De Stadhuisaanbidding – een arrogante elitaire obsessie

 Breng uw stem uit in de poll rechts op deze pagina:  

Wilt u WEL of GEEN nieuw stadhuis in Almelo?

Afbeelding: de oppositie is erg boos. In de toekomst zullen de schuldigen zich in het stof werpen: Johan Andela en Herman Nijhuis (VVD), Leidy Meijer (CDA), Jaap Stapel (PvdA) en ons aller ijzeren dame Jon Hermans-Vloedbeld, waarvan wordt beweerd dat ze burgermoeder is voor alle Almeloërs, maar met de huidige onzalige plannen wagen we dat te betwijfelen.

Waarom geen nieuw stadhuis? D66 Almelo: “Omdat we al een stadhuis hebben dat nog wel 40 jaar mee kan! De mensen willen het niet (uit eerdere peiling van TC 88%)! Het is niet nodig want we koersen onvermijdelijk af op een kleinere overheid! Omdat een nieuw stadhuis een probleem maakt van het huidige stadhuis! Omdat Almelo er geen geld voor heeft! Omdat er nu grotere problemen zijn om op te lossen, zoals de allerbelabberdste financiële positie van Almelo! Kortom: het is niet nodig, mensen willen het niet en we hebben het geld niet!”

 

 

 

 

 

 

Lezersreactie:

Gisterenavond “Rumoer” weer eens bezocht. Ik blijf dat een verdomd aardige formule vinden. Ging weer ’s over dat vervloekte nieuwe stadhuis. Onvoorstelbaar dat VVD, PvdA en CDA nog steeds voor nieuwbouw zijn. Die mensen zijn toch niet totaal geflipt of zo?

Enfin: a.s. dinsdag zal het besluit dan toch vallen in de gemeenteraad. Niks doen? Oude gebouw aanpassen? Of nieuwbouw?Mijn voorspelling? Het hele spul stemt voor nieuwbouw op het z.g. Fortezzaterrein. Waaruit maar weer ’s blijkt dat de gemeenteraad absoluut niet is geïnteresseerd in de mening van het Almelose plebs. Want neem van mij maar aan: als er een referendum gehouden zou worden over dit onderwerp, dan zou -maar dit is een slag in de lucht- 90% van de ondervraagden stemmen tégen een nieuw ambtenarenpaleis.

Mijn persoonlijke mening is, dat een gemeentebestuur belangstelling zou moeten hebben voor de bevolking van de betreffende gemeente. Welnu: ik kan mij niet onttrekken aan de gedachte dat onze bestuurders alleen oog hebben voor eigen belangetjes. Het is toch niet verwonderlijk dat niemand (voor zover ik weet!) ook maar enig vertrouwen heeft in ons gemeentebestuur?

Griezelig hoor!

HaGé

Posted by Redactie

6 comments

Referendum? Goed dat ik dat las… Krijgen we vast geen post van. Als ik geen centen heb om iets te kopen kan ik dat ook niet.
Almelo kan geen nieuw gemeentehuis bouwen want ze hebben er geen geld voor, maar doen het toch.. 3x raden bij wie ze dat geld vandaan gaan halen.

Een bindend referendum lijkt uitgesloten te zijn.

De inwoners mogen alleen stemmen, daarna is het uit. Ondanks dat inwoners hun verhaal mogen doen worden die uitspraken er mijns inziens te weinig bij betrokken.

Alleen als die moeten inleveren…dan staan de inwoners blijkbaar op de eerste plaats!!!

Libertarische Partij Almelo

Er is maar 1 manier om de macht van het Colege van B&W en raadsleden in te perken en dat is door het invoeren van directe democratie. Hier is een verordening van de gemeenteraad voor nodig. Wij roepen hierbij dan ook alle raadsleden op om dit per direct te doen en directe democratie in te voeren, zodat burgers in de toekomst mee kunnen stemmen over dit soort besluiten.

Is er dan geen enkele manier waarop wij als burgers van Almelo (behalve dan via de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen, maar ik vrees dat ze dit varkentje bewust vóór de verkiezingen onomkeerbaar willen wassen) deze krankzinnige plannen kunnen blokkeren?
Zeg me wat we moeten doen, dan gaan we massaal in protest.
Kunnen de burgers zelf geen artikel 12-procedure aanspannen?

Aan de slag, Almelose Denktank, hier moet een oplossing voor zijn!

Gisterenavond “Rumoer” weer eens bezocht. Ik blijf dat een verdomd aardige formule vinden. Ging weer ’s over dat vervloekte nieuwe stadhuis. Onvoorstelbaar dat VVD, PvdA en CDA nog steeds voor nieuwbouw zijn. Die mensen zijn toch niet totaal geflipt of zo?
Enfin: a.s. dinsdag zal het besluit dan toch vallen in de gemeenteraad. Niks doen? Oude gebouw aanpassen? Of nieuwbouw?
Mijn voorspelling? Het hele spul stemt voor nieuwbouw op het z.g. Fortezzaterrein. Waaruit maar weer ’s blijkt dat de gemeenteraad absoluut niet is geïnteresseerd in de mening van het Almelose plebs. Want neem van mij maar aan: als er een referendum gehouden zou worden over dit onderwerp, dan zou -maar dit is een slag in de lucht- 90% van de ondervraagden stemmen tégen een nieuw ambtenarenpaleis.
Mijn persoonlijke mening is, dat een gemeentebestuur belangstelling zou moeten hebben voor de bevolking van de betreffende gemeente. Wenu: ik kan mij niet onttrekken aan de gedachte dat onze bestuurders alleen oog hebben voor eigen belangetjes. Het is toch niet verwonderlijk dat niemand (voor zover ik weet!) ook maar enig vertrouwen heeft in ons gemeentebestuur?
Griezelig hoor!

Ik mis het volk.
Oh ja…natuurlijk: dat is er niet, die mensen zijn niet belangrijk genoeg.

Geef een reactie