VVD grote winnaar politiek debat in ’t Hookhoes

De VVD in de persoon van Gerrit van Woudenberg is de grote winnaar van het verkiezingsdebat dat gisteravond in café  ’t Hookhoes werd gehouden. Met perfecte timing en uiterst scherpe argumenten liet de ervaren Gerrit van Woudenbergh de concurrentie ver achter zich. Die concurrentie verzandde binnen de kortste keren namelijk in oeverloos verkiezingsgezwam dat kant noch wal raakte. Zodra Van Woudenbergh ze het vuur te na aan de schenen legde, werd de schuld bij ‘de gemeenteraad’ gelegd. Boos werd de VVD-roerganger er niet om, hij deelde zelfs cadeaus uit: zowel CDA-wethouder Van Marle als PvdA-wethouder Mieke Kuik ontvingen beiden een telraam uit handen van Van Woudenbergh, want qua rekenen mogen beiden wel terug naar de schoolbanken. Een en ander was natuurlijk wél gebaseerd op het sterke credo van de eveneens aanwezige TROTS op Nederland, afdeling Almelo, die luidt: ‘Eerst rekenen, dan tekenen’.

Het was ronduit een genot om te zien hoe de door de wol geverfde Van Woudenbergh de argumenten van zijn opponenten wist te pareren. De ideale mix tussen steekhoudende feiten en een gezonde dosis humor…, de aanstormende talenten der VVD konden daar donders lering uit trekken. Van Woudenbergh maakte de politieke discussie dan ook buitengewoon levendig.

Lees hieronder het verslag van onze politiek verslaggever:

Het laatste verkiezingsdebat in ’t Hookhoes begon met een discussie rond Fortezza. Kuik (Pvda) en Van Marle (CDA) verschuilden zich achter een ooit genomen raadsbesluit dat niemand zich nog herinnert. De VVD bij monde van Van Woudenbergh verwees het plan wegens voortschrijdend inzicht wederom naar de prullenbak en kwalificeerde het – desgevraagd – tot een mogelijk ‘breekpunt’ in eventuele collegeonderhandelingen. We zullen zien of Van Woudenbergh z’n woord houdt. De discussie over de zondagsrust kon de aanwezigen nauwelijks boeien. Fred Gerritsen (D66) en Jan Veenstra (Christenunie) discussieerden over de vraag of er in Almelo een bordeel moet komen. Fred vroeg zich af of Jan wel ooit in een bordeel is geweest. Fred lust er kennelijk wel pap van en verklaarde dit punt nog net geen ‘breekpunt’. Bert Hümmels klom op de bar en Almelo lag voor één keer aan z’n – deze keer niet: blote –  voeten. Eerlijkheidshalve gaf Hümmels toe eerst voor maar nu tegen Waterrijk te zijn. Nieuwkomer Çete oogde wat vermoeid maar brak nog een lans voor de centrale inschrijving voor scholen.

Zo leren kinderen elkaars cultuur kennen. Er kwam pas weer wat leven in het Bier en Wijnlokaal toen de lekke begroting van Almelo aan de orde kwam. Van Woudenbergh wees nog eens fijntjes op de budgetoverschrijding van Kuik en overhandigde haar en Van Marle elk een telraam. Om thuis lekker te oefenen. Geen wonder dus dat Van Woudenbergh tot terechte winnaar van de debatreeks werd uitgeroepen. Saillant detail: ex-wethouder Sjoers oefende alvast als portier van ‘t Hookhoes en was niet bij de uitgang weg te slaan. Zo zien we dat graag.

Posted by Redactie