Lijst Kamphuis: college tornt aan vrijheid van meningsuiting

Gerwin Kamphuis van Lijst Kamphuis Almelo (LKA) is verontwaardigd over de wijze waarop leden van de coalitie hem de mond proberen te snoeren. De goede naam en eer van Almelo schijnt in het geding te zijn en het college wil echter de schone schijn ophouden dat in deze stad helemaal niets aan de hand is. Gewoon doorlopen mensen. Nog steeds vergeet het college dat de gemeenteraad het hoogste bestuursorgaan in de stad  is. Wat nog veel erger is: de gemeenteraad weet dat zelf ook niet of… wil het gewoonweg niet weten. Kamphuis laat zich op geen enkele wijze betuttelen, intimideren of de mond snoeren en schreef een brief op hoge poten als reactie. Hieronder de inhoud van die brief:

Geachte voorzitter,

 Afgelopen zaterdag kreeg ik van u telefonisch het verzoek geen reacties meer te plaatsen op Tubantia, om zaken niet aan te wakkeren. In dit geval ging het om een reactie over de zogenaamde Aylintapes. In een reactie heb ik opgemerkt dat als er al geknipt en geplakt zou zijn, dit dan te horen zou zijn in de frequentie van het achtergrondgeluid. Ik weet niet wat ik hiermee aanwakker, weet enkel dat mijn reactie u een uitweg bood, want als nu gewoon wordt vastgesteld dat de achtergrondfrequentie hetzelfde is, is er toch niet geknipt en geplakt ? Ik snap niet dat hier geen gebruik van is gemaakt. Boos reageren op uitlatingen van Veenstra en dit soort verzoekjes om oppositiepartijen hun vrijheid van meningsuiting te ontnemen, wakkeren de zaak juist aan. Voor beide acties heb ik geen begrip.

 Het onderzoek naar de Aylintapes, uitgevoerd door 1 persoon van de coalitie, en de conclusie hiervan, zal uiteraard door de kiezers weer worden gezien als een schijnvertoning. LKA vindt het een onderzoek waardoor de geloofwaardigheid van de gemeenteraad, dus ook de geloofwaardigheid van LKA, weer eens op het spel wordt gezet. Uw verzoek geen reacties te plaatsen werd gebracht in het kader van de zogenaamde collegialiteit, maar ik zie de verschillende partijen in de raad nu eenmaal niet als collega’s. Ik heb meegedaan met de verkiezingen omdat ik de politiek in  Almelo al jaren verkeerd vind gaan. Met name partijen als CDA en PvdA en uit die richting komt nu het verzoek om geen reacties meer te plaatsen op Tubantia, juist door hen zal ik me nooit laten beinvloeden.

 In de raad is het ook vaak hetzelfde liedje, de voorzitters, de Presidiumleden (Met name personen uit de ”oude kliek”, zoals dat in de volksmond wordt genoemd) snoeren telkens mensen (met name van de oppositie) de mond of laten ze niet uitpraten. Ook maken ze de agenda’s zo vol, dat er te weinig tijd is om belangrijke zaken te bespreken. Als kritische raadsleden dan ook nog eens het verzoek krijgen om te zwijgen in de media, wordt het laatste stukje democratie eruit geperst.

 Als nieuwe oppositiepartij is het voor LKA van belang om in de media en eigen website standpunten en meningen te uiten. 1 ding weet ik zeker, de burgers van Almelo begrijpen en waarderen mijn woorden wel. Uiteraard zal ik dit blijven doen binnen de grenzen van het redelijke. Ik voer mijn politiek zoals ik wil en kan en ik veroordeel alle mondsnoeracties van de oude bestuurscultuur van CDA en PvdA. 

 Hoogachtend,

Lijst Kamphuis Almelo
Gerwin Kamphuis 

 

 

Posted by Redactie

3 comments

Jaja,

Je zou bijna gaan denken dat ze wat te verbergen hebben !

Ik ben blij dat er nog mensen zijn die zich niet laten intimideren door de coalitie, jammer van zo’n Veenstra die het al in z’n broek doet bij een eerste confrontatie, daar zal je een oorlog mee moeten winnen, angsthaas nr.1 van de Almelose gemeenteraad.

Dit kan niet waar zijn !!!!

Geachte heer Kamphuis,

ik kan bijna niet geloven dat u door de burgemeester telefonisch bent benaderd over zaken waarvoor u op democratische wijze bent gekozen door burgers die juist die oude polikliek zat zijn.

Denkt men werkelijk dat wederom alle gestuntel en wanbeleid onder elkaar en over de burgers heen geregeld kan worden?

Dit vraagt om een burger-opstand en/of een hogere macht om de boel eens te ontrafelen.

Ik word hier spuugzat van !!

Geef een reactie