Almelose politiek: “Een vooringenomen stelletje omkoopbare clowns”

(ingezonden)

J. Groot heeft een punt waarvan ik dacht dat ik spoken zag. Ik had op de Tubantia een heel epistel voorbereid maar ik heb het toch maar niet opgestuurd. Ik wil ook niet altijd met de snufferd vooraan staan bij nader inzien. Het stuk het wel even ge-copy-pasted.
Het nooit ingestuurde commentaar luidde:

Maar nu alle commentaar van de kneuterige Swiebertje-politici daargelaten. Er is dus een bestemmingsplan. Maar gaat de inspraak van die politici dan zover dat, mits het huidige bestemmingsplan dat niet belet, de lokale politiek een supermarktondernemer kan beletten, in het kader van de vrije markt, zijn intrek te nemen in een eventueel te bouwen Almelo Nouveau?

Als een slager een vestiging heeft en een andere slager wil iets verderop ook beginnen, kan dan een dorpsraad dat gewoon tegenhouden omdat, eventueel de eerste slager geen concurrentie wenst en toevallig wat politieke vriendjes heeft? Wat een vreselijk “ons kent ons” dorp. Tot zover de “liberale gedachte” van de VVD. Het verhaal is zo doorzichtig.

Gelet op het feit dat een zelfstandige ondernemer, met privaat kapitaal, wil investeren in een Hotel met, op de begane grond, voorzieningen gaan andere ondernemers klagen omdat dit wel eens concurrentie zou kunnen betekenen. De politiek weet dat de vestiging van een supermarkt een vereiste van de ondernemer is dus verbieden ze een supermarkt. Dan hebben ze zogenaamd de verdenking weggenomen dat ze, bijvoorbeeld, het Theaterhotel willen beschermen. Dit is complete politieke willekeur dat het vertrouwen bij de burger nu niet erg aanmoedigt in de plaatselijke politiek. Wat een arrogantie van de gemeenteraad dat juist blij zou moeten zijn met een ondernemer die eens echt wil investeren in dit triviale en rudimentaire stadje.

Kortom een vooringenomen stelletje omkoopbare clowns die eisen stellen aan een marktmechanisme die ze helemaal niet zouden mogen stellen onder de voorwaarde dat het NU bestaande bestemmingsplan die niet verhindert. Hoe zou eigenlijk het Europese recht, dus met échte politici daarover beslissen? Berlusconi kan nog leren van deze achterbakse quasi democratie.

(Naam inzender bij redactie bekend).

Zie ook:
http://www.almeloanders.nl/?p=2313

Posted by Redactie