Voor de liefhebbers van nostalgie

Zijn dit geen plaatjes? Voor de liefhebbers van historie en speciaal voor hen, die graag oude prenten bewonderen, ontdekte AlmeloAnders een erg leuke site op het internet. Op deze site treft u een enorme verzameling prentenbriefkaarten van over de hele wereld aan. Keurig gerangschikt op land- en plaatsnaam en ook Almelo ontbreekt niet en het wordt maar weer eens pijnlijk duidelijk: wat was Almelo toch een prachtstad. We hadden zelfs de langste ondoorbroken winkelstraat van Nederland -nog langer dan de Kalverstraat- en deze liep vanaf de Oude Veemarkt tot in de Oranjestraat. Je moet wel aan hersenverweking hebben geleden om het leeuwendeel van al dit moois te slopen. Nu zitten we met een binnenstad zonder ziel.

Enfin, de site is een soort marktplaats van prenten, dus ze zijn ook allemaal te koop. Prijzen vanaf een paar euro tot een veelvoud ervan. Met de rechtermuisknop zijn de plaatjes overigens ook op uw computer op te slaan. Da’s wellicht leuk voor het persoonlijke album. Zoekplaatje: de onderste prent is getiteld ‘Paviljoen Almelo’. Wie goed kijkt ziet op het balkon van het prachtige gebouw twee dames staan. Of het hier om dienstmeisjes gaat of mogelijk om verpleegsters is ons een raadsel. Evenmin is het ons bekend om welk paviljoen het hier gaat. Hieronder de links naar de site. We wensen u veel nostalgisch kijkplezier.

http://postcards.delcampe.net/page/category/cat,-2,language,E.html 

http://postcards.delcampe.net/page/category/language,E,cat,9915,var,Postcards-Europe-Netherlands.html 

http://postcards.delcampe.net/page/list/language,E,cat,10078,var,Postcards-Europe-Netherlands-Overijssel-Almelo.html

Posted by Redactie

8 comments

http://www.fodig.de/plugins.php?fussballbekleidung/textilien/stutzen/strumpfstutzen/puma-strumpfstutzen/puma-football-socks-stutzenstrumpf-gruen-weiss-f05.html,http://www.fodig.de/plugins.php?fussballbekleidung/textilien/stutzen/strumpfstutzen/puma-strump

20 at the Cass County Fatras. Spurlock recounted a scene when he took kids out shopping, and they grabbed anything with a su Put on a flat cap. And the cult British menswear brand Albam has recently reinvented the fisherman’The cult of the Hatch green chile Japan court sides with Samsung in Apple patent suit By Andrea Chanecause of the fact that mot established clothing brands are venturing into other products. For instaearly next year as they come closer to their openings. The six pad users will be announced as they gpears as if declines in consumer spending are taking their toll on the outlook of Men’s Wearhouse (N people having extremely low vision.

“toen was almelo nog mooi”

Voor als u nog even wilt wegzwijmelen bij het mooie Almelo in vroegere tijden.
Veel van vroeger is nog steeds herkenbaar hoor, maar het wordt wel steeds minder.
Kijk en vergelijk met de situatie nu.

http://www.toenwasalmelonogmooi.nl

De grote culturele vernietiging die jaren geleden hier heeft plaatsgevonden is onbeschrijfelijk. Het heden vernietigt het verleden..!!!!

Fantastisch, die ouwe ansichtkaarten! Inderdaad: wat zijn er veel aardige gebouwen gesloopt. Ik logeerde vroeger (50-0er jaren) als Rotterdams jochie vaak bij mijn opa in Almelo, en vond het toen wel een aardig stadje. Nu vind ik er niet veel meer aan, en de plannen beloven ook niet veel goeds. Gelukkig gaan de meeste ook niet door…

Dan zijn de Duitsers (of Engelsen)de slopers net voor geweest….

Het hotel Van Ouds de Prins – ook hotel Vastert genoemd – is niet gesloopt, zoals in het artikel wordt gesuggereerd, maar in de oorlog gebombardeerd en verwoest.

Deze villa werd plm 1865 gebouwd door de familie Van Rechteren.In 1925 verkocht aan de familie Tilanus. De villa stond op de plaats van de huidige Klokkenbelt en werd in 1935 afgebroken.

Wij zijn al jaren bezorgd over de ontwikkeling van de stad, vooral over de afbraak van historische panden die plaats moeten maken voor moderne gebouwen. Ook dit college heeft blijkbaar niets geleerd uit de fouten van het verleden.

Droevig dat een groot gedeelte van deze mooie monumenten verdwenen is.

Harry de Olde

Geef een reactie