Leefbaar Almelo en er op de naam Leefbaar een negatief polariserend stempel rust. Jan Vos besluit de stekker eruit te trekken, maar ik weet hem een paar dagen later toch over te halen zich in te schrijven als Leefbaar Overijssel aangezien ik van mening blijf dat als wij niet meedoen er niets zal veranderen binnen de gemeente. Ik ben mij op dat moment zeer bewust dat dit een zeer moeilijk verhaal wordt en dat wij een superpromotiecampagne moeten voeren om de mensen duidelijk te maken waar wij voor staan, namelijk vooral de onderkant van de samenleving. Ik heb ondertussen contact opgenomen met wat vrienden die momenteel zeer actief zijn met de bestuurlijke vernieuwing binnen de UWV en die momenteel een Bachelor titel hebben en dit jaar zullen afstuderen als Masters. Ook weet ik nog enkele kennissen te overtuigen mee te doen, oorspronkelijke volksmensen die zich hebben weten te ontrekken aan de onderkant van de samenleving en goede banen en opleidingen hebben, maar wel weten waar hun wortels en hun afkomst ligt. Ook lukt het mij Marcel Hubers en John Eshuis te overtuigen mee te doen, maar zij hebben de voorwaarde dat zij enkel meedoen onder de naam van Burgerbelangen Almelo. Hoewel ik hier in eerste instantie twijfels over heb, aangezien Burgerbelangen Almelo bij de laatste raadsverkiezingen geen zetel heeft weten te bemachtigen en dus ook niet in staat is gebleken draagvlak te creeëren bij de burger, besluit ik een vergadering te organiseren. Tijdens deze vergadering worden de voordelen en nadelen van beide namen gewogen en vindt iedereen dat de naam Burgerbelangen Almelo veel meer aanspreekt bij de kiezer. We besluiten door te gaan onder de naam Burgerbelangen Almelo, maar wijken niet af van onze standpunten en inhoud. Daarop besluiten wij de volgorde van de kandidatenlijst samen te stellen, waarop ik voorstel dat ik op 1 sta en Marcel Hubers op 2. Eén van de oorspronkelijke kandidaten van Leefbaar had zichzelf graag hoger op de lijst gezien en besluit plotseling af te haken, waarop de volgende dag tevens Jan Vos afhaakt. Ik ben hier zeer verontwaardigd over aangezien ik hem graag als kandidaat binnen de partij had gehouden en hij goed in staat is uit te zoeken wat de andere zijde van gemeentelijke beslissingen inhouden. Als je altijd maar kritiek levert en nu eindelijk de kans hebt er iets aan te doen, moet je je verantwoordelijkheden niet ontlopen. Het lukt mij niet hem op andere gedachten te brengen.

Van een coup is totaal geen sprake, de kandidaten op de lijst van Burgerbelangen Almelo zijn de afgelopen weken allemaal door mijzelf bijeengebracht en ik denk dat wij een fantastisch goed opgeleid, gekwalificeerd en veelzijdig team hebben die straks in de gemeenteraad in staat is niet alleen ja of nee te knikken, maar die ook in staat is goede voorstellen uit te werken en aan te dragen. We hebben er zin in.

Met vriendelijke groet,

Alberto Kampman
Lijsttrekker BURGERBELANGEN ALMELO

Hallo,
Mirjam Bergman,dochter van Jan Vos , die als profiel foto op hyves 2 glazen bier tussen de borsten heeft staan .
Over capaciteiten gesproken……………..

Ik begin me nu toch langzaam af te vragen of men bij de BBA en zijn aanhang nog wel spoort.
In die zin zou een psychologische test voordat men een zetel aanvaarden kan op dit moment wel op zijn plek zijn.
Zonder verder op deze vuilspuiterij in te gaan volsta ik met het publiceren mail van een welke deel uitmaakt van mijn mailverkeer met Alberto naar aanleiding van zijn pogingen om personen van BBA te betrekken in Leefbaar Overijssel waarvoor ik vriendelijk bedankt heb.

From: a.kampman [mailto:alberto@opalmelo.nl]
To: j.vos [mailto:j.vos@opalmelo.nl]
Sent: Fri, 01 Jan 2010 22:55:20 +0100
Subject: Re: Sterkte/zwakte analyse verkiezingsprogramma andere partijen.

Beste Jan,

Ben persoonlijk niet gediend van die flauwekul, sta 100% achter de Onafhankelijke Partij Almelo en jouw. Ik zou mij persoonlijk nooit bij de BBA aansluiten, alleen het feit al dat zij niet herkozen zijn zegt mij al genoeg. Een partij die als los zand in elkaar steekt en totaal geen draagvlak heeft weten te bereiken na jaren in de gemeenteraad.

Groet,

Alberto

@M.Josefien
Het leuke met verkiezingen is dat je iedereen in de boom krijgt. Je kunt mensen antwoorden laten geven die je vooruit kunt bedenken. Wat is journalistiek? Is ook gekleurd. Controleren doe ik niemand en wat Almelo Nieuws betreft, dat is verleden tijd. Ik hou trouwens van zwart.

@m. josefien

Kent u mij persoonlijk dat u weet dat ik geen capaciteiten heb?
U moet zelf beter onderzoek doen voordat u dingen gaat schreeuwen in het wilde weg over mij als persoon, zolang u mij niet persoonlijk kent kunt u daar geen oordeel over vellen.

Dick, nee sorry, geen familie.
Wel uw feiten eerst controleren, voordat u wat schrijft! Dat is journalistiek!
Ik heb uw naam ook even gegoogled, zie dat u sterk bent in zwartmakerij, u moet niet zo over mensen die u niet kent oordelen, u hebt meer dan genoeg aan uzelf.
Anders wees een grote vent en zeg het mensen recht in hun gezicht.
Ik ga ook niet verder met u in discussie, dat is onder mijn niveau.

@M.Josefien
Familie van dat andere leeghoofd?

@Dick

u bent verkeerd geïnformeerd, Jan Vos als eenmanspartij, met zijn dochter als 2 man (vrouw), laat me niet lachen.
Dhr. Kampman heeft al deze mensen bij elkaar gekregen en ze zouden gezamelijk als BBA verder gaan.Aangezien zijn dochter weinig tot geen capaciteiten had kon zij niet als 2 persoon op de lijst,en hebben ze nadien besloten dan niet met elkaar verder te gaan.

Dhr. Kampman heeft Eshuis en Hubers zelf benaderd om ook mee te gaan doen.
U als oudmedewerker van Almelo Nieuws had toch echt even de feiten beter moeten controleren.Over journalistiek gsproken…….
Bovendien oordeelt u erg snel over mensen die u totaal niet kent, dit zegt meer over u dan over deze mensen.Leeghoofd!

Sjoerd Visser (PVA)

Zoals bij vele mensen al jaren het geval is:

wat je niet wilt zien zal je ook nooit inzien!

Vandaag stemmen, dan krijg je hopenlijk wat je wenst!

@M.Josefien
Beter een “leeghoofd”dan een kuddedier. Je bent partijen als de PVA nodig om de zittende kliek op de feiten te wijzen. Iedereen in onze dorpse stad weten toch dat we al jaren gedicteerd worden door de heersende kliek? Dhr. Kampman moet niet zeggen dat hij Hubers en Eshuis bij de partij heeft gaald, hij heeft zich aangemeld bij de BBA omdat Jan Vos hem doorkreeg en vond dat hij te weinig kwaliteiten in huis heeft. Terecht naar nu al blijkt. Rechtse ideën? Nee,maar de allochtoon moet eindelijk eens Nederlands leren en zich aanpassen aan de Nederlandse normen en waarden. Dat is toch wel het minste wat we mogen verweachten.

@Dick
Ik denk dat uw opmerking meer over u zegt dan over een ander, over leeghoofden gesproken.
U bent toch Dick, oud medewerker van Almelo Nieuws? En symphatisant van de PVA, dat zegt al meer dan genoeg!

Kijk nou toch eens wat weten we het toch allemaal zo goed ,precies zoals het ook in Den Haag ook gaat,het zou toch beter zijn op te houden met wat de ander verkeerd heeft gedaan en wat u of jij of partij het beter zou doen.
Gewoon lulkoek niemand kan zeggen dat hij het anders had gedaan want dat kan helaas niet,beter zou zijn als de partijen wat meer naar elkaar luisteren en samen voor een betere verantwoordelijke opbouw van deze stad konden komen.

Even googlen op Dick Dooren levert interessante hits op. PVA, extreem rechts, rascist etc.

Het is inderdaad laf om hier iemand aan te vallen en dan met een nickname te ondertekenen. Bert Kuiper deed het zelfs op z’n eigen website, maar dat zal hij inmiddels wel gewist hebben. Ook onze eigen dorpsgek,Guikink, heeft er een handje van.

m.vr.gr. L.Peters

De kandidaten van bba zijn mensen met titels die buiten de maatschappij staan. Managers bij het uwv? Moet je kijken wat daar voor een puinzooi is. De mensen zijn zo enthousiast over het uwv beleid en de uitvoering ervan dat zij met busje en al naar binnen proberen te rijden om de managers persoonlijk te bedanken. Almelo zit niet te wachten op meer bureaucraten.

@M.Josefien
Ook een kandidaat als Dhr. Kampman.

@Dick, u bedoelt zeker de leeghoofden bij CDA PVDA D66 en VVD?!!!!

Het is te hopen dat de goden het BBA gunstig gezind zijn. Weer een kloon van de Almelose SP in de raad? Laten we hopen dat dit niet gebeurd. Leeghoofden hebben ons al jaren geregeerd. Dick Dooren

En die schuilnamen ben ik ook meer dan zat!

@Onair49

Vraag me toch af waar u precies uitgehangen hebt gisteravond. De gevestigde partijen hadden juist helemaal niets inhoudelijk te melden. Integratie niet dwingen…….. laat me niet lachen. De reactie van de turkse man sprak boekdelen, hij was niet te begrijpen…of had ik de tolk van mevrouw Kuik even moeten vragen? Hoezo integratie goed gelukt? Participeren lukt alleen na een goede integratie! Participeren kan alleen als men de taal goed spreekt ( ik ben trouwens van buitenlandse afkomst,ik meld dit even voordat ik straks lees dat dit discriminatie is)
Fred Gerritsen…..een stad moet ambities hebben…..miljoenen spenderen aan onzinnige projecten, is dit ambiteus? BBA prbeerde in ieder geval iets toe te voegen aan het debat, maar werd of afgekapt of men liet hem niet rustig uitspreken.
En die schuilanmen ben ik ook meer dan

@ Kali B

Ik ben het met u eens dat ik in een debat niet goed uit de verf kom, daarvoor ben ik te emotioneel. De beste man hoort op de juiste plek, voor wat betreft het debat is dat binnen onze partij Marcel Hubers aangezien hij degene is met de meeste kennis en ervaring over de Almelose politiek. Het naar voren schuiven van Marcel was niet mogelijk, maar achteraf bleek dat er voor TON een uitzondering was gemaakt in de persoon van Bianca Hofmann die goed overkwam al zegt dit niets over de inhoud. Ik heb Marcel Hubers en John Eshuis (bachelor bestuursrecht)natuurlijk niet voor niets bij de partij gehaald en dat geldt natuurlijk ook voor alle andere kandidaten waarvan o.a. 2 managers (Chuchi Galindo en Benny Dijkhuis)werkzaam bij het UWV werkbedrijf met een universitaire achtergrond en een ingenieur (Jan Lesterhuis). We hebben allemaal goed opgeleide kandidaten met uiteenlopende kwaliteiten op de lijst die zeker in staat zijn om een verandering teweeg te brengen binnen het Almelose gemeentebestuur en dat is precies de reden dat ik de afgelopen maanden in de politiek ben gestapt. Ik doe dit niet vanwege financiële motieven of uit ijdelheid, maar uit idealisme, rechtvaardigheidsgevoel en omdat ik begaan ben met de stad en haar burgers, iets wat volgens mij bij veel partijen ver te zoeken is. Na 3 maart zal ik dan ook, afhankelijk van de uitslag, mijn conclusies trekken of men wel werkelijk verandering wil!

Met vriendelijke groet,

Alberto Kampman
Lijsttrekker BURGERBELANGENALMELO
http://www.burgerbelangenalmelo.nl

@Kampman

Tegen uw door de wol geverfde mede-politici was u afgelopen maandag niet helemaal opgewassen. Vooral het verschil tussen uw partij en die van PVA en TON kwam niet helemaal uit de verf. Bianca Hofman van TON, ook een nieuwkomer, deed het goed. U moet nog een hoop leren. Maar met de ruggensteun van Hubers komt het misschien nog wel goed. Gebruik dit als leermoment en waak ervoor dat als u wordt gekozen het contact met de mensen niet verliest.

@Onair

Zoals verwacht valt u nu door de mand. Ik heb het niet over zaken gehad die anders moeten, maar als enige partij concreet aangegeven hoe het anders moet. Dat de gespreksleider of andere partijen je niet uit laten praten of vrijwel geen gelegenheid geven om te reageren zegt al genoeg over het amateuristische niveau van het debat waarvan ik bovendien van mening ben dat het gewicht ervan ernstig wordt overschat. Je verschuilen achter een schuilnaam met bovenstaande smoes slaat toch wel alles. Ik daag u nogmaals uit om concreet te zijn en ik zal u een gedegen onderbouwing geven. Dat u lid bent van één van de partijen (PVDA, VVD, CDA, D66) die Almelo aan de rand van de afgrond heeft gebracht met onzinnige geldverkwanselende projecten zoals Fortezza, Waterrijk, een nieuw gemeentehuis, Masterplan etc. staat al vast. Nu nog even open kaart spelen. De burgers hebben behoefte aan eerlijkheid, openheid en transparantie!

Beste heer Kampman, u vraagt om een reactie en bij deze. Een schuilnaam is uit hoofde van mijn functie beter gepast en beschermd mijzelf. Uw roepen gisteravond ging alleen maar over zaken die anders moeten, doch nergens een onderbouwing. Persoonlijk denk en vind ik, wanneer je lijsttrekker bent van welke partij dan ook het over de inhoudt moet gaan, dus er kennis van hebben. Dat vind ik wel bij de BBA in persoon van Marcel Hubers, doch van u kan dit niet gezegd worden. Partij Vrij Almelo en Trots kan ook inhoudsloze kritiek verweten worden. Lijst Cete, geeft alleen daar waar zij kennis hebben een redelijke oplossing en laat de rest aan anderen over. Lijkt me heel verstandig. De SP is een roepende in de woestijn, 3 jaar met 3 leden in de raad en weinig bijdragen in deze periode geleverd. Natuurlijk is ziek zijn een excuus, doch je mag je laten vervangen. Maar ook gisteren was het bij de SP alleen roepen en geen onderbouwing of oplossingen richting toekomst. Ik respecteer de democratie maar verwacht van partijen die iets vinden dit op basis van kennis doen of alternatieven kunnen en durven aandragen.

Beste Onair49 en Dick,

Ben toch zeer benieuwd wat je concreet bedoeld met schreeuwende inhoudsloze statements? Dat jullie onder schuilnamen reageren zegt eigenlijk al genoeg. Ook zou ik jullie willen verwijzen naar ons manifest. Hoezo inhoudsloos. Het enige inhoudsloze is jullie reactie hierboven.

Wat moet Almelo met de BBA? De schreeuwlelijk die uit Leefbaar Overijssel komt moet gewoon afgeserveert worden. Dergeijke figuren voegen niets toe aan een vernieuwende politiek

Als reactie op de brief van BBA wil ik zeker na het debat van gisteravond even reageren. Zelden zo’n slechte lijsttrekker gehoord, schreeuwende inhoudsloze statements, als dit de nieuwe teneur wordt in de raadsvergaderingen dan toch liever de zittende machten. Helaas staat “onze” Marcel op twee, ik zou zelf niet op hem stemmen, maar hij had in ieder geval wel altijd een inhoudelijke bijdrage, wist waarover hij sprak.Persoonlijk denk ik dat hij de enige is op lijst BBA en dat is jammer.

Sjoerd Visser (PVA)

Jammer dat het beschikbare budget voor de verkiezingscampagne, samen met de meeste reclameartikelen, niet is gebruikt om schrijnende gevallen in Armelo te helpen. Zo bereikte ons vanavond een brief over een werkend gezin die zo in armoede leeft plus nog minimaal 2 maanden moet wachten op hulp…die ze al lang nodig heeft. Zodat de schulden van dit gezin onnodig hoog worden terwijl men amper genoeg te eten heeft. Zelfs warm eten is er niet eens elke dag bij. Dat vind ik zo ontzettend jammer…die verspilling terwijl stadsgenoten hongeren.
Het wordt eens tijd dat alle politiek partijen nou eens hun sociale standpunt nakomen, en dat men eerst besluiten neemt vanuit menselijk oogpunt. Samen, voor allemaal. Dus ook voor de toekomst, zodat zelfs mensen die ineens zonder werk komen een betere toekomst hebben als nu al jaren NIET het geval is.
Hoe eerder men (de mensen, dus ALLE mensen) meer te besteden hebben hoe beter de economie loopt.
Dan kan je wel zeggen: je kunt makkelijk praten maar hoe doe je dat dan?
Gewoon: die geldstromen die men in een nabij verleden naar de rijkere kant heeft omgebogen, weer een stuk terugbuigen, zodat uiteindelijk iedereen erop vooruit gaat. Alleen de beter gesitueerden wat minder snel als nu het geval is. Dan blijven due dus toch erop vooruitgaan, iets waar men nu bang voor is dat dat dan niet zo zou zijn.
En: door de verbeterde koopkracht komt die verminderde winst toch weer terug.
Stenen hebben geen honger, pijn, verdriet, ellende en geld- en kopzorgen, MENSEN WEL.
En tot nu toe moeten de MENSEN het geld en geduld opbrengen, terwijl het geld daarna niet GENOEG meer in de mensheid wordt geïnvesteerd. Met de realiteit tot gevolg: men krijgt daardoor steeds meer menselijke en sociale problemen.
Onmacht is heel wat anders als macht. En zo te zien aan het sociale beleid zie ik meer onmacht dan macht. 10 jaar geleden was er al een armoededebat in Almelo, ik was zelf al 1 v/d sprekers. Het praten over armoede duurt al veel langer, ook landelijk. Debateren helpt niet meer, effectieve en kordate aktie met HULP wel.
Vooral nu er landelijk nog veel meer bezuinigingen op stapel staan.
En er nog meer hulpbehoevenden bijkomen.
Maar daar heb ik nog niet 1 van de plaatselijke partijen over gehoord.
Wel over allerlei grootheidwaanzinnige plannen.
EERST weer investeren in de MENSEN, dat is BROODNODIG.
Kijk maar goed om je heen, dan zie je de gezelligheid niet meer. Hoe minder mensen gezellig naar de stad kunnen gaan, of naar betalende evenementen, hoe ongezelliger het wordt.
Of is er maar een bepaalde groep mensen die het gezellig mogen hebben?
Of liever toch iedereen? Zonder jalouzie?
Nogmaals: als je niet anders denkt kan je ook niet anders handelen.
En blijft het zoals het is: een neerwaarste spiraal.
Hoe zwakker de mens, hoe moeilijker het opbouwen is. Letterlijk en figuurlijk.
Doorbreek die negatieve vicieuze cirkel!

Soms denk je dat mensen eerlijk zullen zijn maar dan kan ook een eerlijk mens het niet laten kleur te bekennen,ik had dit niet achter de Heer van Raay gezocht maar ja we vergiisen ons wel vaker in dit kleine stadje.

Geef een reactie