Almelose burger gaat 15 procent meer OZB betalen

Dat het regime van Burgemeester en Wethouders van Almelo onderhand niet meer weet met welk gat ze het andere gat moet vullen, was ons al bekend. Maar dat ze nu helemaal zijn doorgedraaid en simultaan aan de Prozac zitten is nieuw. Met ad hoc-beleid en niet meer weten waar gegraaid en bezuinigd moet worden, gaat de burger de komende drie jaar flink bloeden. De gemeente is namelijk van plan de OZB in drie jaar met maar liefst 15% te verhogen. En dat bij steeds verder dalende huizenprijzen. De reden: de burger wil absoluut geen nieuw stadhuis omdat het geld daarvoor domweg ontbreekt. Daarom moet de burger gestraft worden en dus mag deze de nieuwe ambtenarentempel betalen. De OZB-verhoging wordt volgens de berichten ‘gecompenseerd door een verlaging van de afvalstoffenheffing en het wijzigen van de heffingsmaatstaf voor rioolheffing van gebruikers naar eigenaren’. Waar zit hier de adder onder het gras? Als het allemaal ‘gecompenseerd’ wordt, dan hoef je die maatregel toch niet te nemen?

Denk nu niet dat de beslissing om de bouw van het stadhuis uit te stellen er één van vandaag op morgen is. Dit hadden ze allemaal al van tevoren bekonkeld. Laat dat duidelijk zijn. Blijft een raadsel hoe een verhoging van lasten een bezuiniging genoemd kan worden. De definitie van bezuinigen is toch echt het minder geld uitgeven aan zaken, die minder belangrijk zijn dan de noodzakelijke dingen. Er zijn voorbeelden genoeg te noemen, waaronder de luxe-hobby van de VVD, het Theaterhotel Almelo. Het erge is dat Nederland al meer dan 30 jaar aan het bezuinigen is, maar dat die bezuinigingen nooit terug worden gedraaid als het eenmaal beter met de economie gaat. In Almelo is dat al niet anders. Hoe gekker kan het nog worden in dit Almelose Circus Prozac? We houden ons hart vast.

De een loopt met molens, de ander met Prozac. Zoals bekend is Prozac een middel om zaken rooskleuriger te doen lijken dan ze daadwerkelijk zijn.
Hele volksstammen slikken die prut. 

 

Posted by Redactie