(ingezonden)
“Het verbaasde me indertijd al hogelijk dat de VVD, die tijdens haar verkiezingscampagne in 2010 zo nadrukkelijk TEGEN een nieuw gemeentehuis was, deze tegenstand, prompt ná de verkiezingen afruilde voor het goedbetaalde wethouderspluche. Het verbaast mij nu nog veel meer dat dezelfde VVD nu kennelijk inziet dat het met de Begroting 2012 en de, inmiddels 4e (!) discussie over de financiën (‘Boardletter van huisaccountant Deloitte’) binnen 8 maanden (!) helemaal fout gaat met Almelo en nu schoorvoetend toe geeft dat renovatie van het oude gemeentehuis helemaal zo gek nog niet was. Een renovatie van het oude gemeentehuis van enige tonnen of desnoods een paar miljoen is natuurlijk veel goedkoper dan nog eens 58 miljoen euro schuld bijplussen voor een 2e gemeentehuis. Dat zal iedere weldenkende Almeloër met mij eens moeten zijn.
Bovendien stond volgens het CBS, Almelo in 2011 qua uitgaven per inwoner, landelijks reeds op een zeer blamerende 14e plaats en provinciaal zelfs op de 1e plaats ! Maar goed, “beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald” zal ik maar vergevend concluderen over deze wispelturige VVD-ers. Niet alleen de VVD, maar ook de PvdA bij monde van Luc Schuur twijfelt inmiddels publiekelijk over het grootschalige, dus dure karakter van het nieuwe gemeentehuis door te vergoeilijken dat dan ook maar andere marktpartijen gehuisvest moeten worden in de kennelijk veel te grote, dus kostbare nieuwbouw. Alles overwegende is het ‘welles-nietes spelletje’ m.i. nog lang niet over binnen College en Gemeenteraad……”
Vita Redonk
Heeft die graaisocialist bertje[baas]kuiper nou nog geen baan?
De bouw van een nieuw en redelijk duur stadhuis is nu wel het laatste waar de inwoners (=kiezers) van Almelo op zitten te wachten. Een goede en weloverwogen renovatie van het huidige stadhuis zou de oplossing zijn (zie de renovatie van de “buurman”, het politiebureau). Eerst dan komen er weer gelden beschikbaar om basale vereisten voor onze samenleving op peil te houden en brengen, zoals daar zijn: financiele ondersteuning van inwoners in slecghte omstandigheden, aanhouden (of zelfs uitbreiden) van de stadswachten (sinds er onvoldoende “blauw” op straat gebracht kan worden), verbetering van fietspaden (een onderwerp waarover nu een decennium lang geen ambtenaar heeft gedacht), een gezond parkeerbeleid (je kunt de binnenstad wel vernieuwen, maar met onmogelijke parkeertarieven trek je geen “volk”), onderhoud van de stad Almelo in alle wijken, etc.
Het niet bouwen van een nieuw stadhuis geeft financiele ruimte om de miskleunen van het vorige college te herstellen ( Waterrijk, XL Businesspark, etc.) en om onze gemeente te behoeden voor de toekomst als een art. 12 gemeente.
Uiteraard is het mogelijk om een stad te laten besturen door een ex-marktkoopman of een voormalige keurslager, zolang ze zich degelijk laten informeren en inlichten. Kennelijk waren er geen professionals beschikbaar, maar als ze “de kerk in het midden laten” moeten zij ook kunnen slagen met het uitvoeren van een goed- en gezond beleid. Daarbij zei gezegd dat uiteindelijk onze gekozenen, de gemeenteraad, beslist en DAT dient deze raad terdege te beseffen. Uiteindelijk worden ze er op afgerekend.