NIEUWBOUW (SOBERE) STADHUIS OP LOSSE SCHROEVEN ?

De beslagen die de onderaannemer van Van der Looij,  de firma Van Wijnen uit Eibergen, heeft gelegd op het Fortezza-terrein blokkeren de teruglevering van grond  aan de gemeente. In de brief van 28 oktober 2010 van Van der Looij aan de gemeente waarin de afspraken zijn vastgelegd (weet u nog wel: de bewuste brief die ‘per ongeluk’  te laat ter kennisgeving aan de raad is gestuurd) staat letterlijk dat de gemeente (!) zich moet inspannen om de beslaglegginsprocedure van Van Wijnen stop te zetten.

Kortom: het risico dat dit niet tijdig gebeurt ligt volledig bij de gemeente. Het door de wol geverfde raadslid Stork (ALA AOV) wees hier al op. De vraag is of de andere raadsleden dit ook beseffen. Men moet er niet gek van opkijken als de gemeente weldra ook Van Wijnen moet gaan afkopen. Hoeveel duurder zal het sobere stadhuis dan uitpakken? Is sobere nieuwbouw dan nog wel aan de orde? Almelo Anders berekende al eerder dat het lood om oud ijzer is. Sobere nieuwbouw is net zo duur – zo niet duurder – dan nieuwbouw op de markt. Renovatie is en blijft miljoenen voordeliger. Ook dringt de vraag zich op of Van der Looij en Van Wijnen niet onder een hoedje spelen om elk de gemeente (lees de belastingbetalende burger!) een flinke financiële poot uit te draaien.. Ongetwijfeld doen zij niet voor het eerst zaken met elkaar.

Saillant detail: op de een of andere manier gelooft Van der Looy nog steeds in Residentie Fortezza, hoewel… dit sprookje van de gebroeders Grimm vertelt de projectontwikkelaar uitsluitend nog op haar website, waar deze de bezoekers nog steeds vol trots dit majestueuze project in Almelo presenteert. Klik maar eens op deze link: http://www.lpm.nl/nl_talig/frame_proj.html