Bert Hümmels for wethouder!

 

 

Niemand minder dan onze eigen Bert Hümmels van de partij Leefbaar Almelo (LA) heeft zich kandidaat gesteld als nieuwe wethouder voor de Partij van de Arbeid. Na het aanstaande vertrek van wethouder Theo Schouten wil de PvdA de vrijgekomen plek ondanks kritiek uit de bevolking hoe dan ook opvullen. Dit terwijl de stad het gerust met een wethouder minder kan. Maar ja, de PvdA staat op haar strepen.

Het rode pluche is Hümmels overigens niet vreemd, want in het verleden behoorde hij al eens tot de club van de rode dassen. Hij zou bovendien best een goede kandidaat zijn, want als een marktkoopman met pretparkenmentaliteit en een slager met lange tenen wethouder kunnen worden, waarom dan ook een postbode niet? Voorafgaand aan het sollicitatiegesprek heeft Hümmels een kleine metamorfose ondergaan waarmee hij laat zien dat hij niet per se als wethouder op blote poten door het leven zal gaan (let op de schoenen). En zeg nou zelf… Dit ziet er toch keurig uit? Chapeau Bert!

Hümmels is wel een man van de duidelijke mening en hij wordt gewaardeerd door zijn grote, trouwe achterban. Nee, Hümmels als wethouder is helemaal zo gek nog niet. Wellicht dat zijn eerste wapenfeit de legalisering wietteelt en -gebruik zal zijn. Dat zal ook meteen inhouden dat die ontzettend oubollige Roos van de Maand wordt afgeschaft. Onze vooruitstrevende en vernieuwende wethouder zal deze vervangen door Wietblad van de Maand en de eerste zal ongetwijfeld worden aangeboden aan een van de exploitanten van een van de lokale coffeeshops. Wij wensen Bert Hümmels veel succes en wijsheid in z’n nieuwe baan.

 

Posted by Redactie