Stuitend!

Normaliter is AlmeloAnders er niet voor om te reageren op artikelen, die andere media zoals kranten publiceren. Echter in het geval van de ‘Tien brutale vragen aan…’ van de Twentsche Courant Tubantia is het ditmaal toch nodig om hierop te reageren. Deze krant heeft deze erg originele rubriek in het leven geroepen en de afgelopen maanden zijn diverse lokale prominenten de revue gepasseerd. De vragen waren in meer of mindere mate brutaal te noemen, echter niet zo erg dat ze als ongepast geklassificeerd konden worden.

Anders is dat bij de ‘Tien brutale vragen aan Gerwin Kamphuis’ van een van de kleinste fracties in de Almelose Gemeenteraad. Zoals bekend moet Kamphuis maandag voorkomen bij de Almelose rechtbank, daarover is al veel geschreven. Echter de vragen, die de journalist in deze aflevering stelt zijn ronduit stuitend en gaan volledig voorbij aan -mijns inziens- het doel en de essentie van de rubriek ‘Tien brutale vragen aan…’. Het lijkt erop dat het de bedoeling is om Kamphuis zoveel mogelijk in diskrediet te brengen alvorens hij maandag naar de ‘slachtbank’ wordt geleid. Niet eerder waren de vragen zo tendentieus als nu, alsof ze door politieke opponenten werden ingegeven.

In Almelo mag blijkbaar nooit een partij boven het maaiveld uitsteken en mag de stad het alleen maar doen met de aloude club van CDA, PvdA en VVD, partijen die het gemeenschapsgeld met bakken tegelijk door de plee trekken. Het dagblad laat zich er klaarblijkelijk gewillig voor lenen om dit volk in het zadel te houden. Wat voor (persoonlijke) belangen zouden hier nu eigenlijk spelen? Maar het allermooiste komt nog: UPDATE De foto bij het artikel van TC Tubantia is afkomstig van AlmeloAnders en is aan Tubantia verstrekt door Kamphuis zelf. De krant nam aan dat het een eigen foto was. Dat nieuwsmedia foto’s met elkaar uitwisselen is prima, ook voor AlmeloAnders uitdrukkelijk geen probleem. EINDE UPDATE In mijn tijd als verslaggever voor het lokale sufferdje echter waren, na het afbeelden van een krantenknipsel (met nota bene bronvermelding) uit de TC Tubantia, de rapen gaar en stond de toenmalige opperchef Albert Holterman op z’n achterste poten. Is de krant nu voor de burger of voor de overheid? Is de krant nog wel te vertrouwen? Ik laat het antwoord op die vraag voorlopig maar even open, maar ik ben wel een beetje misselijk. Ook door het feit dat een zekere wethouder potentiële adverteerders adviseert om zich toch vooral maar niet te associëren met AlmeloAnders. AlmeloAnders haalt blijkbaar teveel feiten boven water, die ze liever onder het vloerkleed willen houden. Overigens kan ik die wethouder (waarvan we de naam voorlopig nog niet prijsgeven) melden dat AlmeloAnders zich uitstekend zélf kan bedruipen en adverteerders niet per se nodig heeft. Het is ons die paar tientjes per jaar wel waard om de Almelose burger van de waarheid op de hoogte te houden.

Tony Cassese.

Posted by Redactie