Hulpdiensten-uitrit veelvuldig gebruikt door publiek

 

Ongeveer in het midden van de Nijreessingel bevindt zich sinds de aanleg van de singel een in- en uitrit, die specifiek (dus uitsluitend en alleen) bedoeld is voor hulpdiensten. Hieronder vallen onder andere ambulances, politiewagens en brandweervoertuigen, die bij calamiteiten sneller kunnen reageren. Voor particulieren en Jan Publiek is het ten enen male verboden van deze voorziening gebruik te maken, al was het dan alleen maar vanwege de verkeersveiligheid.

 Om die reden is de doorgang dan ook afgesloten door middel van een inklapbare versperring, die alleen door de hulpdiensten ontgrendeld kan worden. Maar helaas, net als de dure informatieborden boven bepaalde weggedeeltes in de stad, functioneert de versperring ook al een paar jaar niet meer. Het gevolg: Jan Publiek heeft de verkorte route richting A35 en Woonboulevard ontdekt. Zowel vanuit de richting van de Deldensestraat/Planthofsweg als in tegenovergestelde richting (waarbij dus dwars over de singel wordt gereden) maken automobilisten steeds vaker gebruik van deze nieuwe sluiproute. Levensgevaarlijk en de eerste catastrofe zal niet lang op zich laten wachten. 

Het uitzicht op de Nijreessingel vanuit de doorgang is voor normale auto’s uiterst onoverzichtelijk, dit in tegenstelling tot de hulpdiensten die veelal hoge, grote voertuigen hebben en die ook nog eens zwaailicht voeren. Afgezien van het feit dat duidelijk is aangegeven dat gebruik van de doorgang verboden is voor het overige verkeer, zou het toch verstandig zijn de inklapbare versperring zo snel mogelijk weer te repareren dan wel in werking te stellen. TéCé.