Stuitend!

Normaliter is AlmeloAnders er niet voor om te reageren op artikelen, die andere media zoals kranten publiceren. Echter in het geval van de ‘Tien brutale vragen aan…’ van de Twentsche Courant Tubantia is het ditmaal toch nodig om hierop te reageren. Deze krant heeft deze erg originele rubriek in het leven geroepen en de afgelopen maanden zijn diverse lokale prominenten de revue gepasseerd. De vragen waren in meer of mindere mate brutaal te noemen, echter niet zo erg dat ze als ongepast geklassificeerd konden worden.

Anders is dat bij de ‘Tien brutale vragen aan Gerwin Kamphuis’ van een van de kleinste fracties in de Almelose Gemeenteraad. Zoals bekend moet Kamphuis maandag voorkomen bij de Almelose rechtbank, daarover is al veel geschreven. Echter de vragen, die de journalist in deze aflevering stelt zijn ronduit stuitend en gaan volledig voorbij aan -mijns inziens- het doel en de essentie van de rubriek ‘Tien brutale vragen aan…’. Het lijkt erop dat het de bedoeling is om Kamphuis zoveel mogelijk in diskrediet te brengen alvorens hij maandag naar de ‘slachtbank’ wordt geleid. Niet eerder waren de vragen zo tendentieus als nu, alsof ze door politieke opponenten werden ingegeven.

In Almelo mag blijkbaar nooit een partij boven het maaiveld uitsteken en mag de stad het alleen maar doen met de aloude club van CDA, PvdA en VVD, partijen die het gemeenschapsgeld met bakken tegelijk door de plee trekken. Het dagblad laat zich er klaarblijkelijk gewillig voor lenen om dit volk in het zadel te houden. Wat voor (persoonlijke) belangen zouden hier nu eigenlijk spelen? Maar het allermooiste komt nog: UPDATE De foto bij het artikel van TC Tubantia is afkomstig van AlmeloAnders en is aan Tubantia verstrekt door Kamphuis zelf. De krant nam aan dat het een eigen foto was. Dat nieuwsmedia foto’s met elkaar uitwisselen is prima, ook voor AlmeloAnders uitdrukkelijk geen probleem. EINDE UPDATE In mijn tijd als verslaggever voor het lokale sufferdje echter waren, na het afbeelden van een krantenknipsel (met nota bene bronvermelding) uit de TC Tubantia, de rapen gaar en stond de toenmalige opperchef Albert Holterman op z’n achterste poten. Is de krant nu voor de burger of voor de overheid? Is de krant nog wel te vertrouwen? Ik laat het antwoord op die vraag voorlopig maar even open, maar ik ben wel een beetje misselijk. Ook door het feit dat een zekere wethouder potentiële adverteerders adviseert om zich toch vooral maar niet te associëren met AlmeloAnders. AlmeloAnders haalt blijkbaar teveel feiten boven water, die ze liever onder het vloerkleed willen houden. Overigens kan ik die wethouder (waarvan we de naam voorlopig nog niet prijsgeven) melden dat AlmeloAnders zich uitstekend zélf kan bedruipen en adverteerders niet per se nodig heeft. Het is ons die paar tientjes per jaar wel waard om de Almelose burger van de waarheid op de hoogte te houden.

Tony Cassese.

Posted by Redactie

3 comments

Nou zie ik al jaren eenzelfde beeld van een pers (TcT) die zéér meegaand is met allerlei plaatselijke politieke dieren…
Maar zo bont als het ‘regionale sufferdje’ het hier heeft gemaakt tart ieder gevoel van begrip. Dat de dames en heren van de (niet zo) hoog geachte regionale pers niet altijd direct haar broodheren afvalt is een ding. Maar hier bewijst ze zichzelf met deze bijzonder onsportieve actie geen goede dienst.

De dames en heren van het TcT moeten eindelijk eens bij zichzelf te rade gaan of er nog wel plaats is voor een dergelijk staaltje van kuddegedrag, het volgen van allerlei politieke dieren en hun korstjes onder de (drank)tafel opeten… TcT, schaamt u!

Taelfaud

Dit stuk klopt helemaal, Tubantia is een “rode” krant en is al sinds jaar en dag partijdig in zijn verhalen betreffende de
Almelose politiek. Dit wordt allemaal geregiseerd door een regisseur van Tubantia waarvan zijn achternaam eindigt op “klinkt als kraai”.
En dan weet iedereen wel wie ik bedoel. Ook de laatste gemeenteraadsverkiezingen waren goed geregisseerd door deze persoon.
PVDA VVD en CDA kregen hierin veel tijd,aandacht en positiviteit toegeschreven. Alle kleine partijen werden deskundig gemeden en werden in een negatief daglicht gezet, of belachelijk gemaakt door Tubantia. Dit is al jaren aan de gang, en is in mijn ogen alleen maar op te lossen door de verantwoordelijke hiervoor over te plaatsen naar een andere regio of uit zijn functie te zetten. En als wij het toch over het drankgebruik van onze ambtenaren hebben dan staat met stip op nummer 1, de man die bekend staat als “mag het misschien een onsje meer zijn”. En dan weet iedereen ook wel over wie ik het heb.

Ik vond de vragen ook wel een beetje vreemd en het leek inderdaad door politieke opponenten ingegeven. Met de vraag hoeveel alcohol er nodig was om een raadsvergadering te kunnen volgen wekte de interviewer de indruk alsof ik altijd bezopen in de raad zou zitten. Ze hoorde wel eens iets. Tja, Van Woudenbergh zei me eens dat ik er wel om bekend stond een biertje te lusten. Nounou, wie niet op zijn tijd ? Vorig jaar een keer zei een raadslid van het CDA ineens: ”Wat stinkt het hier naar alcohol”. Nou, ik kwam net bij mijn ouders vandaan, daar had ik gegeten, toevallig zat Anton Sjoers achter hem. Toen ik zei, ”nou, dan moet je maar eens achter je kijken”. Maar het kon Anton niet zijn, dat was volgens hem onmogelijk, haha.
Helemaal vraag 10 is regelrecht oude koeien uit de sloot halen. Ik had wel kunnen zeggen dat ik een foutje had gemaakt, maar gelukkig nog nooit iemand van de sokken heb gereden, wat niet iedere ex-bestuurder van Almelo kan zeggen. Maar gelukkig kon ik mijn mond daarover houden.

Geef een reactie