BREAKING: Gerwin Kamphuis (LKA) door OM gedagvaard

 

Na ruim twee jaar ligt dan toch ineens een dagvaarding van het Openbaar Ministerie (OM)  bij het Almelose raadslid Gerwin Kamphuis (Lijst Kamphuis Almelo) op de mat. Het zal de zoveelste soap worden van een uitermate knullig stadsbestuur, dat fout op fout stapelt en niets van het recente verleden heeft geleerd. Een enorme blunder waarmee de gemeente zichzelf, de stad en haar burgers compleet belachelijk maakt. Kamphuis schreef ons het volgende:

Ruim twee jaar na de zogenaamde belediging komt het er dan toch van, ik ben gedagvaard om me op 12 september 2011 te verantwoorden bij de rechtbank. Als tijdelijk medewerker bij de gemeente Almelo heb ik eind 2009, naar aanleiding van de hele affaire om de gijzeling, een reactie geplaats op Tubantia over Sjoers. ”Dat een pistool niet nodig was geweest en hij Sjoers gewoon op zijn dikke bakkes had moeten slaan”.

Ambtenaren van de gemeente Almelo vonden dit zo verschrikkelijk erg, dat ze aangifte hebben gedaan bij de politie wegens bedreiging en beleding. Als andere burgers dit soort reacties plaatsen op Tubantia, wat veelal gebeurt, doen ze niks, dit is pure willekeur, het meten van de gemeente Almelo met de bekende 2 maten.

Na ondervraging door de politie kon ik heengaan en pas 1 jaar later komt er een schikkingsvoorstel van 400 euro voor enkel belediging. Dit voorstel heb ik geweigerd omdat ik van mening ben dat het politieke uitlatingen waren, op dat moment wilde ik al deel gaan nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Ik was van mening dat een wethouder die Almelo zo verschikkelijk veel geld heeft gekost, wel eens op zijn nummer mag worden gezet. Sterker nog, de ambtenaren hebben aangifte gedaan, de heer Sjoers weet niets van de dagvaarding, het interesseert hem ook niet en is zelfs van mening dat wij elkaar niet hoeven te ontwijken in verband met het gebeurde

Met vriendelijke groet,
Lijst Kamphuis Almelo
Gerwin Kamphuis

Posted by Redactie