Bomen Berkelstraat vergeven van Eikenprocessierups

De eikenbomen langs de Berkelstraat, die langs het fietspad vanaf de Berkelstraat langs de Van Rechteren Limpurgsingel (en aan de overzijde) richting Borne zijn momenteel vergeven van de eikenprocessierups. Fietsers en voetgangers zijn gewaarschuwd voor deze ‘schadelijke’ insecten. Zoals bekend is het lijf van de Eikenprocessierups bedekt met zogenaamde ‘brandharen’, die bij aanraking met de huid ernstige irritaties veroorzaken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In andere delen van de stad, bijvoorbeeld bij het Urenco-concern, is er al jaren sprake van processierupsen-overlast. Hier wordt door de gemeente doorgaans dan ook chemisch ingegrepen. Klaarblijkelijk is de rups zich aan het verspreiden aangezien nu ook bomen in andere delen van de stad ‘besmet’ zijn. Het is raadzaam deze plaatsen te mijden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Eikenprocessierups dankt haar naam aan de wijze waarop zij in bomen klimt: in een lange aaneengesloten rij kruipen de rupsen de boomkruin in om daar een groot nest te bouwen dat volledig in een soort spinrag wordt gewikkeld waarin ze zich verpoppen.

 

 

Posted by Redactie