Ter Avest: ook poging het zwijgen op te leggen

Aan de Aylinrel lijkt geen einde te komen. Het lijkt er op dat de gemeente Almelo het strafrecht gebruikt om een politiek succes te behalen of anderszins probeert gezichtsverlies te vermijden. Nu raadsleden door collegeleden en presidium benaderd worden om hun klep te houden wordt er nog meer olie op het vuur gegooid. Onderstaande reactie is van Henny ter Avest van partycentrum Aylin/Dolle Pret:Eindelijk raadsleden die van zich afbijten. Ben 10 juni 2010 met de burgemeester in gesprek geweest, en voor we naar huis gingen, wilde ze niet hebben dat ik met de media ging praten! Ik heb mij aan alle afspraken gehouden, die we 10 juni gemaakt hebben, maar de burgemeester heeft zich aan geen enkele afspraak gehouden!

Afgelopen dinsdag 11 januari had ik 5 minuten inspreekrecht en na 1 zin viel ze mij al aan met de melding dat ik het niet over de dwangsommen mocht hebben! Ik kookte bijna van binnen! Uiteindelijk heb ik mijn 5 minuten afgesloten met de woorden “Ik hoop dat iedereen zichzelf RECHT IN DE SPIEGEL aan kan KIJKEN, na hetgeen iedereen over mij heeft besloten, of nog gaat beslissen!” Want ze meten nog steeds met 20 maten! Wanneer is dat nu eens over?

Wat recht is is recht, maar wat krom is kun je onmogelijk recht buigen! En leg je mijn bedrijf een dwangsom op, doe dat ook bij anderen! Maar alle aandacht was en is gevestigd op mijn bedrijf terwijl anderen wèl ongestoord kunnen doorgaan. Dit voelt als zeer onrechtvaardig! Ook de termijn waarop de dwangsom in ging; 8 mei 2009 verstuurd en 15 mei ging de dwangsom per feest al in! Je kunt toch onmogelijk geplande bruiloften dan afzeggen? Wel ben ik meteen gestaakt met de dansavonden op vrijdagavond! Je bent steeds met het overleven van je onderneming bezig! Waarom ging B en W tegen het advies in van Commissie onderzoek en advies om te legaliseren?

De bestuursrechter gaf de gemeente formeel gelijk op basis van het nieuwe bestemmingsplan, zij het dat hij er NADRUKKELIJK bij vermeldde dat NIETS de gemeente er van weerhield om een ONTHEFFING te VERLENEN, en zelfs dit werd volledig genegeerd.

Henny ter Avest.

Posted by Redactie