Nieuw stadion voor Heracles

De voorzitter van Heracles Dhr. Jan Smit wenst niet “aan een dood paard te trekken”, daar waar het betreft de aarzeling van de Gemeente Almelo om in te stemmen met de subsidie voor de bouw van een nieuw Heracles stadion. Maar zo heet zal de soep toch niet opgediend worden. Wat mij wel verbaast is dat Heracles zich voorneemt om ook een hotel in het nieuwe stadion op te nemen. Juist nu de gemeente heeft toegestaan dat het private project Almelo Nouveau van start mag gaan, inclusief een hotel. Daartegen liep de gehele middenstand onder leiding van de uitbater van het Theaterhotel (welke zelf een hotel nabij Almelo-Wierden bouwt) te hoop, omdat dit nooit rendabel zou kunnen zijn en het ‘zijn’ Theaterhotel zou benadelen.

Uiteindelijk hebben zij zich moeten schikken in de goedkeuring van de (nogmaals benadrukt) bouw van Almelo Nouveau INCLUSIEF een integraal deel, namelijk een hotel. Frappant is, dat nu Heracles zich voorneemt om een nieuw stadion inclusief hotel te gaan bouwen, er geen enkele MKB bobo, inclusief Dhr. Hammink geen enkel bezwaar heeft geuit. Dat is op zijn minst: VREEMD! Wel een volledig privaat hotel trachten te blokkeren, maar een met gemeentesubsidie te bouwen hotel zonder commentaar te laten.

UIteraard hoop ik dat de gemeente Almelo de voorwaarden van Heracles zal accepteren en dat het tot de bouw van een volwaardig stadion voor Heracles zal komen. Deze club heeft zich voldoende bewezen in de eredivisie om zo’n uitbreiding/nieuwbouw van zo’n stadion waard te zijn. Ik hoop dan ook dat de voorzitter van Heracles met zijn laatste uitspraken de gemeente Almelo ‘op scherp’ heeft gezet. Mogelijk zou Jan Smit een gebaar kunnen maken door de toevoeging van een hotel te willen schrappen bij de bouw van een nieuw stadion. Mede ook om zijn toekomstige buurman ‘Almelo Nouveau’ een haalbare kans te geven met het in dit complex geplande hotel.

Henk de Jong, Almelo

Posted by Redactie

5 comments

-De ondergrens is met €51 miljoen (vorig jaar €45 miljoen) de hoogste ooit in het veertienjarige bestaan van de Quote 500.-
Bron:
http://www.quotenet.nl/quote-500/quote-500-2010-sorry-toch-weer-rijker.php

Nou krijg ik toch een ideetje:
misschien kan hij bij een Quote-500 maatje terecht voor een lening…bijvoorbeeld bij de volgende personen in die lijst:
Sleutelposities in de Quote 500 2010

– Nummer 1 | Familie Brenninkmeijer: Q1, €21 miljard
– Hoogste nieuwe binnenkomer | Rob van Weelde: Q73, €362 miljoen
– Grootste stijger | familie Van der Lely: Q187, €152 miljoen (+223,4%)
– Grootste exit | John van der Windt: vorig jaar €230 miljoen
– Nummer 500 en grootste daler | Jan-Dirk Paarlberg: Q500, €51 miljoen (-74,7%)

Om maar wat mede-zakenrelaties te noemen die interresse zouden kunnen hebben. Haast is wel geboden!
’t Is maar een idee, in het kader van meedenken.

@LKA – Nou, weet je meteen wat voor figuur die Smit is. Die man gaat over lijken. Het gerucht gaat die ie zich enorm heeft verrijkt met het achteroverdrukken van schilderijen uit faillissementen. Ik zeg altijd maar weer: waar rook is, is vuur. Hoe kom je anders in de Quote 500 terecht? Da’s niet met eerlijk zakendoen hoor.

Helaas John…net zoals met het nieuwe stadhuis zal men in Almelo niet beginnen aan een referendum over Heracles.
Referendum schijnt hier een besmet woord te zijn, het is al eerder verworpen i.v.m. dat onnodig nieuwe stadhuis (vooral onnodig in deze economisch belabberde tijd, en gezien de erg beroerde gemeentelijke financiele situatie !!!)
Wat dat betreft rukken we hier ook aan een “dood paard”.
Als men bij Heracles een accountant in de gemeentelijke voorjaarsnota 2011 laat spitten, dan moet Heracles begrijpen dat men allang aan een “dood paard trekt”, genaamd: Armelo.

Heracles snijdt zichzelf in de vingers door een hotel bij het stadion te willen bouwen, dit zal hoogstwaarschijnlijk een dikke schadeclaim van Almelo Nouveau opleveren. Het kan zijn dat hierdoor een meerderheid van de raad tegen een nieuw stadion (inclusief hotel) zal stemmen.

LKA heeft dit Jan Smit persoonlijk medegedeeld, zijn reactie hierop was: ”wie wil er nu een hotel exploiteren in Almelo Nouveau”?

http://www.lkalmelo.nl

Referendum Referendum Referendum Referendum Referendum Referendum

Geef een reactie