Breaking: de Aylin tape!

Almelo Anders wist de hand te leggen op de enige echte Dolle Pret / Aylin tape waarover zoveel te doen is. De tape onthult wat er precies is gezegd door Wethouder Schouten over de dwangsommen aan het adres van Partycentrum Aylin/kinderspeelparadijs Dolle Pret.


College maakt Aylin-gate tot een rel

Jan Veenstra door het stof en biedt excuses aan

De rel rond partycentrum Aylin/Dolle pret bereikte gisteren een door burgemeester Jon Hermans geinitieerd hoogtepunt. De burgemeester had de lokale pers (daar horen wij trouwens niet bij, want wij zijn niet pers, maar wij zijn luis red.) in het stadhuis uitgenodigd voor een speciale bijeenkomst. Begin van de middag hadden we echter al uit welingelichte kring vernomen dat de persbijeenkomst aanstaande was. Zoals zovelen vonden wij het logisch dat het zou gaan om een verklaring over Aylin/Dolle Pret. De eigenaars van het partycentrum hadden kort ervoor namelijk een gesprek met de burgemeester gehad.

Zou dit nu dan eindelijk de verlossende doorbraak zijn? Kwijtschelding van de dwangsom en excuses van de burgemeester. Maar alle schietgebedjes ten spijt;  wie dat in gedachten had kwam van een heel koude Almelose kermis thuis. Niets specifiek over Aylin, niets kwijtschelding. Tijdens de bijeenkomst uitte de burgemeester haar grieven ten aanzien van de uitlatingen van Jan Veenstra van de Gristenunie (maar ook van Gijs Stork van ALA/AOV). De opmerkingen  werden door het college gezien als beschuldiging. De indruk zou gewekt zijn dat er met film- en geluidsopnames van de raadsbijeenkomst van 28 september 2010 is geknoeid waardoor cruciale antwoorden niet hoorbaar waren.

Na de oorwassing door de burgemeester heeft Veenstra een persbericht doen uitgaan waarin hij hoogstpersoonlijk het boetekleed aantrekt en zijn excuses aanbiedt voor zijn opmerkingen. We zijn benieuwd wat voor sancties hem worden opgelegd, misschien moet ie binnenkort wel door dertig branden braambossen rennen, in z’n ondergoed. Zal Hermans ‘m ontslaan? We houden het voor u in de gaten. Het college heeft haar gezag flink doen gelden en duidelijk gemaakt wie er de baas is in de stad. Laat daar geen misverstand over bestaan. Veenstra is getemd, en wee diegene die weer een grote waffel  heeft. Wat wij in elk geval al zeker weten is wat Veenstra vanavond thuis geserveerd krijgt: een portie doofpot. TéCé.