Kwetsbare jongeren gehuisvest tegenover coffeeshop

Het is in de media een beetje onderbelicht gebleven, maar komend voorjaar gaat in Almelo onder de naam ‘Kameraad’ een uniek project van start. In dit project, waarin wordt samengewerkt door de Gemeente Almelo, woningstichting Beter Wonen en Humanitas Onder Dak, wordt jongeren tussen de 18 en 25 jaar de mogelijkheid geboden om in een stabiele woonomgeving te werken aan zelfstandigheid. Humanitas zorgt voor begeleiding van de jongeren terwijl de gemeente en de Provincie Overijssel het project financieel ondersteunen.

Als huisvesting voor deze groep kwetsbare jongeren hebben de partijen gekozen voor het inmiddels leegstaande pand Bornerbroeksestraat 21 dat voorheen jarenlang als Turks koffiehuis in gebruik was. Een leuk optrekje, geen twijfel mogelijk. Echter zonder dat wij van de redactie ook maar één teug van een joint of ook maar een kruimeltje spacecake tot ons hebben genomen, liggen we hier al volledig in een lachkick. Het bewuste pand ligt namelijk pal tegenover coffeeshop ‘Jemig de Pemig Mozes Kriebel’ waardoor de vraag rijst of dat nu wel een gunstige factor is voor het creëren van de beoogde ‘stabiele woonomgeving’. Dit terwijl de anti-wietlobby overal in den lande te hoop loopt tegen coffeeshops in de buurt van scholen en dergelijke.

Maar ja, in Almelo wordt wel vaker niet nagedacht. Hoewel… Misschien is het ook wel een doordachte tactische zet. Zo’n groep jongeren in het gareel houden is natuurlijk niet makkelijk, maar met zo’n coffeeshop voor je deur hou je de kindertjes vast wel rustig. TéCé.

Posted by Redactie