Winter houdt stad in z’n greep, maar daarbuiten…

Koning winter doet momenteel danig van zich spreken. Met name binnenwegen, ook die in Almelo, zijn nauwelijks begaanbaar en het is dan ook ’t veiligst om -indien mogelijk- lekker thuis bij de kachel te blijven. Daarentegen laat de winter zich nu tevens van haar mooiste kant zien en daar heeft menige Almeloër afgelopen weekeinde dankbaar gebruik van gemaakt. Zie hieronder een sfeerimpressie inclusief toepasselijke muziek. De foto’s zijn genomen in het buitengebied rond de Gravenallee en in de binnenstad. Druk op de HD-button voor een nog betere kwaliteit. Overigens heeft de Gemeente Almelo voor volgend jaar een sneeuwschuif aan Sinterklaas gevraagd, zodat ook minder belangrijke binnenwegen sneeuwvrij gemaakt kunnen worden.

Voor wie het interesseert: het (gedeeltelijke) muziekstuk getiteld ‘Laudate Dominum’ is van Wolfgang Amadeus Mozart en het wordt gezongen door niemand minder dan Kiri te Kanawa.

TéCé.

Zie de filmpjes op www.youtube.com/almeloanders

 

Richting Gravenallee

 

En in sommige straten kan absoluut geen sneeuwschuiver aan het werk om de jammerlijke reden dat Almelo sinds jaar en dag vol ligt met drempels, waarvoor nog steeds geen nationale maximale hoogte is vastgesteld. Wel frappant dat er in bijvoorbeeld de Jura niet één drempel te bespeuren is. Ach ja, in Almelo geldt: hoe lager de status van de wijk, hoe hoger de drempels. Met zoveel sneeuw in een straat raakt het straatmeubilair inclusief verlichting weleens beschadigd, zoals hier op de kruising Windslaan – Ganzendiepstraat. Overigens is zowel bij de Praxis als de Gamma (Woonboulevard Almelo) niet één sneeuwschuif verkrijgbaar. De hele voorraad is uitverkocht en dat geldt ook voor het strooizout. Over dit laatste meldt de Praxis dat eind deze week weer nieuwe voorraad wordt aangeleverd.

2 comments

Mooie foto’s al zeg ik het zelf!

Het lijkt wel heel dedain om van de “status” van de wijk te spreken hoewel er in die wijken toch maar “los wordt geknapt” in auto’s. Het causale verband lijkt me duidelijk. Of hey geàn benul woar’k oàver heb? In het Groeneveld liggen ook drempels. Nauwelijks een pauperbuurt te noemen dunkt me.

Waarom liggen die er? Duidelijk toch?! Door amateur coureurs met veel of weinig geld in auto’s een beetje in het gareel te dwingen met betrekking tot idiote snelheden in woonwijken en gezien 95 procent van de café-coureurs denken dat ze bij de vijf procent beste bestuurders van Nederland horen lijken me drempels meestal een noodzakelijk kwaad. Maar het is zo leuk om bochttechnieken en acceleratie te testen in een woonwijk. Anticiperen op ongelukken in het algemeen en bij gladheid? Welnee…. En in de wijken waar de meeste drempels liggen weten ze ook niet wat dat woord betekent ondanks dat ze het toch duidelijk is gemaakt tijdens de rijlessen. Althans bij een fatsoenlijk rijschool.

Dat er sneeuw ligt moedigt ze nog meer aan een beetje te crossen met een empathie in het verkeer van een wilde dolle buffel. En nu is het winter en er ligt sneeuw en ijs. Tja, lullig dan dat er ook nog drempels liggen die er niet hadden gelegen met minder asociale café-coureurs. Ook lullig voor kleine straatjes waar er niet wordt gestrooid. Het gaat wel goed als je rustig aan doet.

Ik ga ook klagen, net als de ondernemers, dat niet direct bij mij voor de deur is gestrooid en er niet “ganz plötzlich” een team sneeuwschuivers is geweest. Verder doe ik geen reet voor Almelo behalve klagen zoals sommige ondernemers. Zeker in de binnenstad waar “de gemeente” alles maar moet regelen. Concreet zelf een een keer een sneeuwschuiver pakken? Nee hoor! Help gemeente!!!!

Geef een reactie