Winter houdt stad in z’n greep, maar daarbuiten…

Koning winter doet momenteel danig van zich spreken. Met name binnenwegen, ook die in Almelo, zijn nauwelijks begaanbaar en het is dan ook ’t veiligst om -indien mogelijk- lekker thuis bij de kachel te blijven. Daarentegen laat de winter zich nu tevens van haar mooiste kant zien en daar heeft menige Almeloër afgelopen weekeinde dankbaar gebruik van gemaakt. Zie hieronder een sfeerimpressie inclusief toepasselijke muziek. De foto’s zijn genomen in het buitengebied rond de Gravenallee en in de binnenstad. Druk op de HD-button voor een nog betere kwaliteit. Overigens heeft de Gemeente Almelo voor volgend jaar een sneeuwschuif aan Sinterklaas gevraagd, zodat ook minder belangrijke binnenwegen sneeuwvrij gemaakt kunnen worden.

Voor wie het interesseert: het (gedeeltelijke) muziekstuk getiteld ‘Laudate Dominum’ is van Wolfgang Amadeus Mozart en het wordt gezongen door niemand minder dan Kiri te Kanawa.

TéCé.

Zie de filmpjes op www.youtube.com/almeloanders

 

Richting Gravenallee

 

En in sommige straten kan absoluut geen sneeuwschuiver aan het werk om de jammerlijke reden dat Almelo sinds jaar en dag vol ligt met drempels, waarvoor nog steeds geen nationale maximale hoogte is vastgesteld. Wel frappant dat er in bijvoorbeeld de Jura niet één drempel te bespeuren is. Ach ja, in Almelo geldt: hoe lager de status van de wijk, hoe hoger de drempels. Met zoveel sneeuw in een straat raakt het straatmeubilair inclusief verlichting weleens beschadigd, zoals hier op de kruising Windslaan – Ganzendiepstraat. Overigens is zowel bij de Praxis als de Gamma (Woonboulevard Almelo) niet één sneeuwschuif verkrijgbaar. De hele voorraad is uitverkocht en dat geldt ook voor het strooizout. Over dit laatste meldt de Praxis dat eind deze week weer nieuwe voorraad wordt aangeleverd.