Almelo in zorgwekkende toestand op pijnbank bij provincie

De financiële toestand van Almelo is naar verluidt zorgwekkend. Daar is de Provincie Overijssel bepaald niet blij mee, vandaar dat het stadsbestuur op 18 december bij de Provincie op het matje wordt geroepen. De Artikel 12-status is aanstaande. Volgens AlmeloAnders is de bouw van een nieuw stadhuis dan ook nog steeds geen gelopen race. Harry de Olde van de Partij Vrij Almelo schreef het volgende:

Financiële situatie gemeente Almelo

Onlangs werd ik tijdens een raadsvergadering op de vingers getikt door wethouder Van Marle (CDA) omdat ik had gezegd dat Almelo onder toezicht staat van de Provincie Overijssel. De wethouder nam afstand van mijn woorden en zei dat dit beslist niet waar is. Omdat die signalen mij diverse keren ter ore kwamen via de Provincie heb ik dat toen verwerkt in mijn betoog.

Wij hebben vanmorgen contact opgenomen met de Provincie Overijssel en gevraagd hoe de situatie wat betreft Almelo nu werkelijk is. Daarbij werd ons medegedeeld dat deze situatie dermate zorgwekkend is dat er op dinsdag 18 december een vergadering wordt gehouden om de situatie in Almelo te bespreken. De uitslag van deze vergadering zal worden gepubliceerd in de Staatscourant.

Met vriendelijke groet,

Harry de Olde

Posted by Redactie