Waarom Almelo Nouveau er moet komen

(ingezonden)

Almelo, de stad waar alleen geluld wordt en verder niets gebeurt. Een stad vol lege plekken. Nu is er eindelijk een kans om iets moois te bouwen. Om te laten zien dat er wèl wat gebeurt in Almelo, iets dat Almelo op de kaart zet: Almelo Nouveau! En het kost de burger niets. Betaald met louter particulier geld. Als de bouwer bouwt, dan zullen er ook afnemers zijn, want anders valt er geen geld te verdienen.

Almelo Nouveau biedt Almelo een unieke kans. Een kans om een lege plek op te vullen. Een kans om een bijzondere landmark met uitstraling te bouwen langs één van de belangrijkste toegangswegen naar de stad. En als er een hotel in komt, dan is dat een goed en vele malen beter bereikbaar alternatief voor het Theaterhotel. Die laatste probeert hier onderhand de monopolist uit te hangen en het gemeentebestuur met alle beschikbare middelen, stromannen en emmers gratis prutchampagne over te halen of onder druk te zetten. Ondertussen zich gedragend als een verwend kind dat al voetenstampend dreigt met de eigen sluiting. Het is schaamteloze, ordinaire broodnijd. Ook de voetbalclub begint zich al op dezelfde manier te gedragen, want ook die vreest concurrentie. Als die angst er nu al is, als ze nu al vrezen de tent niet vol te krijgen, dan staat dat stadionplan toch ook op wankele fundamenten? Almelo Nouveau heeft namelijk alles al ‘volgeboekt’ om het zo maar eens te zeggen.

Concurrentie is echter goed voor de burger. Almelo Nouveau kan de bewoners van de nieuwe wijk Het Weggeler, maar ook die van het aan de andere kant gelegen Kollenveld, verder hoogwaardige en gewenste diensten bieden. En vergeet niet de werkgelegenheid voor Almelo en de belastinginkomsten voor de gemeente. Iedereen wint!! Trekt Almelo Nouveau activiteiten uit het centrum weg? Dit noem ik werkelijke onzin en een non-argument. De geïnteresseerden in Nouveau hadden hun activiteiten ook niet echt in het centrum ondergebracht. Anders was dat al lang en breed gebeurd. Voor grote partijen heeft het centrum afgedaan. Die ontwikkeling is al jaren geleden ingezet met de komst van de woonboulevards en menig winkelier uit de binnenstad vertrok naar de woonboulevard. Want waar gaat het om: klanten willen goede bereikbaarheid en parkeren in de buurt… Dus gemeenteraad, toon eens daadkracht. Steun Almelo Nouveau, het is goed voor de stad en haar bewoners. Daarom staat er boven mijn brief ‘Waarom Almelo Nouveau er moet komen”

(Naam inzender bij redactie bekend)

Posted by Redactie