Jaap Stapel (PvdA) slechtste raadslid in Almelo

Uitgerekend een discussie over taalverruwing in de politiek tijdens een radio-uitzending van omroep Almelo greep Pvda- raadslid Jaap Stapel aan om een laffe persoonlijke aanval op raadslid Kamphuis (LKA) uit te voeren. Stapel vroeg zich hardop af wat Kamphuis nu gedaan had voor deze stad. Nog voordat Kamphuis kon antwoorden, gaf Stapel zelf een antwoord:  “ dat is 0,0”. Een respectloze reactie waarmee Stapel, die duidelijk lijdt onder zware frustraties, de aandacht op zich vestigde. Echter niet op een manier zoals hij had gehoopt. Hij zette zichzelf publiekelijk voor schut en werd teruggefloten door Jan Veenstra (ChristenUnie) en Irene ten Seldam (CDA) en Jemy Pauwels (VVD) en zelfs  gespreksleidster Hanny der Doest die meteen aan Stapel vroeg: “Wat heb jij dan zelf gedaan voor de stad?”. Daarop kon Stapel alleen “genoeg” antwoorden. Hij beweerde bovendien dat hij had geprobeerd om met Kamphuis een amendement te maken. Kamphuis kon zich hiervan echter niets herinneren. Desgevraagd kon de PvdA’er niet de vraag beantwoorden welk onderwerp het amendement had. Hoe dan ook, Jaap heeft de zijn geniepige ware aard en daarmee de aard van de PvdA nog maar eens haarfijn laten zien. Mieke Kuik trouwens ook, want die kakelde als gewoonlijk weer overal doorheen, vooral als er kritische vragen op haar werden afgevuurd. Dan stond haar hanenkam onmiddellijk rechtovereind. Je zult maar PvdA stemmen…
Achteraf had niemand een goed woord over voor het domme optreden van Stapel, zelfs zijn eigen partijgenoten niet. Het heeft er dan ook alle schijn van dat Stapels politieke dagen zijn geteld. De geloofwaardigheid van de PvdA daalt tot het nulpunt indien zo’n stapelgekke Stapel wordt gehandhaafd. Wij geven Stapel het predicaat  ‘Slechtste raadslid van Almelo’.
In een kansloze poging zijn politieke carrière te redden doet Stapel het tegenover AlmeloAnders voorkomen alsof hij met zijn opmerking zichzelf bedoelde. Zie onderstaand filmpje.

UPDATE – UPDATE – UPDATE:

Onderstaande update ontvingen wij van een trouwe lezer:

Werd bij Texas Instruments op de keien gezet in 1993 nadat hij twee jaartjes eerder een hogere functie kreeg. Zijn conduite staat getuigd niet van grootse successen.
Bij Automotive Amsterdam vroegtijdig weg, bij Global Windpower Amstelveen eveneens. Bij soc. Werkvoorziening EMCO Emmen liepen de verliezen in een paar jaar op
naar bijna 10 miljoen euro, terwijl hij juist was binnengehaald om het roer om te gooien.

Links:

http://www.deweekkrant.nl/artikel/2008/september/26/jaap_stapel_vertrekt_bij_de_emco

http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/inhetnieuws?NewsID=30773
http://emmen.sp.nl/bericht/17948/060301-themaavond_emco_wsw.html
http://www.linkedin.com/pub/jaap-j-stapel/13/6ba/120
http://www.youtube.com/watch?v=MaRqvf9BIOY

 

 

Posted by Redactie

7 comments

John,
Je mag het zo moeilijk maken als je zelf wilt. Bewijzen dat geen 60 miljoen uitgeven geld oplevert ?
Dat snapt iedereen, dus draagvlak genoeg, alleen niet bij de coalitie, dan houdt het op. Ik heb ook BBA gestemd en weet dat het geen dom clubje was. Symplistisch of niet, ik ben iemand die momenteel naar de grote lijnen kijkt en ben op zoek naar mensen die details kunnen en willen uitpluizen, dus kandidaten voor de verkiezingslijst.

Dat is wel een hele simplistische voorstelling van zaken, laten we het omdraaien, bewijs maar eens dat het veel geld oplevert, begrijp me niet verkeerd, ik ben ook tegen een nieuw stadhuis, maar een degelijke onderbouwing is de enige manier om draagvlak te creëren. Iets waarin een partij als bv BBA zeker toe in staat zou zijn geweest. Een groot verlies voor de burgers van Almelo, hoewel ze dit totaal niet beseffen.

John,
Als kleine nieuwe oppositiepartij kun je beginnen om je standpunten neer te leggen. Geen nieuw stadhuis bijvoorbeeld. Gewoon tegen het grote geld uitgeven. Waarom zou je die plannen goed moeten onderbouwen, het is gewoon een simpele mening die veel geld oplevert. Dan kunnen parkeertarieven omlaag, vergunningen, leges, documenten allemaal goedkoper. Zo begin je als kleine oppositiepartij. Waarom een tegenbegroting maken ? Zonder nieuw stadhuis komt er ergens 60 miljoen vrij, dat vullen de ambtenaren in, 1 druk op de knop en er is een hele nieuwe begroting.
Maar inderdaad krijg je als kleine partij dit soort zaken niet voor elkaar, bereik je weinig. Maar 1 ding hebben wij niet bereikt en dat zijn de puinhopen die de PvdA van Almelo heeft gemaakt, ik durf de burgers nog recht in de ogen te kijken.
En willen ze in 2014 geen LKA meer, jammer dan, willen ze een groter LKA, dan kunnen we meer voor de stad gaan betekenen.

Neemt niet weg dat Jaap Stapel gedeeltelijk wel gelijk heeft als hij stelt dat de LKA niets significant voor de stad heeft betekend. Ik heb nog geen enkel goed onderbouwde plannen of tegenbegroting gezien. Neemt niet weg dat dit grotendeels tevens geld voor alle andere partijen. Het enige wat ze hebben bedacht om de schuldenlast te reduceren is belastingverhoging voor de burgers. En als men niet betaald wordt er gewoon beslag gelegd m.a.w. legale diefstal. Het wordt tijd dat alle gemeentelijke belastingen worden afgeschaft en dat de gemeente maar op zoek moet gaan naar een ander verdienmodel.

Verschrikkelijke partij die PVDA, moraalridders maar ondertussen zelf immoraal. Wacht nog steeds op het moment dat ze de verkiezingsbeloftes gaan waarmaken.

Hartstikke mooi dat die Stapel eens kritisch onder de loep is genomen. Ik weet bovendien waarom die man zo gefrustreerd is. Wat bijna niemand weet en wat hij angstvallig geheim houdt is dat hij zelf op een fraaie manier op straat is gezet en nergens meer aan de bak kwam. In zijn vorige baan moest hij namelijk flinke opruiming houden onder de medewerkers en toen hij de een na de ander met succes de deur had uitgewerkt ging hij naar zijn baas om de schouderklopjes te incasseren. Die vond zijn prestaties heel geweldig, echter was hij één persoon vergeten: zichzelf. En zo kwam arme Jaapje op straat te staan, zoals hij menig ander op schaamteloze wijze de bijstand had ingetrapt. Boontje komt om z’n loontje. Wat een vreselijke, vreselijke man.

Stapelgek, die Stapel!

Geef een reactie