“De wens van de burger”

(ingezonden)
Je kunt de huidige gemeenteraadsleden wel een stel minkukels noemen, feit is dat we ze zelf gekozen hebben. Overigens werp ik het verre van mij om ze zo te benoemen; het zijn net als on allen eerzame burgers die het beste met de stad Almelo voorhebben. Maar dan moeten ze bij hun besluiten niet voorbijgaan aan de wens van de burgers, door wie ze zijn gekozen. Met betrekking tot Almelo Nouveau zijn de leden NIET gekozen door de directie van het Theaterhotel, de MKB, Horeca Nederland of de Woonboulevard maar mede WEL door de bewoners van ondermeer het Kollenveld, Nieuwland  1en2 en de toekomstige bewoners van plan Weggeler.

De VVD bij monde van dhr. Nijhuis verleent lippendienst aan bovengenoemde organisaties door voor te stellen een wijkwinkelcentrum te proppen op de hoek Bornsestraat-Violierstraat. Wanneer hij zelf eens uit het stadhuis komt en gaat observeren hoe onmogelijk deze hoek is, zou hij zo’n voorstel nooit gedaan hebben. Mogelijk heeft hij er op dit moment al spijt van, dat zou hem sieren. Het is en blijft een abominabel slecht en bovendien gevaarlijk punt; volledig ongeschikt!

Daarom appeleer ik op het normale burgerverstand van de gemeenreraadsleden om het groene licht te geven voor de bouw van Almelo Nouveau; een ware aanwinst voor de stad, zonder kosten voor de gemeente. Zo niet dan dreigt de gemeente Almelo wederom een claim, welke wel eens de toegang zou kunnen zijn van Almelo tot een artikel 12 gemeente, met alle ellende van dien. Dat verdient de stad niet en verdienen de burgers niet; het uiteindelijke woord is aan de gemeenteraad!

Henk de Jong, Almelo.

Posted by Redactie

3 comments

De indruk bestaat dat ze eigenlijk tegen het hotel zijn en net doen alsof de supermarkt het probleem is. Een politieke afleidingsbeweging. Al vinden wij het ontwerp van Nouveau niet echt mooi, we zullen voor de ontwikkeling toch voor stemmmen.

http://www.lkalmelo.nl

Ik kan me vergissen, maar mijn indruk is dat het in mijn ogen onterechte supermarkt-argument puur wordt gebruikt om het plan tegen te houden. Volgens mij hebben de coalitiepartners dit al lang en breed met elkaar besproken: supermarkt blokkeren, dan gaat het feest niet door. En je zult zien dat uiteindelijk dat andere plan, dat absoluut krankzinnig is, ook niet doorgaat. In elk geval hebben ze Almelo Nouveau dan in elk geval de nek omgedraaid, precies zoals bepaalde ondernemers in de stad (nou ja, eigenlijk is het er maar één) het willen. Dit is wat er volgens mij speelt in Almelo, poel van vriendjespolitiek en belangenverstrengeling. Wij hier aan de Deldensestraat en omgeving willen niet langer tegen dat lelijke industrieterrein aankijken en dan heb ik het nog niet eens over het verkeerslawaai van de Nijreessingel dag en nacht! Ook hebben wij dringend behoefte aan voorzieningen dichtbij, precies zoals gepland in Nouveau. Daar valt ook een supermarkt onder. Wij wensen graag op de fiets ergens te komen en niet altijd de auto te hoeven gebruiken.

Beste Henk de Jong, ik zou op uw reactie nog het volgende willen aanvullen: mijn ouders en ook mijn grootouders zijn bij het ouder en gebrekkig worden uiteindelijk allemaal opgenomen geweest in een verpleeghuis buiten het stadscentrum, ver buiten de samenleving. Ik kan u zeggen dat ze stuk voor stuk zijn weggekwijnd, ondanks de goede zorgen van het verplegend personeel. Ouderen behoren onderdeel van de samenleving te zijn. Dolgraag zou ik mijn ouders en grootouders dichter bij me in de buurt gehad hebben, zodat ze op hun oude dag -gebrekkig of niet- toch nog deel uitmaakten van de samenleving. Dat weggestoppen in een sterfhuis vind ik niet meer van deze tijd. Daarom juich ik de realisering van Almelo Nouveau, waar in de buurt een ouderenvoorziening is gepland, van harte toe, want stel je voor: je opa en oma of je ouders dichtbij je gedurende hun weg naar het einde. Ik vind dat verpleeghuizen midden in de samenleving moeten staan, niet alleen uit respect, maar ook voor onze kinderen zodat zij zien hoezeer ouderen in onze samenleving respect verdienen. Almelo Nouveau zal een toonbeeld zijn van het nieuwe omgaan met ouderen in onze maatschappij.

Geef een reactie