Twee apen uit de Almelose mouw

de dubbele agenda van het college van B&W

(door Tony Cassese)

Of het nu door de bezuinigingsperikelen komt of juist door langdurige discussies omtrent Almelo Nouveau, Dolle Pret, Heracles Almelo, of het nieuwe stadhuis; het huidige gemeentebestuur lukt het telkens weer om in opspraak te raken. En da’s geen fabeltje, want juist vorige week kwamen ineens twee Almelose apen uit de mouw waar de honden geen brood van lusten.

In één dag werd ineens duidelijk dat de vriendjespolitiek, willekeur en het meten met twintig maten in Almelo nog steeds hoogtij vieren. Het is nu duidelijk waarom het Almelose old boys network (VVD-top, MKB, Theaterhotel, KvK en enkele Woonboulevard-bobo’s) onlangs te hoop liep tegen de komst van Almelo Nouveau. Het is al jaren duidelijk dat in dat project onder andere een hotel wordt opgenomen, maar nu moet er ineens ook een hotel bij het nieuw te bouwen Heracles-stadion verrijzen. Meest opvallend is dat het college de komst van zo’n hotel toejuicht. Toen het echter om het hotel bij Almelo Nouveau ging was volgens het college de hotelmarkt in deze stad verzadigd. Bezoekers zouden toch vooral richting het centrum moeten worden gestuurd (lees: naar het Theaterhotel). Het lijkt erop dat het college achter de rug van de gemeenteraad om er een dubbele agenda op nahoudt. Almelo Anders voorspelde dat lang geleden al. De raad krijgt maar mondjesmaat informatie verstrekt.

Terwijl ontwikkelaar Prosyn van Almelo Nouveau staat te popelen om in het Weggelergebied aan de slag te gaan, past de gemeente Almelo haar befaamde vertragingstactiek toe. Sinds de gemeenteraad groen licht voor Almelo Nouveau heeft gegeven, is er namelijk geen enkel initiatief genomen om de zaak daadwerkelijk op de rails te zetten en werk te maken van de bestemmingswijziging. Zelfs niet na herhaaldelijk aandringen van de projectontwikkelaar. Zo blijkt uit een recente brief van Prosyn waarin de gemeente wordt beticht van onrechtmatig handelen. Reden voor LKA en D66, welke laatste de grootste oppositiepartij vormt, om over deze gang van zaken vragen aan het college te stellen. Maar de smoezen zullen al wel bedacht zijn. Er kan nu niet anders geconcludeerd worden dan dat Almelo Nouveau doelbewust wordt gesaboteerd en tegengewerkt. Eerst door het plan tot op het bot uit te kleden en nu weer door de zaak te traineren en ineens met dat hotel op de proppen te komen. Dit is aap nummer één.

Aap nummer twee is Harold Asbroek, de lokale uitbater van de McDonald’s vestigingen (waarvan 1 in het centrum en 1 op de Woonboulevard) en voorzitter van de winkeliersvereniging van de Woonboulevard en van de centrumondernemers. Over dubbele petten gesproken! Asbroek was zelfverklaard tegenstander van de komst van Nouveau omdat dit ten koste van de winkeliers in het centrum zou gaan. Toen de gemeente bekend maakte te blijven opteren voor woonwinkels op de woonboulevard, zette Asbroek z’n andere pet op en verklaarde hij dat verruiming van het winkelaanbod wel mogelijk is en dat dit niet ten koste van het centrum hoeft te gaan. Daarmee is de geloofwaardigheid van Asbroek tot het nulpunt gedaald. Zo worden de winkeliers in het centrum de speelbal van de persoonlijke belangen van enkele (grotere) ondernemers en hun politieke vriendjes. Is dit het verschil maken? Nee, dit is de veelgeprezen Almelo Aanpak. Zó doen we dat nog steeds in Almelo!

Voor de brief van Prosyn klik: Br.College B&W d.d. 15-06-2011

Posted by Redactie

6 comments

mercedes bank kreditkarte login

conexaoparis disse:Débora O Méridien é o melhor deles.Está um pouco afastado dos pontos turísticos mas o o metro chega rápido no centro. O bairro que está localizado é bonito e não longe das Champs Elysées.Eu ficaria neste.

Articles like these put the consumer in the driver seat-very impttoanr.

Zie dat de site helemaal vernieuwd is. Ziet er goed uit! Alles is een stuk beter te vinden nu.

We waren het weer helemaal met jullie eens.
zie ons artikel van 6 juni over Almelo Nouveau.

http://www.lkalmelo.nl

Beste meneer De Jong, verwacht van die meneer Smit nou absoluut geen greintje medemenselijkheid. U vergeet blijkbaar het voormalige beroep van deze meneer en het erge is: dat oefende hij uit in naam der koningin. In naam der koningin sluit ik u het gas en licht af.

Beroep op Dhr. Jan Smit (voorzitter Heracles),
In het onderzoek dat de KNVB liet uitvoeren inzake gezondheid en solvabiliteit van de Eredivie-clubs passerden met glorie de twee Twentse clubs, te weten FC Twente en Heracles Almelo, met glorie de test. Dat is iets om in Twente trots op te zijn en te danken is aan de beide voorzitters tw. Dhr. Munsterman en Dhr. Smit.
Wat betreft de gewenste nieuwbouw van een stadion voor Heracles Almelo is te hopen dat de (nog aarzelende-) Gemeenteraad van Almelo uiteindelijk kan instemmen met de benodigde lening onder de gestelde zekerheden.
Mijn verzoek aan Dhr. Jan Smit (reeds eerder gedaan in een vorig artikel) is, om als gerenommeerde zakenman, tegelijkertijd voorzitter van Heracles, oog te willen hebben voor projectontwikkelaars zoals Prosijn I, welke het project Almelo Nouveau willen realiseren en dat ZONDER enige subsidie of lening van de Gemeente Almelo. Toen een hotelm als deel van Almelo Nouveau ter sprake kwam liep de gehele middenstand te hoop. “Onhaalbaar”, een “doodsklap” voor het Theaterhotel, geen enkele behoefte hiervoor, etc.
In het huidige plan voor het nieuwe stadion voor Heracles is plotseling de bouw van een hotel meegenomen. En wat schetst onze verbazing: “Niet een van de BoBo’s van het MKB die furieus reageerden op het hotel van Almelo Nouveau, reageerden”.
Mijn beroep op Dhr. Jan Smit als gerenommeerde zakenman is om bij het ontwerp van het Heracles stadion te willen af zien van HET hotel. Dit om de realisatie van Almelo Nouveau door een private ondernemer de volledige ruimte te geven. Het zou tenminste een gebaar van sportiviteit betreffen.

Geef een reactie