Almelo verliest 20,3 miljoen euro

De gemeente Almelo sluit het boekjaar 2011 af met een verlies van ruim 20 miljoen euro. Het heeft een gapend gat in de stadsbegroting veroorzaakt. Indien iemand weet waar dit geld gebleven is, gelieve dit zo spoedig mogelijk te melden ten stadhuize aan het Stadhuisplein 1. Voor de eerlijke vinder ligt een riante beloning in het verschiet.

Posted by Redactie

8 comments

Dhr. van Wiligen heeft mij overtuigd (zeker na lezing van het artikel over de renovatie van De Monarch) dat er een gezonde- en financieel haalbare oplossing is voor het dilemma “Almelo’s stadhuis”. Maar kan het ook ons College en de Gemeenteraad overtuigen dat er “licht in de duisternis”is?Daarbij kan het overzicht in Elsevier mogelijk ook bijdragen, waarin getoond werd dat Almelo een der duurste stadhuizen in Nederland gaat bouwen, wanneer ze tot nieuwbouw over gaan.
Niet nodige om alle financiele misstappen van (voornamelijk) de vorige college’s en gemeenteraden nogmaals te herhalen. Het forse verlies van onze gemeente Almelo (en de oorzaken daar van) zijn meer dan overtuigend. Een erepenning van de stad Almelo onwaardig!
Maar het is nog niet te laat om op foute schreden terug te treden, hetgeen de Tweede Kamer deze week heeft laten zien.
Treffend was dat wethouder Kuik ( die zeker na het afschaffen van het statiegeld, moet verdwijnen) de raad niet kon (of wilde) inlichten over de beloofde financiele gegevens, haar portefeuille betreffende.
Terug naar het (nee: ONS) nieuwe stadhuis. (Nu)Wethouder Andela, dient eens na te denken over zijn in de vorige functie gedane uitspraak dat nieuwbouw stadhuis niet nodig is/was.
DE OPLOSSING is zoals dhr. van Willigen in zijn reactie aangeeft. Het brengt de financiele situatie van de gemeente in veilige wateren en voorkomt de degradatie van Almelo tot een art. 12 gemeente, want één ding is zeker dat er nog meer financieel onweer over onze gemeente kan losbarsten [Theaterhotel, Businnesspark XL, binnenstadplan (waar keurslager Woudenbergh tegen de belofte in wederom niet Hr. Voskamp in gesprekken betrekt)].
Dus College, maar vooral Gemeenteraad toon MOED en INITIATIEF en breng Almelo weer in een veilige haven (niet noodzakelijk in de binnenstad).

De sneeuwbal begint te rollen!!!! Opzij, Opzij, Opzij!!!!!
Een duivels dilemma, zoals in TC Tubantia vermeld, is voor onze wethouder Andela helemaal niet nodig!!!!

Stop met het nieuw te bouwen stadhuis!!! Verkoop het oude stadhuis met winst, laat het gebouw door derden renoveren en voor vele jaren onderhouden. Huur/lease het gebouw terug en stort de opbrengst van de verkoop van het oude, maar prima te renoveren stadhuis in de lege gemeentekas.

Voor een PPS constructie, waarbij ontwerpen, financieren, bouwen en onderhouden enz. door een andere partij uitgevoerd, is geen nieuwbouw noodzakelijk. Weer een misvatting bij ons bestuur!!!

De Monarch in Den Haag, was een verouderd gebouw is gerenoveerd en krijgt zelfs een Breeam Excellent Certificaat!!!

Lees dit artikel en overtuig uzelf!!!!
http://www.bam.nl/nieuws/provast-en-asr-vastgoed-ontwikkeling-ontwikkelen-cak-kantoor-1

Ik zie (helemaal in de ban van de colleges van B&W die er de laatste raadperiodes waren/zijn) een geweldige inkomstenbron !!! Die Almelo nog verder zal “helpen uit de financiële misère te komen. Kijkt u goed naar het plaatje hierboven dan ziet u het vast wel. Het kan zijn dat u het ontgaat, afgeleid door de hoge beloning erboven.
Maar er is een gigantische inkomstenbron mogelijk. Van ramptoeristen. Die komen kijken hoe je in enkele jaren een stad naar de vernieling kan helpen. INCLUSIEF dat zwarte gat van Almelo, binnenkort ARMelo geheten.
Als u wilt weten waar alle moeite en geld van de Almelose burgers in verdwijnt: kom naar ARMelo, en aanschouw het met eigen ogen.
P.S: een idee voor de plek van het zwarte gat van Almelo is ook al gauw gevonden: op de plek van “Fortezza”, alwaar een park met zitplaatsen gemaakt kan worden om de plekken vol steenkolossen een beetje op te fleuren met wat natuurlijk groen…dat veel te weinig in deze stad te vinden is. Een naam voor dat parkje is snel gevonden (we waren toch al aan het zoeken nietwaar?): Floptezzapark.
Ik ben benieuwd naar de gedroomde inkomsten.

Lijst Kamphuis Almelo

Let op, het jaar ervoor was er een positief resultaat van 14 miljoen. Dit is kennelijk ook als sneeuw voor de zon verdwenen, dus eigenlijk is het resultaat 34 miljoen negatief !

Is dat ook de plek waar men dat eventuele nieuwe stadhuis gepland heeft?
Het lijkt er wel op.
Gezien het ontbreken van het respect voor de natuur (en ander leven) heeft men alvast het gras ook al weggehaald…zie ik hierboven.

Dit is slechts het begin, het wordt nu een sneeuwbal, duiken!!!!
Wegwezen!!!!

Geef een reactie