Breaking: gemeente belemmert rekenkamer bij onderzoek Fortezza!

 

Gerwin Kamphuis meldt op Twitter:

Rekenkamer constateert schijn (dus waar) van obstructie door de gemeente bij onderzoek naar #Fortezzadrama. Stapt het college op ? Kennelijk zijn er documenten achtergehouden, die wel aanwezig hadden moeten zijn voor de Rekenkamer. Nu meldt ook Tubantia dat er diverse zaken niet in de haak zijn bij de wijze waarop de gemeente rond het Fortezza-drama heeft geacteerd.

Het heeft er de schijn van dat de gemeente informatie heeft achtergehouden (en nog steeds achterhoudt) die essentieel is voor  het onderzoek van de Rekenkamercommissie.

FEIT: dik anderhalf jaar gelden publiceerde AlmeloAnders.nl op haar site het nu zo veelbesproken en omstreden contract met projectontwikkelaar Van der Looy. Het complete contract werd kritisch doorgelicht en AlmeloAnders.nl concludeerde destijds al dat er een ‘ontsnappingsclausule’ in het contract stond. Helaas werd dit niet serieus genomen door de lokale politiek (met name VVD), die vervolgens allerlei artikelen in het lokale dagblad liet opnemen waarin de verslaggeving op AlmeloAnders.nl als ‘canard’ (=onwaar / verzonnen) werd bestempeld. Het feit dat ze destijds op het artikel reageerden betekent meteen dat de heren en dames dus wel degelijk op de hoogte waren van alle clausules in het Fortezza-contract. Dat ze dat nu ontkennen is ze hoogst kwalijk te nemen. Almelo weet nu wel beter en het blijkt dat het lokale internetsufferdje dat AlmeloAnders heet het destijds al bij het rechte eind had. Typ ‘Fortezza’ of ‘Van der Looy’ in, in de zoekfunctie op onze site en u vindt alle artikelen omtrent het Fortezza-schandaal gemakkelijk terug.

 

“Wij wisten niets van het Fortezza-contract”

Posted by Redactie