Almelose burger gaat 15 procent meer OZB betalen

Dat het regime van Burgemeester en Wethouders van Almelo onderhand niet meer weet met welk gat ze het andere gat moet vullen, was ons al bekend. Maar dat ze nu helemaal zijn doorgedraaid en simultaan aan de Prozac zitten is nieuw. Met ad hoc-beleid en niet meer weten waar gegraaid en bezuinigd moet worden, gaat de burger de komende drie jaar flink bloeden. De gemeente is namelijk van plan de OZB in drie jaar met maar liefst 15% te verhogen. En dat bij steeds verder dalende huizenprijzen. De reden: de burger wil absoluut geen nieuw stadhuis omdat het geld daarvoor domweg ontbreekt. Daarom moet de burger gestraft worden en dus mag deze de nieuwe ambtenarentempel betalen. De OZB-verhoging wordt volgens de berichten ‘gecompenseerd door een verlaging van de afvalstoffenheffing en het wijzigen van de heffingsmaatstaf voor rioolheffing van gebruikers naar eigenaren’. Waar zit hier de adder onder het gras? Als het allemaal ‘gecompenseerd’ wordt, dan hoef je die maatregel toch niet te nemen?

Denk nu niet dat de beslissing om de bouw van het stadhuis uit te stellen er één van vandaag op morgen is. Dit hadden ze allemaal al van tevoren bekonkeld. Laat dat duidelijk zijn. Blijft een raadsel hoe een verhoging van lasten een bezuiniging genoemd kan worden. De definitie van bezuinigen is toch echt het minder geld uitgeven aan zaken, die minder belangrijk zijn dan de noodzakelijke dingen. Er zijn voorbeelden genoeg te noemen, waaronder de luxe-hobby van de VVD, het Theaterhotel Almelo. Het erge is dat Nederland al meer dan 30 jaar aan het bezuinigen is, maar dat die bezuinigingen nooit terug worden gedraaid als het eenmaal beter met de economie gaat. In Almelo is dat al niet anders. Hoe gekker kan het nog worden in dit Almelose Circus Prozac? We houden ons hart vast.

De een loopt met molens, de ander met Prozac. Zoals bekend is Prozac een middel om zaken rooskleuriger te doen lijken dan ze daadwerkelijk zijn.
Hele volksstammen slikken die prut. 

 

Posted by Redactie

7 comments

J. van Willigen

Niet maximaal 2 jaar maar minimaal 2 jaar uitstel, en vooral het renoveren van ons huidige stadhuis opnieuw in overweging nemen. (PPS constructie)
Verder komen in 2014 gemeenteraadsverkiezingen, laat de nieuwe raad de definitieve plannen opstellen en/of goedkeuren, maak de plannen inzet van de verkiezingen, en durf de burgers tijdig inspraak te geven!!

Intussen kan het huidige bestuur lering trekken uit alle leer en verbetermomenten, de KPMG aanbevelingen nog eens goed nalezen en een einde maken aan het geritsel en gerommel in onze stad. Oplossingen vinden voor de oude slepende zaken, zodat in 2014 met een schone lei gestart kan worden en er weer enig vertrouwen kan worden herwonnen.

Ons bestuur kan al vast wat oefenen in het op een juiste en volledige manier informeren van de raad. De raad moet erop kunnen vertrouwen dat zij tijdig de juiste informatie ontvangt en dan op hoofdlijnen beslissingen kan en dan ook durft te nemen i.p.v. door het college steeds het bos ingestuurd te worden.

“het wijzigen van de heffingsmaatstaf voor rioolheffing van gebruikers naar eigenaren”

addertje: ook voor leegstaande woningen moet dus betaald gaan worden!
Je zult maar met ’n onverkoopbare tweede woning zitten, heb je al dubbele woonlasten, en de Gemeente plukt de laatste veren uit je knip.

Nog een idee voor een bezuiniging! Het wachtgeld afpakken van die schertsfiguren die het Masterplan ontwierpen. Namen noemen lijkt me niet nodig. Laat ze aan het werk gaan! Maar liever niet in Armelo…

En wordt het niet eens tijd om dat opschepperige spandoek van ons best nog mooie stadhuis te verwijderen met de tekst: “DE ALMELO AANPAK”? En die prallerige teksten op het houten voorlichtingsgebouwtje?

Partij Vrij Almelo

‘FELICITATIE’

Zeer geacht College van Burgemeester en Wethouders !

Zeer recent verkregen wij de beschikking over de, onder Uw supervisie, samengestelde voorjaarsnota 2012, maar liefst 144 pagina’s dik, exclusief een uitgebreid voorwoord van 8 pagina’s van de Burgemeester zelve !

Wederom een lijvig boekwerk opgesierd met een hoog ambtelijk jargon. Voor de gemiddelde vakambtenaar in Almelo wellicht een fraai taalkundig hoogstandje, maar voor de gemiddelde Almeloër een gruwel, technisch zeer verhullend en uitputtend maar tot…..en dit is geen toeval meer, we komen bij pagina 13 (!) Voor de goede orde ‘ik ben niet bijgelovig voor het geval dat U mij daarvan zou verdenken”.

Volgens de grafiek over het zogeheten meerjarig verloop van de Algemene Reserve beleeft de politieke marteling van Almelo dan eindelijk en zeer binnenkort zijn ‘finest hour’ namelijk volgende maand juni 2012, dan heeft immers Almelo géén Algemene Reserve meer en zijn we dus in gewoon Hollands: Blut !

Het College mag dit ‘heuglijke’ feit dan ook afdrinken in juni 2012 met de gebruikelijke maandelijkse bitterballen en alle 72.000 Almeloërs worden getrakteerd op gebakken peren !

Harry de Olde

Partij Vrij Almelo

En hoe zit dat dan met die centen van het Theater hotel? Gaan de Hamminkjes terug moeten betalen of blijven ze ingedekt door hun VVD-vriendjes?

Er was toch besloten dat er in een circus in Almelo geen wilde dieren meer mogen optreden?
En wat zie ik: allemaal gevaarlijke ratten, aldaar in Circus Prozac.

En weet je wat het beroerde van dat medicijn Prozac is? Dat je er wel vrolijker van kunt worden maar tegelijkertijd je échte gevoelens kwijtraakt. Je kunt zelfs breeduit lachen tijdens begrafenissen, of zware ongelukken, of andere schokkende dingen….waar je eigenlijk helemaal niet om zou moeten lachen.
Je leeft in een schijnwereld als je dat slikt.

Geef een reactie